Aansprakelijkheidsverzekering Aegon

Aegon is een organisatie die wereldwijd 40 miljoen mensen verzekeringen biedt. Belangrijke oplossingen en persoonlijke benadering staan bij Aegon centraal. Bij Aegon kun je verschillende verzekeringen afsluiten. Zo ook een aansprakelijkheidsverzekering. Deze kun je bij Aegon direct zelf afsluiten op het internet maar ook kun je deze telefonisch afsluiten, samen met een medewerker.

Direct naar Aegon

Dekking & premie Aegon

Aansprakelijkheidsverzekering Aegon

Dekking

Verzekerd bedrag

€1.250.000 of €2.500.000 (afhankelijk van de premie)

Dekkingsgebied

Wereldwijde dekking

Eigen risico

Geen, maar deze kun je zelf verhogen tot €500,-

Premie

Vanaf €3,72

Het is bijna onmisbaar om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Bij Aegon ben je goed verzekerd voor schade aan anderen of bijvoorbeeld schade aan hun bezittingen. Je kunt in je dagelijkse leven soms onverwacht schade aanrichten. Dit kan tot bizar hoge kosten leiden. Het is dan ontzettend fijn als je gewoon verzekerd bent. Ben je lekker met je hondje aan het wandelen en valt je hond plotseling een andere hond aan met bijtwonden als gevolg? Of laat je per ongeluk rode wijn vallen over het tapijt van je vriendin? Dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering van Aegon goed verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering van Aegon geldt ook in het buitenland. Bij Aegon heb je geen eigen risico, maar je kunt er wel voor kiezen om deze te verhogen.

Aegon zorgt ervoor dat met jouw premie de schade waarvoor je aansprakelijk bent wordt betaald. Van de premie wordt ook het inschakelen van experts betaald en de vertegenwoordiging bij een rechtszaak. Beredderingskosten (kosten die je maakt om te proberen de schade te beperken) en administratiekosten worden daarnaast ook vergoed door Aegon.

Zelf moet je op tijd de premie betalen, zoveel mogelijk proberen schade te beperken, de juiste informatie aan Aegon doorgeven en veranderingen in jouw situatie of omstandigheden op tijd melden. Aegon houdt je op de hoogte van veranderingen over jouw premie, de dekkingen en de verlenging van je verzekering.

In de onderstaande tabel vind je in welke gevallen Aegon de schade verzekert.

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Vriendendienst

Hierbij help je vrienden, bekenden of familie. Bij schade ben je tot €12.500,- verzekerd.

Onroerende zaken

Dit zijn gebouwen en werken waar jij bezitter van bent die blijvend met de grond verbonden zijn. Je bent verzekerd als deze schade veroorzaken. (Bij een tweede woning moet je deze wel ook zélf gebruiken, niet alleen verhuren.

Schade aan geleende of gehuurde spullen

Schade hieraan wordt verzekerd tot maximaal €12.500,- per gebeurtenis.

Onderlinge aansprakelijkheid

Je brengt schade toe aan een andere verzekerde (binnen 1 polis). Dit wordt dan vergoed door Aegon.

Motorrijtuigen

Schade veroorzaakt met jouw motorrijtuig door iemand anders dan jij zelf wordt vergoed.

Boten

Voor schade door boten ben je verzekerd, behalve als je zelf schade veroorzaakt met een boot.

Luchtvaartuigen

Als je schade veroorzaakt als passagier van een luchtvaartuig, met deltavliegen, parasailing, parachutespringen, kitesurfen of met een toestel kleiner dan 1,5m2 dan ben je hiervoor verzekerd.

Wapens

De schade aangericht door wapens wordt alleen gedekt als je hiervoor een vergunning hebt. Schade tijdens een jacht wordt alleen verzekerd als dit extra is meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen

Het is ook mogelijk bij Aegon om in aanvulling op de basisaansprakelijkheidsverzekering aanvullende dekkingen af te sluiten. Zo zijn er verschillende aanvullende dekkingen die je nog kunt afsluiten om extra goed verzekerd te zijn. Deze extra modules kun je echter alleen afsluiten via een tussenpersoon. Dit zijn aanvullende dekkingen voor: klusrisico, boten, grote dieren, jagersrisico en verhuurde wooneenheden. Wil je een van de extra modules afsluiten dan moet je de gehele verzekering regelen via een tussenpersoon. Als je alleen een standaardbasisverzekering wilt kun je deze wel gewoon zelf online afsluiten.

Extra diensten

Schade kun je nu ook bij Aegon melden via de mijn Aegon App. Ook kun je online chatten en gelijk antwoord krijgen op je vraag. Online kun daarnaast ook snel en gemakkelijk veranderingen aangeven of schade gelijk melden. Wat daarnaast nog handig is, is dat je met Aegon een gratis Aandachts-gesprek kan krijgen met een adviseur. Deze adviseur geeft je inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Je kan de adviseur zowel in het weekend en ’s avonds telefonisch bereiken.

Contact

Contactgegevens

Adres

Aegonplein 50, 2591 TV, Den Haag

Postadres

Postbus 202, 2501 CE, Den Haag

Telefoon

088 344 12 34

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.