Tabletverzekering

Een tablet is tegenwoordig zeer gewild door vele Nederlanders. Het is niet alleen erg handig om mee te surfen op het net, maar het design is ook goed ontwikkeld wat een tablet leuk maakt om mee te werken. Het aanschaffen van een tablet is niet zomaar beslist, want er hangt veelal een flink prijskaartje aan vast. Je zou hem natuurlijk ook nooit willen verliezen of beschadigen. Daarom is het niet zo’n slecht idee om een tabletverzekering af te sluiten.

Tablet verzekeren: Ja of nee?

Bij de aankoop van een tablet moet je altijd een beslissing maken: “Ga ik hem verzekeren of niet?”. Je kan beter ook naar de prijs kijken van je tablet. Als de kostprijs heel hoog ligt, kun je er beter een goede verzekering bijnemen. Bij een goedkoper toestel is een lage verzekering aan te raden of zelfs geen verzekering. Als je niet zonder je tablet kan voor je werk of andere belangrijke zaken, dan kun je er het best een verzekering op nemen. In het geval dat je tablet dan kwijt raakt of stuk gaat heb je altijd die verzekering achter de hand. Als je voldoende spaargeld achter de hand hebt om onmiddellijk een nieuwe te kopen, is het minder noodzakelijk om elke maand te betalen voor een tabletverzekering.

Welke tabletverzekering?

Er zijn verschillende soorten tabletverzekeringen. De verzekeraars zijn vaak dezelfde als de verzekeraars voor een mobiele telefoon. Je kan ook vaak een goedkopere verzekering krijgen wanneer je jouw gsm- en tabletverzekering onder dezelfde verzekeraar afsluit.

Een complete kostbaarhedenverzekering is ook een handige optie. Je kan dan in één pakket je laptop, gsm, tablet, wederom al je multimedia apparatuur laten verzekeren. Je kan deze kostbaarhedenverzekering aangaan als extensie op je inboedelverzekering. Hierdoor is hij goedkoper en betaal je slechts een klein bedrag per maand.

Diefstal

Één van de belangrijkste redenen waarom je een tabletverzekering zou aangaan is natuurlijk diefstal. Als je tablet gestolen wordt en je hebt geen verzekering, dan ben je hem simpelweg kwijt. Ben je wel verzekerd? Dan kun je een hoge vergoeding krijgen. Hiervoor zal je vaak wel een proces verbaal of een ander soort bewijs van diefstal moeten voorleggen aan de verzekeraar.

Schade

Is er schade door brand, storm of andere natuurrampen? Als je verzekerd bent is dit helemaal geen probleem. Je hebt dan wel een bewijs nodig om de grootte en impact van de schadeoorzaak op jouw toestel te kunnen vaststellen. Schade door slijtage is normaal gesproken niet in de polis opgenomen. Dan draai je dus zelf voor de kosten op. Het is daarom verstandig dat je een bescherming in de vorm van een rubberen hoesje of iets anders gebruikt om snellere slijtage tegen te gaan. Zo kan de tablet er na een jaar gebruik nog steeds splinternieuw uitzien!

Vind je deze informatie nuttig?