Aansprakelijkheidsverzekering Lemonade

Lemonade is een jong bedrijf dat in 2016 startte met het verkopen van verzekeringspolissen in de Verenigde Staten. Sinds 2020 biedt Lemonade inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen aan in Nederland. Lemonade werkt anders dan traditionele verzekeringsmaatschappijen en maakt veel gebruik van kunstmatige intelligentie. Hierdoor word je altijd snel geholpen en kun je binnen een paar minuten je schadeclaim uitbetaald krijgen.

Daarnaast onderscheidt Lemonade zich in hoe ze je premie gebruiken. Lemonade maakt gebruik van het Giveback systeem. Overgebleven premie wordt gedoneerd aan goede doelen die jij als verzekerde zelf uitkiest. Zo weet je zeker dat je geld goed terecht komt!

Lemonade heeft het B-corp certificaat, wat betekent dat de verzekeraar zich inzet voor het milieu en streeft naar duurzaamheid en transparantie.

Dekking en premie Lemonade

De aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade biedt wereldwijd dekking. Bij Lemonade kun je kiezen hoe hoog je eigen risico is. De hoogte van je eigen risico is van invloed op je premie per maand. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je betaalt. Je kunt kiezen uit de volgende bedragen:

 • €100;
 • €250;
 • €500;
 • €1.000.

Dekking & premie Lemonade

Dekking Lemonade

Premie

€1.250.000

€2,50

€2.500.000

€2,75

De premie van Lemonade wordt bepaald door jouw persoonlijke situatie. Binnen een paar minuten heeft chatbot Maya je premie bepaald aan de hand van het verzekerde bedrag (€ 1.250.000 of € 2.500.000), je woonsituatie, je woonplaats en je leeftijd.

Bovenstaande premie is gebaseerd op de situatie van een 20-jarige student die in een kamer van 25 vierkante meter in het centrum van Amsterdam woont. Ook is er gekozen voor een eigen risico van € 250 euro.

Wanneer ben je verzekerd?

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor alle schade die je per ongeluk veroorzaakt aan anderen of eigendommen van anderen. Schiet je bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd de bril van een toeschouwer kapot? Of verwond je iemand tijdens het fietsen? Ook dan kun je rekenen op de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade. Lees hieronder in het overzicht in welke situaties je aanspraak kunt maken op een vergoeding voor de schade.

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Vriendendienst

Help je een vriend met verhuizen en laat je een verhuisdoos vallen? De schade die je veroorzaakt, is verzekerd tot een maximum van € 25.000,-.

Sport en spel

Als je schade toebrengt aan een toeschouwer tijdens een sportactiviteit, vergoedt Lemonade tot € 25.000,-.

Oppassen en logeren

Pas je op en laat je daar per ongeluk de tablet vallen? Ook deze schade wordt vergoed vanuit de aansprakelijkheidsverzekering. Je bent hiervoor verzekerd tot € 25.000,-.

Vrijwilligerswerk of stage

Schade die ontstaat door jouw schuld tijdens het doen van vrijwilligerswerk of een stage is verzekerd.

Huisdier

Heb je een hond of kat? Schade die jouw huisdieren bij een ander veroorzaken, is verzekerd tot een maximum van € 25.000,-. Er wordt niet uitgekeerd voor schade die is toegebracht door paarden, wilde dieren en vee.

Schade door eigen woning

Schade door toedoen van je eigen woning is altijd verzekerd.

Schade aan vakantiewoning of hotelkamer

Per ongeluk veroorzaakte schade, zoals water- of brandschade, wordt volledig vergoed.

Schade door (elektrische) fiets

Schade die je per ongeluk maakt met je stadsfiets of elektrische fiets (tot max. 25km/u) wordt volledig vergoed.

Schade door kleine boten of vaartuigen

Lemonade biedt dekking voor schade die je veroorzaakt met kleine boten of vaartuigen.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Wanneer kan je de schade niet claimen vanuit je aansprakelijkheidsverzekering? Het gaat onder andere om situaties waarin:

 • opzet in het spel is;
 • sprake is van inbraak en vandalisme;
 • schade ontstaat tijdens betaald werk;
 • schade wordt veroorzaakt met de auto;
 • schade ontstaat aan geleende spullen;
 • gebruik is gemaakt van vuurwapens.

Extra diensten

Lemonade heeft een hele handige app, waarin je al binnen een paar minuten een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Je geeft je adres en beantwoord een paar vragen. Vervolgens stelt de AI een persoonlijke polis voor je op. Deze kun je eenvoudig aanpassen en personaliseren, door bijvoorbeeld een eigen risico toe te voegen. Vervolgens kies je ook nog het goede doel waaraan jij eventuele overgebleven premie wilt doneren.

Ook schade meld je gemakkelijk en snel via de Lemonade-app.

 • Druk op de claim knop in de app
 • Laat Lemonade weten wat er gebeurd
 • Beantwoord een aantal vragen
 • De AI Bot voert alle anti-fraude algoritmes uit

Hierna wordt een deel van de claims direct goedgekeurd door de AI Bot. De andere claims worden beoordeeld door het Lemonade-team. Je krijgt je claim zo snel mogelijk uitbetaald.

Contact met Lemonade

Lemonade is te bereiken via de app en de website.

Contactgegevens

Postadres

Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam

E-mail

hulp@lemonade.com

Facebook

https://www.facebook.com/Lemonade/

Twitter

https://twitter.com/lemonade_inc

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.