iPhone verzekering

Stel je voor: je hebt lang gespaard voor die ene nieuwe iPhone. Eindelijk heb je genoeg geld bijeengesprokkeld om hem te betalen en koop je hem. Enkele weken later valt hij, komt er water in of raak je hem simpelweg kwijt. Wanneer je geen goede verzekering hebt is dit het scenario waar je zeker niet voor wil komen te staan. Daarom wil praktisch iedereen een goede verzekering voor zijn iPhone. Hierin staat kort uitgelegd wat belangrijk is om te weten over de iPhone verzekering.

Duurzaam

Een iPhone is een duur toestel dat de laatste jaren een enorme groei kent. De hoge prijs is gelijk aan de duurzaamheid en de kwaliteit van de mobiele telefoon. De meeste iPhones overleven op zijn minst twee tot drie jaar, als je er tenminste zorg voor draagt. Een ongeval zit echter in een klein hoekje en vooral het beeldscherm van de iPhone is kwetsbaar. Daarom kan het gebeuren dat je telefoon binnen deze twee jaar al schade oploopt.

Aankoop van een nieuwe iPhone

Als je een nieuwe iPhone aanschaft is er normaal gezien één jaar garantie inbegrepen. Daarnaast krijg je ook nog twee jaar technische bijstand. Deze kan hoger oplopen maar dat hangt af van de winkel waar je de iPhone koopt. De garantie betekent niet meteen dat je toestel gedekt is tegen alles wat je zelf kan veroorzaken, zoals krassen en barsten in scherm. Hij is wel gedekt tegen complicaties die komen door het toestel zelf. Het is verstandig om een iPhone buitenshuisverzekering af te sluiten.

iPhone verloren en niet verzekerd

Wanneer jij je iPhone kwijt bent moet je altijd eerst je telefoonmaatschappij bellen om je simkaart te laten blokkeren. Daarna kun je een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider omdat het abonnement dat je hebt zal blijven doorlopen gedurende de afgesproken termijn. Je zal dan zelf een nieuw toestel moeten kopen om toch het abonnement te kunnen blijven gebruiken. Hetzelfde geldt voor de dekking van alle andere soorten smartphones of mobiele telefoons.

Niet zomaar de eerste de beste

Kijk altijd goed uit voor addertjes onder het gras voordat je een verzekering voor je iPhone afsluit. Zo zijn er enkele regels in het contract waar je zeker rekening mee moet houden:

  • Wat is precies gedekt door de verzekering?
  • Kan ik hem gemakkelijk opzeggen of is er erg lange opzegtermijn?
  • Hoelang duurt het voor je toestel gerepareerd wordt als hij eenmaal kapot is?
  • Zijn er bijkomende kosten voor specifieke ongevallen met je iPhone?
  • Krijg je een vervangtoestel als je iPhone gerepareerd wordt. Zo ja, welke?

Prijs

Bovendien zijn er verschillende verzekeraars die elk verschillende verzekeringspakketten aanbieden. Kijk eerst naar de geschikte verzekering voor jouw situatie. Ga daarna zoeken in welke prijsklasse je het best de verzekering afsluit. Gemiddeld moet je toch op ongeveer 10 euro per maand rekenen voor een fatsoenlijke verzekering. Je hebt er goedkopere van bijvoorbeeld 7 euro, maar die verzekeren dan bijvoorbeeld niet tegen diefstal etc. Anderzijds heb je er ook duurdere tegen de 14 euro. Bij deze zijn dan weer veel uitzonderingen juist wel inbegrepen.

Vind je deze informatie nuttig?