Aansprakelijkheidsverzekering HEMA

HEMA ken je waarschijnlijk als het oer hollandse warenhuis waar je van alles kunt kopen. Van rookworsten tot een nieuwe agenda, kleding tot een keukenmachine, en de kinderboeken van Jip en Janneke. Sinds 2004 kun je je ook verzekeren bij HEMA. HEMA staat voor eenvoudig, duidelijk en snel verzekeren. HEMA biedt vrijwel alle soorten verzekeringen aan waaronder ook een aansprakelijkheidsverzekering.

Dekking en premie

Met de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA ben je goed verzekerd. Schade die jij of je gezinsleden per ongeluk bij anderen veroorzaken is tot €1.000.000 verzekerd, indien je voor de wet aansprakelijk bent. Ook als je op vakantie gaat neem je de aansprakelijkheidsverzekering mee: je bent wereldwijd verzekerd. Kiezen bij HEMA is makkelijk aangezien je kunt maar voor een premie kunt kiezen voor je basisdekking.

Aansprakelijkheidsverzekering HEMA

Dekking

Verzekerd bedrag

€1.500.000,-

Premie

€3,34 per maand

Bovenstaande premie geldt voor een gezin van 1 persoon.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt bij HEMA standaard €100,-. Dit betekent dat je bij elke schadegebeurtenis de eerste €100,- zelf betaalt, ongeacht de situatie en omstandigheden.

Wanneer ben je verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan personen of spullen waarvoor jij wettelijk aansprakelijk bent. Sommige situaties kunnen onduidelijk zijn. In onderstaand overzicht lees je wanneer je aanspraak kunt maken op de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA.

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Schade door je huisdier

Huisdieren kunnen makkelijk schade veroorzaken. Je hond bijt bijvoorbeeld in de schoenen van je bezoek. Al deze schade wordt vergoed vanuit de aansprakelijkheidsverzekering.

Schade tijdens oppassen of logeren

Beschadigt een logé per ongeluk spullen van een ander? Dan vergoedt HEMA de schade. Voorwaarde is wel dat de logé zelf geen aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Schade tijdens verhuizing of vriendendienst

Als je schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst vergoedt HEMA de schade tot €7.500 per schadegeval.

Schade door eigen huis

Schade veroorzaakt door jouw woning, tuinhuisje of stacaravan in Nederland is verzekerd. Voorwaarde is wel dat deze daadwerkelijk door jou gebruikt wordt en niet alleen wordt verhuurd.

Schade aan geleende spullen

Leen je de Playstation van een vriend en gaat deze stuk? Bij HEMA ben je verzekerd voor schade aan geleende spullen tot €12.500 per gebeurtenis. Schade aan gehuurde spullen wordt niet vergoed.

Schade door joyriding

Is de schade veroorzaakt door iemand die jonger is dan 18? Dan vergoedt HEMA tot €5.000. Als het gaat om een persoon die ouder is dan 18 wordt er niets vergoed.

Ook vergoedt HEMA de kosten voor een advocaat, rechtbank, proceskosten en eventuele rente.

Wanneer ben je niet verzekerd?

HEMA vergoedt in veel gevallen (een deel van) de schade. Er zijn echter ook situaties waarin HEMA niets kan uitkeren. We zetten kort voor je op een rij wanneer je niet verzekerd bent:

  • Bij opzettelijke schade;
  • Als er een strafbaar feit is gepleegd;
  • Schade veroorzaakt met een motorvoertuig, zoals je auto. Dit valt onder de autoverzekering;
  • Schade veroorzaakt met een wapen waarvoor geen vergunning is;
  • Schade aan gehuurde spullen;
  • Schade waarbij gebruik van drugs of drank in het spel is;
  • Schade veroorzaakt tijdens werk.

Extra informatie

Bij HEMA profiteer je van extra stapelkorting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Je kunt de polis alleen online afsluiten. Dit heb je via de website binnen vijf minuten geregeld. Daarnaast biedt HEMA de polisvoorwaarden in eenvoudig Nederlands, zodat je altijd snel na kunt lezen wanneer je verzekerd bent. Wil je overstappen van een andere verzekeraar naar HEMA? Dat hoef je niet zelf te regelen. HEMA biedt een handige overstaphulp. Daarnaast zijn de verzekeringen van HEMA dagelijks opzegbaar.

Schade melden doe je nadat je verzekerd bent in jouw persoonlijke online omgeving. Druk op de knop schade melden en beantwoord de vragen, zodat HEMA zo snel mogelijk met jouw schademelding aan de slag kan gaan.

Contactgegevens HEMA

Contact met HEMA

Contactgegevens

Postadres

NDSM-straat 10, 1033 SB Amsterdam

Telefoon

071 – 364 1832

E-mail

info@verzekerdbijhema.nl

Facebook

https://www.facebook.com/hema

Instagram

hemanederland

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • verzekeringen.hema.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.