Aansprakelijkheidsverzekeraar FBTO

Een aansprakelijkheidsverzekering kun je bij verschillende verzekeraars afsluiten. Zo ook bij FBTO. Bij FBTO kun je direct verzekeringen afsluiten via het internet. Je kunt ook direct contact opnemen met FBTO. Je stelt je verzekering helemaal zelf samen. Van FBTO krijg je tips en informatie maar ze laten je zelf kiezen wat jij wilt. FBTO is onderdeel van Achmea, de grootste verzekeraar van ons land. FBTO vindt jouw mening ook belangrijk. Zo kun je meestemmen en beslissen over wat FBTO wel of niet nog moet betalen.

Direct naar FBTO

Dekking & premie FBTO

Aansprakelijkheidsverzekering FBTO

Dekking

Verzekerd bedrag

€1.500.000,-

Dekkingsgebied

Wereldwijd, ook aan schade door gezinsleden, logees of huisdieren. Ook de kosten van een deskundige die moet langskomen om te bepalen hoeveel de schade is wordt vergoed.

Eigen risico

€100,- (wil je geen eigen risico, dan betaal je 10% extra premie)

Premie

€2,71 per maand

Met de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO ben je verzekerd voor schade die je zonder opzet veroorzaakt aan anderen of aan zaken van andere mensen. Dit kunnen bijvoorbeeld huizen, auto’s, spullen of dieren zijn. FBTO verzekert de schade als jij aansprakelijk bent voor schade die jij volgens de wet moet betalen. Schop je per ongeluk een voetbal door de ruit van de buren? Of maak je zelf zonder enige opzet iets kapot van een vriend of vriendin? Dan ben je verzekerd.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt materiële schade en letselschade. Bij materiële schade zijn er spullen kapot, het kost meestal niet zo veel moeite om deze schade af te handelen. Bij letselschade zijn er gewonden of doden in het spel. Dit is wel even wat anders. Hierbij is het erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Schade aan je eigen spullen vallen niet onder de aansprakelijkheidsverzekering, dit geldt ook voor spullen die je huurt of leent.

De verzekeraar regelt de afwikkeling van de schade nadat je deze hebt gemeld. FBTO regelt dit met de persoon bij wie de schade is aangericht. FBTO moet de omvang en de toedracht van de opgedane schade goed kunnen beoordelen. Hiervoor kan een expert worden ingeschakeld. FBTO zal je op de hoogte houden over veranderingen. Zelf moet je de volledige en juiste informatie geven aan FTBO als je de verzekering vast stelt, de premie op tijd betalen, zo snel mogelijk aan FBTO melden wanneer je zonder opzet schade hebt gemaakt.

In deze tabel vind je belangrijke dekkingen uit de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO.

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Schade tijdens vriendendienst

Je helpt iemand zonder dat je daar geld voor krijgt of dat je er een ander belang bij hebt. Wanneer je schade veroorzaakt ben je verzekerd tot maximaal €12.500,- per gebeurtenis.

Schade door je huisdier

De schade die je huisdier veroorzaakt aan zaken of anderen wordt vergoed.

Borg bij schade in het buitenland

Als je schade veroorzaakt in het buitenland en wordt vastgehouden of het land niet meer uit mag, moet je soms een borgsom betalen. FBTO betaalt deze borg tot 10% van het maximumbedrag van de polis.

Kosten voor een rechtszaak

De kosten om je te verdedigen worden vergoed. FBTO betaalt alleen als zij beslissen welke advocaat je krijgt en wat je standpunt is. Proceskosten worden ook betaalt door FBTO.

Wettelijke rente

FBTO betaalt de rente over schade ook.

Aanvullende dekkingen

Bij FBTO is er niet de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten.

Extra diensten

Je kunt ontzettend snel in contact komen met FBTO. Via WhatsApp zijn ze erg klantvriendelijk en beantwoorden ze heel snel jouw vragen. Ook kun je, als je een aansprakelijkheidsverzekering bij FBTO afsluit collectiviteitstkorting krijgen. Je kunt korting krijgen op jouw premie als de vereniging of organisatie waar jij bij zit afspraken met FBTO heeft gemaakt.

Contact met FBTO

Contactgegevens

Postadres

Postbus 318, 8901 BC, Leeuwarden

Telefoon

(058) 234 56 78

WhatsApp

06-13 50 90 99

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.