Dé studentenverzekering specialist

Hoe werkt een creditcard?

Betaal je met je betaalpas dan wordt het geld direct afgeschreven van je bankrekening. Bij een creditcard is dit niet het geval. Je kunt betalingen doen tot een bepaalde limiet die door de creditcardmaatschappij is vastgesteld. Vervolgens heb je gemiddeld een maand de tijd om dit bedrag terug te betalen. Betaal je op tijd dan betaal je geen rente over de uitgaven die je met jouw creditcard hebt gedaan.

Wat is een studenten creditcard?

Een studenten creditcard onderscheidt zich van een gewone creditcard op een aantal punten. Vaak is de studenten creditcard goedkoper, daarnaast kun je soms van bepaalde kortingen profiteren. Het nadeel van een studenten creditcard is dat de limiet vaak lager is dan bij andere creditcards. Dit is om studenten te beschermen tegen het maken van schulden. Om dezelfde reden zijn er voor studenten speciale prepaid creditcards.

Prepaid creditcard

Bij prepaid creditcards moet je voordat je gebruik kan maken van de kaart een bepaald bedrag op je creditcardrekening storten. Het aanvragen van een prepaid creditcard is een stuk laagdrempeliger dan een reguliere creditcard. De creditcardmaatschappij hoeft minder van jouw financiële situatie te weten en daarnaast is het jaarlijkse bedrag dat je voor je creditcard betaald lager. Wel is het zo dat je soms een kleine toeslag moet betalen wanneer je een bepaald tegoed op je creditcardrekening stort. Ook zijn er sommige bedrijven in het buitenland die een prepaidcard niet accepteren als borg, het is goed om hier navraag naar te doen bij het huren van een auto of het boeken van een vakantie.

Werelddekking

Een creditcard heeft als voordeel dat aankopen die met deze pas zijn gedaan vaak verzekerd zijn. Bovendien heeft een creditcard werelddekking, je kunt deze pas dus wereldwijd gebruiken. Bij een gewone betaalpas is dit vaak niet het geval, tenzij je specifiek om werelddekking vraagt. Vaak zit er ook een daglimiet aan een normale betaalpas, wanneer je hiermee buiten Europa betaald. Dit kan erg vervelend zijn als je op vakantie bent en bijvoorbeeld borg moet betalen voor een accommodatie of auto.

Kan ik ook pinnen met een creditcard?

Met de meeste creditcards kun je ook geld uit de muur halen, vaak kost dit wel enkele euro’s. In het buitenland kun je in veel gevallen ook met je creditcard in de supermarkt betalen, in Nederland is dit niet gebruikelijk. Zie pinnen met je creditcard dan ook als een handige optie, bijvoorbeeld wanneer je betaalpas wordt geweigerd op vakantie, maar maak er geen gewoonte van. Doe je dit wel, dan kan dit flink in de papieren lopen.

Vind je deze informatie nuttig?