Aansprakelijkheidsverzekering ABN AMRO

ABN AMRO is een grote organisatie die alle soorten verzekeringen aanbiedt. Kenmerkend voor de werkwijze van ABN AMRO zijn persoonlijke hulp en een snelle afhandeling van schadeclaims. Ook voor een aansprakelijkheidsverzekering zit je bij de ABN AMRO goed! Vraag deze eenvoudig online aan en bekijk hier de dekkingen.

Let op: je moet een bankrekening van ABN AMRO hebben om verzekeringen bij hen af te kunnen sluiten.

Direct naar ABN AMRO

Dekking & premie ABN AMRO

Aansprakelijkheidsverzekering ABN AMRO

Dekking

Verzekerd bedrag

€1.250.000 of €2.500.000 (afhankelijk van de premie)

Dekkingsgebied

Wereldwijde dekking

Eigen risico

Standaard geen, maar je kunt kiezen voor €100,- eigen risico per schade. Je krijgt dan korting op je premie, maar je moet dan betalen bij schade.

Premie

Vanaf €3,61

Met de aansprakelijkheidsverzekering van ABN AMRO ben je verzekerd voor schade waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent. Dit is schade die je per ongeluk aan een ander of zijn spullen aanbrengt. Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering kom je nooit voor onverwachte situaties te staan.

Help je een vriend verhuizen, maar laat je zijn dure vaas vallen? Rent je hond de straat op tegen een fietser aan? Of gooi je tijdens het uitgaan een glas wijn over de witte blouse van je vriendin? Dan wordt dit gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering en hoef je je nergens zorgen over te maken. Ook als je op reis gaat ben je goed verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering van de ABN AMRO dekt alle schade wereldwijd en geldt voor het hele gezin.

Is er schade ontstaan? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ABN Amro om de schade te melden. De verzekeraar zal dan, eventueel met hulp van een expert die de schade vaststelt, de hoogte van de schade vaststellen.

Er is geen verplicht eigen risico voor deze aansprakelijkheidsverzekering. Wel kun je kiezen voor een eigen risico van €100,- per schade. Hierdoor wordt je premie lager, maar moet je ook meer zelf betalen als je een schadeclaim indient. Het eigen risico wordt dan van de vergoeding afgetrokken.

Bij een schadeclaim vergoedt ABN AMRO de schade waarvoor je aansprakelijk bent. Ook de (redelijke) kosten voor het inschakelen van een expert en de wettelijke rente wordt vanuit de premie vergoed. Noodzakelijke kosten worden, in overleg, ook vergoed. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet je:

  • Tijdig je premie voldoen;
  • Schade zo veel mogelijk beperken;
  • Informatie over de situatie op tijd doorgeven aan de ABN AMRO;
  • Wijzigingen en veranderingen die van invloed zijn op jouw verzekering tijdig melden. Voorbeelden hiervan zijn wijzigingen in de gezinssamenstelling of een verhuizing naar het buitenland.

Wanneer ben je verzekerd?

In onderstaande gevallen ben je goed verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering van de ABN AMRO:

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Vriendendienst

Je helpt iemand tijdens het verhuizen en beschadigt iets. Jouw verzekering dekt de schade tot €25.000,-.

Sport en spel

In de aansprakelijkheidsverzekering zit een sport -en spel clausule, waardoor schade vergoed wordt.

Geleende spullen

Schade aan geleende spullen wordt gedekt tot €25.000,-. Voorwaarde is wel dat het hierbij gaat om een lening waarvoor niet is betaald.

Oppassen en logeren

Als je iets beschadigt terwijl je in een ander huis verblijft, wordt dit vergoed. Ook als er een logé bij je verblijft die niet verzekerd is, valt deze onder jouw verzekering.

Personeel

Wanneer personeel op privé basis voor je werkt, zoals bijvoorbeeld een schoonmaker, en iets beschadigt wordt dit vergoed.

Huisdier

De schade die jouw huisdier veroorzaakt aan zaken of anderen wordt vergoed.

Schade eigen woning

Schade door bijvoorbeeld een dakpan die van de woning valt, wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat je daadwerkelijk gebruik maakt van het huis.

Boten

Voor schade door boten ben je verzekerd, behalve als je zelf schade veroorzaakt met een boot.

Modelvliegtuigen en drones

De aansprakelijkheidsverzekering dekt vluchten met een modelvliegtuig of drone, indien je je houdt aan alle wettelijke regels en het vliegtuig of de drone minder dan 25 kg weegt.

Wanneer ben je niet verzekerd?

In sommige situaties spelen omstandigheden waardoor de verzekering niet kan uitkeren. In de volgende gevallen keert de aansprakelijkheidsverzekering niet uit:

  • De schade is opzettelijk veroorzaakt;
  • Er zijn eigen spullen beschadigd. Dit kan wel vallen onder de inboedelverzekering.
  • De schade komt door een motorvoertuig of vaartuig. Dit valt wellicht wel onder je autoverzekering.
  • Schade die ontstaan is tijdens het werk wordt niet gedekt. Een uitzondering hierop is vrijwilligerswerk.
  • Wanneer de schade is ontstaan door het gebruik van een vuurwapen waar de verzekerde geen vergunning voor heeft.
  • Als er schade is aan digitale gegevens of software.

Aanvullende dekkingen

ABN AMRO biedt een aanvullende verzekering voor het jachtrisico. Dit is een aanvullende dekking die belangrijk is als je gaat jagen. Deze kan in overleg met de verzekeraar afgesloten worden.

Extra diensten

Je komt eenvoudig in contact met ABN AMRO via de chat. Of stel je vraag via social media. Ook kun je een afspraak met een adviseur inplannen voor een vrijblijvend advies. Dit kan via video, of op kantoor. Als je meerdere verzekeringen (meer dan drie) afsluit ontvang je 5 procent pakketkorting.

Contact ABN AMRO Verzekeringen

Contactgegevens

Adres

Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam

Whatsapp

+3120 343 3121

Telefoon

0900 0024

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.