Stappenplan laptopverzekering afsluiten

Een laptopverzekering is eenvouding, maar er zijn enkele dingen waar je van te voren rekening mee dient te houden. Denk maar aan de verschillende verzekeraars op de markt waar je uit kunt kiezen, de looptijd van de verzekering en de andere multimediatoestellen die je mee kunt verzekeren waardoor je korting kunt krijgen. Hieronder vind je enkele stappen die je best kan doorlopen bij het aangaan van een laptopverzekering.

Ga ik mijn laptop verzekeren?

De eerste vraag die je natuurlijk aan jezelf moet stellen luidt: ‘Ga ik mijn laptop verzekeren of niet?’. Bekijk of het goed is voor jouw situatie om een verzekering aan te gaan. Heb je een goedkope laptop en is het niet van groot belang als hij eventueel kapot gaat of verloren raakt? Dan kan je beter beslissen om geen verzekering aan te gaan en om simpelweg het risico te nemen. Ook als je jezelf vertrouwt dat je er goed zorg voor draagt en hem niet laat rondslingeren, is het misschien wel geldverspilling om de laptop te verzekeren.

Andere toestellen

Als je in het bezit bent van andere multimediatoestellen zoals een smartphone, een iPod of een tablet is het wellicht verstandig om 1 verzekering te pakken voor ze allemaal. Hierdoor kun je ofwel korting krijgen, ofwel andere voordelen. Bespreek dit eerst altijd goed met de verzekeraar zodat je het maximale voordeel eruit krijgt.

De beste verzekeraar?

Natuurlijk wil iedereen zich aansluiten bij de beste verzekeraar. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Informeer daarom altijd bij meerdere verzekeraars in plaats van de eerste, de beste te pakken die je tegenkomt. Terwijl de ene veel duurder is per maand, biedt die ook vaak een betere dekking en service aan hun klanten. Op internet vind je vaak al genoeg informatie om de juiste richting uit te gaan op gebied van verzekeraars, tarieven en voordelen.

Wij hebben een aantal verzekeraars van buitenshuisverzekeringen, waarmee een laptop gedekt is met elkaar vergeleken. Op basis daarvan hebben we een top 5 buitenshuisverzekeringen samengesteld.

Duur van de verzekering

De looptijd van de verzekering is ook van groot belang. Zorg dat de tijd dat je verzekering loopt, niet de waarde van je laptop overschrijdt. Als je laptop is afgeschreven en geen waarde meer heeft, zou het niet verstandig zijn om daar nog een verzekering op te nemen/houden. Je kan dan beter zolang mogelijk proberen rond te komen met je oude laptop. Als die dan versleten is of plots kapot gaat of gestolen wordt, koop je een nieuwe en sluit je daar een verzekering voor af.

Garantie van de winkel

Als je een nieuwe laptop gaat kopen is het vaak het geval dat je automatisch 1,2 of zelfs 3 jaar garantie hebt op je laptop. Dit kan vaak voordelig zijn en is in de prijs van de laptop inbegrepen. Kijk wel altijd goed wat die winkelgarantie precies dekt en of je een vervangend toestel krijgt als jouw laptop plots kapot gaat.

Heb je nog vragen?

Is het nog niet helemaal duidelijk? De kans bestaat dat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen over de laptopverzekering staat. Kijk daarvoor op deze pagina.

Vind je deze informatie nuttig?