Aansprakelijkheidsverzekering studenten ouders

Op het moment dat je kind gaat studeren en een eigen kamer of studentenappartement gaat betrekken in zijn of haar studentenstad, kan de vraag naar boven borrelen of je kind nog gewoon onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van jou als ouder valt. In onderstaand artikel wordt meer informatie gegeven over in hoeverre studerende kinderen nog onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders vallen. Daarnaast worden een aantal handige tips en aandachtspunten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor een studerend kind op een rij gezet.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering ouders voor studerend kind

Hoewel bij iedere verzekeraar en afhankelijk van de verzekering andere voorwaarden kunnen gelden, kan worden gesteld dat bij het grootste deel van de aansprakelijkheidsverzekeraars uitwonende, studerende kinderen nog gewoon onder de dekking vallen van de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders.

Waar vind ik deze informatie?
Om te controleren of je huidige aansprakelijkheidsverzekering dekking biedt voor studerende kinderen die buiten de deur wonen, kan je in de polisvoorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering onder het kopje ‘verzekerden’ of ‘wie is verzekerd’ meer informatie over alle meeverzekerde personen vinden. Bij ‘verzekerden als gezin’ zal je veelal een omschrijving aantreffen voor de dekking van meerderjarige, ongehuwde kinderen die voor de studie of stage buiten de deur wonen.

Om enig inzicht te bieden in aansprakelijkheidsverzekeringen die dekking bieden voor meeverzekerde kinderen en de daarbij geldende voorwaarden, hebben wij een tabeloverzicht opgesteld.

Verzekeraar

Uitwonend, studerend kind meeverzekerd?

Premie per maand

 

aegon

Ja, tot einde studie

Vanaf €2,73

Info & Afsluiten

fbtoaangepast

Ja, tot 27 jaar

Vanaf €2,93

Info & Afsluiten

inshared2

Ja, indien zij binnen Europa studeren

Vanaf €2,30

Info & Afsluiten

logoMeeus

Ja, wereldwijd

Vanaf €2,88

Info & Afsluiten

Ja, wereldwijd

Vanaf €4,24

Info & Afsluiten

*Deze tabel is voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2016

Voorwaarden en dekking verschillen dus per verzekeraar. Ook is belangrijk rekening te houden met het feit dat gehuwde uitwonende, studerende kinderen niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van ouders vallen.

Losse aansprakelijkheidsverzekering studerend kind

Indien je aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt voor studerende, uitwonende kinderen of je als ouder zelf geen aansprakelijkheidsverzekering hebt maar dit voor je kind wel wenst, kan je kind ook zelf een aansprakelijkheidsverzekering aanbieden. Studenten zijn veel de hort op, tijdens feestjes of sport kan er het nodige misgaan en studerende kinderen hebben niet altijd een buffer om deze schade op te vangen. Een aantal tips en belangrijke aandachtspunten:

  • Je kind is verzekerd voor schade die hij of zij per ongeluk aan anderen of diens eigendommen toebrengt. Schade die tijdens een aanrijding met de brommer of auto wordt toegebracht of op werk (bijbaantje), is niet meeverzekerd. De dekking varieert van €1.000.000,- tot €2.500.000,- afhankelijk van de gekozen dekking en verzekeraar.
  • Bij bepaalde verzekeraars geldt een eigen risico of kan je een eigen risico kiezen: in ruil voor een lagere premie neem je een deel van eventuele schade voor eigen rekening.
  • Om extra korting te krijgen op je aansprakelijkheidsverzekering, kan je ervoor kiezen deze verzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar je andere verzekeringen hebt lopen. Indien deze verzekeraar pakketkorting of stapelkorting biedt, kan dit je een extra besparing opleveren.
  • Een andere manier om korting te krijgen is een studenten all-in-1 pakket af te sluiten. Als uitwonende student zijn er verschillende belangrijke verzekeringen, waaronder je inboedelverzekering en bijvoorbeeld buitenshuisverzekering. Met een studentenpakket sluit je eenvoudig in één keer alle belangrijke verzekeringen tegen een scherpe premie af.
  • Je hebt bij veel verzekeraars de keuze iedere maand je premie te betalen of in één klap voor een jaar. Indien je kiest voor het betalen van een jaarbedrag, krijg je een aantal procent extra korting op je premie.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?