Studenten Autoverzekering

Het kopen van een auto en de bijkomende kosten kunnen een dure uitgave. Toch zijn er ook genoeg studenten met een auto. Vooral wanneer je ver van de Hogeschool of Universiteit woont kan dit een uitkomst zijn. Wanneer je een auto hebt is het belangrijk om je te verzekeren, want het wordt tegenwoordig steeds drukker op de weg waardoor er meer ongelukken gebeuren.

Vergelijken & Afsluiten 2024

Vergelijk alle studenten Autoverzekeringen op prijs, dekking en voorwaarden.
Binnen 2 minuten geregeld!

Studenten autovergelijker

Een autoverzekering (WA verzekering)

Een autoverzekering is eigenlijk een term voor meerdere verzekeringen in één: deze verzekert je tegen de schade die aan jouw auto wordt aangebracht door derden en voor de schade die jouw auto heeft veroorzaakt. Laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden die voor jou van belang kunnen zijn. Het kan tegenwoordig al heel voordelig zijn om als student een autoverzekering af te sluiten.

Verschillende dekkingen

De autoverzekering kun je afsluiten in verschillende dekkingsvormen. Je hebt de verplichte basis: de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) en daarnaast nog aanvullende verzekeringen welke je kunt afsluiten voor je auto. Deze aanvullende opties zijn de ‘beperkt casco‘ en de ‘All risk verzekering (oftewel volledig casco).

Autoverzekering dekking

Oorzaak schade WA + casco WA + beperkt casco        WA
Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt x
Diefstal Gedekt Gedekt x
Ruitbreuk Gedekt Gedekt x
Botsingen met dieren Gedekt Gedekt x
Storm en ander natuurgeweld Gedekt Gedekt x
Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt x x
Anders van buitenkomend onheil Gedekt x x

Populairste Autoverzekeringen

Premie autoverzekering

De premie is het bedrag dat je voor je autoverzekering betaalt. Hoe meer er is gedekt, hoe hoger de premie zal zijn. Mocht je alleen de basisverzekering voor je auto hebben afgesloten (de WA-verzekering) en je auto wordt gestolen, dan is dit niet gedekt. Dit betekent dat je de onvoorziene kosten hiervan helemaal zelf moet betalen. Je zult dus een lastige keuze moeten maken: betaal ik iets meer premie tegen alle risico’s, of betaal ik zo weinig mogelijk in de hoop dat er nooit iets gebeurt.

Belastingen

Nog een kostenpost wanneer je in het bezit bent van een auto: de motorrijtuigenbelasting. Het maakt niets uit hoeveel je met je auto rijdt, je betaalt standaard deze belasting. De hoogte van deze belasting hangt af van een aantal factoren. Kijk hiervoor bij belastingen auto.

Verzekeringen

Naast de dekkingen voor je auto (aanvullende verzekeringen op de WA-verzekering) kun je nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Een daarvan is de schadeverzekering voor inzittenden. Mocht je een ongeluk krijgen dan vergoedt deze verzekering de schade die aan de inzittenden en jezelf zijn toegebracht. Wie de schuldige is aan het ongeluk doet er niet toe. Verder speelt het feit of de mensen die bij jou in de auto zitten wel of niet zijn verzekerd ook geen rol.

Studenten Autoverzekering FAQ

Is een autoverzekering verplicht?
Ja, in Nederland is een autoverzekering verplicht. Zonder verzekering mag je een auto dan ook niet gebruiken. Je bent verplicht een WA-verzekering af te sluiten, waarmee je verzekerd bent voor de schade die je veroorzaakt aan personen en/of motorvoertuigen.
Waarom een aanvullende autoverzekering?
Met de verplichte WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je met jouw auto toebrengt aan personen of motorvoertuigen. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering kun je je ook verzekeren voor schade aan de eigen auto. Denk hierbij aan de gevolgen van brand, diefstal, ruitbreuk of natuurgeweld.
Is een Autoverzekering verplicht?
In Nederland is een Autoverzekering niet verplicht. Toch heeft bijna elke Nederlander wel een Autoverzekering. Dit komt omdat een ongeluk in een klein hoekje zit en de schade erg groot kan zijn in geval van diefstal, lekkage of brand. Het is dan fijn als je een bedrag krijgt uitgekeerd van een verzekeraar en niet je spaargeld aan hoeft te spreken voor het herstellen van je inboedel.
Waarom heb ik een Autoverzekering nodig?
Een Autoverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Niemand hoopt ooit te maken te krijgen met een inbraak, brand of lekkage. Helaas overkomt het toch elk jaar een groot aantal mensen. De schade is vaak enorm en de kosten om de inboedel te herstellen hoog. Het is fijn als je dan in dergelijke gevallen kan terugvallen op een Autoverzekering.
Wat kost een autoverzekering?
De kosten van een autoverzekering hangen af van de verzekeraar en van het pakket dat je kiest. Je sluit al een autoverzekering af vanaf €54,76 per maand. Bekijk en vergelijk de mogelijkheden eenvoudig met behulp van onze handige top 5 autoverzekeringen.
Welke Autoverzekering is het beste?
Er zijn veel verschillende aanbieders van Autoverzekeringen. Welke Autoverzekering het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke items in je huis wil je precies verzekerd hebben? En wat heb je over voor een Autoverzekering? Zet dit voor jezelf op een rijtje, zo kun je eenvoudig zien welke verzekeraar het beste aansluit bij jouw wensen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
  • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
  • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze eigen vergelijkers.
  • Vindt de beste Studenten autoverzekeringAutovergelijker

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.