Aansprakelijkheidsverzekering OHRA

Eenvoudig verzekeren zonder gedoe doe je met OHRA. OHRA is onderdeel van de CZ groep en specialiseert zich in verzekeringen. Je kunt bij hen terecht voor een zorgverzekering, inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.

Direct naar OHRA

Dekking en premie OHRA

Soms zit een ongelukje in een klein hoekje. Je laat een dure vaas vallen, je hond rent tegen een voorbijganger aan en zijn mobiel valt op de grond of de boormachine van de buurman gaat stuk terwijl jij hem gebruikt. In al deze situaties vergoedt de aansprakelijkheidsverzekering, zolang er geen opzet in het spel is, de kosten.

In onderstaand overzicht zie je hoeveel premie je voor een aansprakelijkheidsverzekering van OHRA per maand betaalt.

Dekking & premie OHRA

Dekking OHRA

Premie

€1.250.000

€3,11

€2.500.000

€3,52

Bovenstaande premie geldt als minimale premie voor een eenpersoonshuishouden. De premie per maand ligt altijd tussen de 3 en 6 euro. De premie hangt af van de grote van jouw gezin en jouw persoonlijke voorkeuren. Bij OHRA betaal je geen eigen risico.

Wanneer ben je verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking als jij wettelijk aansprakelijk bent voor de schade aan een ander of zijn of haar spullen.

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je:

 • Alleen jezelf (bij een alleenstaande);
 • Jezelf en je partner (gezin zonder kinderen);
 • Jezelf en je kinderen;
 • Je gezin.

Als student zal je meestal alleen jezelf of jezelf en je partner verzekeren. Huispersoneel, huisdieren en logés zijn dan ook meeverzekerd.

In onderstaand schema lees je wat er vergoed wordt in specifieke situaties:

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Vriendendienst

Doe je iets voor een ander en veroorzaak je hierbij schade? Jouw aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade tot €25.000.

Sport en spel

Je bent verzekerd voor schade die je veroorzaakt door sport- en spel activiteiten, bijvoorbeeld aan toeschouwers of voorbijgangers. Ook bij sport en spel is het maximale verzekerde bedrag €25.000.

Schade aan geleende of gehuurde spullen

Schade aan spullen die door jou geleend of gebruikt zijn wordt altijd vergoed.

Oppassen en logeren

Ook schade die je veroorzaakt tijdens het oppassen of logeren is gedekt vanuit de aansprakelijkheidsverzekering, tot €25.000.

Personeel

Wanneer personeel wat voor jou op privé basis werkt, zoals bijvoorbeeld een schoonmaker, iets beschadigt wordt dit vergoed.

Vrijwilligerswerk of stage

Beschadig je iets tijdens je vrijwilligerswerk of stage? Deze schade wordt gewoon vergoed vanuit de aansprakelijkheidsverzekering. Schade die je veroorzaakt tijdens je werk wordt niet vergoed, maar meestal heeft je werkgever hier een aansprakelijkheidsverzekering voor.

Huisdier

De schade die jouw huisdier veroorzaakt aan zaken of anderen wordt geheel vergoed.

Schade door eigen woning

Schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een dakpan die van jouw woning valt wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat je daadwerkelijk gebruik maakt van het huis en deze niet alleen verhuurd. Ook schade door jouw woonboot of stacaravan valt hieronder.

Schade aan vakantiewoning

Je bent verzekerd voor schade die ontstaat door brand of water aan een vakantiewoning.

Joyriding

OHRA vergoedt de schade gemaakt door joyriding tot €15.000, wanneer dit gebeurt door een minderjarige. Joyriding is het gebruiken van andermans auto, zonder toestemming van de eigenaar van de auto.

Wanneer ben je niet verzekerd?

In sommige situaties spelen omstandigheden waardoor de verzekering niet kan uitkeren. In de volgende gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering niet:

 • De schade is opzettelijk veroorzaakt, bijvoorbeeld door mishandeling of afpersing.
 • Schade veroorzaakt met een geleende auto.
 • Als er schade is aan digitale gegevens of software.

Hoe meld je schade?

Heb je lekkage en beschadigt dit het huis van de buren? Of fiets je tijdens de spits tegen iemand aan? Bij OHRA vraag je eenvoudig en zonder gedoe een vergoeding aan:

 • Meld de schade zo snel mogelijk. Dit kan via jouw persoonlijke mijn OHRA account, online via de website, met een schadeformulier of telefonisch.
 • Maak indien mogelijk foto’s van de schade en stuur een bon mee.
 • Als het om een strafbaar feit gaat doe je ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie.
 • OHRA beoordeelt of de schade verzekerd is en of je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade.
 • Beantwoord eventuele aanvullende vragen van OHRA en geef extra informatie.
 • OHRA betaalt. Bij schade aan spullen bepaalt de verzekeraar eerst de dagwaarde van de spullen, en betaalt deze hierna uit.

Ook de proceskosten, eventuele waarborgsom en de wettelijke rente worden vergoed.

Vanuit de verzekeraar wordt er van jou gevraagd om:

 • Tijdig je premie te voldoen;
 • Vragen na een schadeclaim eerlijk en volledig te beantwoorden;
 • Schade zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken;
 • Informatie over de situatie door te geven;
 • Wijzigingen en veranderingen die van invloed zijn op jouw verzekering tijdig melden. Voorbeelden hiervan zijn wijzigingen in de gezinssamenstelling of een verhuizing naar het buitenland.

Extra diensten

Als je een vuurwapen bezit voor de jacht en hiervoor een vergunning hebt, kun je een speciale aanvullende verzekering aanvragen. Hierdoor is schade die je onbedoeld veroorzaakt tijdens de jacht meeverzekerd. Als je geen vergunning hebt wordt de schade niet vergoed.

OHRA biedt geen aanvullende kortingen op de premie, en ook geen pakketkorting.

Contact met OHRA

Je komt makkelijk in contact met OHRA via whatsapp of social media. Wil je iets wijzigen aan je aansprakelijkheidsverzekering? Dan kan dit makkelijk via je persoonlijke omgeving op de website.

Contactgegevens

Postadres

Postbus 40000, 6803 LP Arnhem

Whatsapp

06 20 14 06 59

Telefoon

026 851 36 13

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.