Dé studentenverzekering specialist

Studenten autoverzekering

Het kopen van een auto en  de bijkomende kosten kunnen hoog zijn. Toch zijn er ook genoeg studenten met een auto. Vooral wanneer je ver van de Hogeschool of Universiteit woont kan dit een uitkomst zijn. Wanneer je een auto hebt is het belangrijk om je te verzekeren, want het wordt tegenwoordig steeds drukker op de weg waardoor er meer ongelukken gebeuren. Ook wanneer je zelf heel oplettend bent, kunnen er altijd andere weggebruikers zijn die jou niet op tijd opmerken.

Autoverzekering vergelijken

Meest gekozen studenten autoverzekering

Via onze site worden jaarlijks veel autoverzekeringen afgesloten door studenten.
Maar welke studenten autoverzekering is het populairst? In onderstaand diagram vind je een overzicht:

  Een autoverzekering (WA verzekering)

  Een autoverzekering is eigenlijk een term voor meerdere verzekeringen in één: deze verzekert je tegen de schade die aan jouw auto wordt aangebracht door derden en voor de schade die jouw auto heeft veroorzaakt. Laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden die voor jouw van belang kunnen zijn. Het kan tegenwoordig al heel voordelig zijn om als student een autoverzekering af te sluiten.

  Oorzaak schade WA + casco WA + beperkt casco        WA
  Schade aan derden Gedekt Gedekt Gedekt
  Brand, explosie en blikseminslag Gedekt Gedekt x
  Diefstal Gedekt Gedekt x
  Ruitbreuk Gedekt Gedekt x
  Botsingen met dieren Gedekt Gedekt x
  Storm en ander natuurgeweld Gedekt Gedekt x
  Aanrijdingen, slippen en te water raken Gedekt x x
  Anders van buitenkomend onheil Gedekt x x

  Premie autoverzekering

  De premie is het bedrag dat je voor je autoverzekering betaalt. Hoe meer er is gedekt, hoe hoger de premie zal zijn. Mocht je alleen de basisverzekering voor je auto hebben afgesloten (de WA-verzekering) en je auto wordt gestolen, dan is dit niet gedekt. Dit betekent dat je de onvoorziene kosten hiervan helemaal zelf moet betalen. Je zult dus een lastige keuze moeten maken: betaal ik iets meer premie tegen alle risico’ of betaal ik zo weinig mogelijk in de hoop dat er nooit wat gebeurd.

  Belastingen

  Nog een kostenpost wanneer je in het bezit bent van een auto: de motorrijtuigenbelasting. Het maakt niets uit hoeveel je met je auto rijdt, je betaalt standaard deze belasting. De hoogte van deze belasting hangt af van een aantal factoren. Kijk hiervoor bij belastingen auto.

  Verzekeringen

  Naast de dekkingen voor je auto (aanvullende verzekeringen op de WA-verzekering) kun je nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Een daarvan is de schadeverzekering voor inzittenden. Mocht je een ongeluk krijgen dan vergoedt deze verzekering de schade die aan de inzittenden en jezelf zijn toegebracht. Wie de schuldige is aan het ongeluk doet er niet toe. Verder speelt het feit of de mensen die bij jou in de auto zitten wel of niet zijn verzekerd ook geen rol.

  Veelgestelde vragen over studenten autoverzekeringen

  Is een autoverzekering verplicht?

  Ja, in Nederland is een autoverzekering verplicht. Zonder verzekering mag je een auto dan ook niet gebruiken. Je bent verplicht een WA-verzekering af te sluiten, waarmee je verzekerd bent voor de schade die je veroorzaakt aan personen en/of motorvoertuigen.


  Waarom een aanvullende autoverzekering?

  Met de verplichte WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je met jouw auto toebrengt aan personen of motorvoertuigen. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering kun je je ook verzekeren voor schade aan de eigen auto. Denk hierbij aan de gevolgen van brand, diefstal, ruitbreuk of natuurgeweld.


  Wat kost een autoverzekering?

  De kosten van een autoverzekering hangen af van de verzekeraar en van het pakket dat je kiest. Je sluit al een autoverzekering af vanaf €54,76 per maand. Bekijk en vergelijk de mogelijkheden eenvoudig met behulp van onze handige top 5 autoverzekeringen.

  Betrouwbare informatie

  Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  Bronnen

  Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

  Informatie gecontroleerd door onze expert

  linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

  Keurmerk

  Studentenverzekering.nl is gecertificeerd door:
  Logo Erkend Vergelijker

Vind je deze informatie nuttig?