Veelgestelde vragen laptopverzekering

Heb je nog enkele vragen in verband met laptopverzekering? Kijk dan zeker in deze lijst of jouw vraag ertussen staat. Wanneer je een andere vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Waarom zou ik een laptopverzekering nemen?

Je weet maar nooit of er iets gebeurt met je laptop. In sommige situaties kan het heel naar zijn om je laptop te verliezen. Met een laptopverzekering heb je altijd enige vorm van zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent. Denk daarbij aan een vervangende laptop, een snelle reparatie van de schade of een mooie vergoeding om een nieuwe laptop te kopen.

Wat moet ik doen als mijn laptop beschadigd is?

Je laptop valt opengeklapt op de grond en er is een barst in je scherm ontstaan. Wat kan je dan het beste doen? Het eerste wat je kan doen is contact opnemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij. Zij zullen je meer informatie geven over de stappen die je dan moet ondernemen. Meestal gaat het om een schadeformulier invullen online. Het is ook vaak het geval dat ze foto’s vragen van het toestel en de oorzaak hoe het precies heeft kunnen gebeuren. Na het contact met de verzekeringsmaatschappij zullen zij het schadegeval zo snel mogelijk afhandelen.

Hoe achterhaal ik de opzegtermijn/aflooptermijn van mijn verzekering?

De opzegtermijn van je verzekering kan je op verschillende manieren gemakkelijk achterhalen. Als je de verzekeringspapieren goed hebt bewaard kan je ze daarop terugvinden. Als je ze niet terugvindt kan je nog naar je verzekeringsmaatschappij bellen of mailen. Bij enkele instellingen is het daarnaast ook mogelijk om op de website in te loggen voor een overzicht en online te kijken naar jouw polis.

Wat is de precieze dekking van mijn verzekering?

Als je laptop iets overkomt in verband met een technisch probleem of zelf aangebrachte schade is het niet onhandig om te weten welke gevallen van beschadiging in de dekking zijn opgenomen. Het antwoord hierop vind je zo goed als altijd op de site van de verzekeraar. Kan je het daar niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met hun of via mail.

Waarom zou ik een laptopverzekering afsluiten als ik al een algemene inboedelverzekering/speciale kostbaarhedenverzekering heb?

Een inboedelverzekering of speciale kostbaarhedenverzekering is vaak onvolledig op het gebied van multimediatoestellen en dekt meestal geen draagbare producten. Je beslist natuurlijk nog altijd zelf of je er een laptopverzekering bijneemt. Of dit verstandig is verschilt van situatie tot situatie.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

Het eerste wat je moet doen is een aangifte bij de politie. Dit omdat je een aangifteformulier nodig hebt om mee op te sturen bij de schademelding. Het is vanzelfsprekend dat je een bewijs van diefstal nodig hebt om recht te hebben op een vergoeding. Neem daarna contact op met je verzekeraar voor de afhandeling van de procedure.

Wat voor soort laptopverzekering kan ik afsluiten?

Een algemene inboedelverzekering dekt doorgaans het verlies of diefstal van een draagbaar en/of elektronisch product niet. Wil je hiervoor wel verzekerd zijn, dan kan een buitenshuisverzekering uitkomst bieden. Er zijn meerdere soorten buitenshuisverzekeringen, met een variëteit in dekking, maximale vergoeding en vanzelfsprekend wisselt hierdoor ook de premie. De meest geschikte buitenshuisverzekeringen voor studenten vind je in deze top 5.

Vind je deze informatie nuttig?