Dé studentenverzekering specialist

Studenten inboedelverzekering

Woon je op kamers in Groningen, Utrecht, Leiden of een andere leuke studentenstad in Nederland? Dan is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering is een verzekering die je bezittingen beschermt tegen schade, diefstal of verlies. Dit kan bijvoorbeeld gaan om meubels en elektronische apparaten tot kleding en persoonlijke eigendommen Een brand of wateroverlast kun je nooit uitsluiten. Met de inboedelverzekering hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien.

Studenten inboedelverzekering vergelijken

Vergelijk en sluit binnen 2 minuten af! Al vanaf € 2,49 per maand. Ga direct naar de:

Vergelijk verschillende inboedelverzekeringen en bepaal welke verzekering het best bij jouw situatie past. De premies en dekkingen van inboedelverzekeringen kunnen immers verschillen tussen verzekeraars. Bovendien kun je door te vergelijken geld besparen door een goedkopere verzekering af te sluiten zonder in te leveren op de dekking.

Meest gekozen studenten inboedelverzekering

Via onze site worden jaarlijks veel inboedelverzekeringen afgesloten door studenten.
Maar welke studenten inboedelverzekering is het populairst? In onderstaand diagram vind je een overzicht:

  • Centraal Beheer – Centraal Beheer is onderdeel van Achmea en biedt diverse verzekeringen aan, waaronder de inboedelverzekering. Wanneer je graag verschillende verzekeringen bij hetzelfde concern afsluit, is Centraal Beheer een ideale verzekeraar.
  • FBTO – Wil je veel flexibiliteit? Dan is FBTO de ideale verzekeraar. Dit is de enige verzekeraar die werkt met verschillende modules die je gedurende de looptijd van de verzekering aan en uit kan zetten. Zo pas je jouw verzekering eenvoudig aan naar je wensen.
  • Lemonade – Lemonade doet het anders dan andere verzekeraars. Ze nemen een vast percentage van de premie, betalen schadevergoedingen super snel en doneren het overgebleven geld aan een goed doel waar jij voor kiest!
  • Aegon – Aegon is onder studenten een favoriet als het gaat om de inboedelverzekering, dit komt door de erg lage premie. De inboedelverzekering dekt daarnaast niet minder dan de meeste concurrenten, waardoor de inboedelverzekering van Aegon er positief uitspringt.
  • OHRA – OHRA biedt verschillende opties aan en hierdoor kun je de dekking van je inboedelverzekering eenvoudig uitbreiden. De basispremie is relatief laag en door middel van de verschillende opties stel je eenvoudig de inboedelverzekering samen naar je persoonlijke wensen.

Vergelijk inboedelverzekeraars

Studentenvoordeelpakket

Naast een inboedelverzekeringen zijn er een aantal andere belangrijke verzekeringen waar je aan dient te denken op het moment dat je uit huis gaat. Om deze reden hebben een aantal verzekeraars, om studenten een hoop regel- en vergelijkwerk uit handen te nemen, speciale studentenpakketten in het leven geroepen. Deze pakketten bevatten de belangrijkste dekkingen voor de uitwonende student en kunnen naar wens worden uitgebreid.

Dekkingen

Uiteraard ga je er niet vanuit dat er in je huis brand uitbreekt of dat er in Nederland een wateroverstroming plaatsvindt. Toch kan het gebeuren en dan komt een inboedelverzekering goed van pas. Er zijn verschillende dekkingen die je af kunt sluiten wanneer het gaat om je inboedel.

Basisdekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen bliksem, brand en waterschade. Tevens wordt er een bedrag uitgekeerd bij vandalisme en roof. Dit is echter niet het volledige bedrag. Lees goed de verzekeringspolis voor de precieze voorwaarden.

Uitgebreide dekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen alles waar je ook tegen verzekerd bent met de basisdekking. De uitgebreide dekking wordt daarnaast nog verder aangevuld met vergoedingen voor schade ontstaan door schroeien of smelten, diefstal van tuinmeubels en tuingereedschap, stroomuitval in vriezer of koelkast en het opsporen van een lek aan waterleidingen.

All risk dekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen alle zaken die bij de basisdekking en uitgebreide dekking zijn genoemd. Daarnaast ben je nog verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen die van buitenaf komen, zoals: oorlog, terrorisme, natuurrampen e.d.

Inboedelverzekering voor studenten

Ben jij student en vind je een inboedelverzekering onzin omdat je kamer volstaat met goedkope spullen en meubels van de kringloop? Wees je er dan van bewust dat de inboedel van je studentenkamer vaak duizenden euro’s waard is. Bijvoorbeeld door de computer die je hebt en de televisie die je misschien in je kamer hebt staan. Als je slachtoffer wordt van een inbraak, diefstal, brand of een lekkage, heb je als student meestal geen financiële buffer om in één keer een nieuwe inboedel te kopen. Precies om deze reden is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Kijk hier voor meer informatie over de dekking van inboedelverzekeringen en een overzicht van verschillende inboedelverzekeringen.

Eigen risico

Ook voor de inboedelverzekering geldt een eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt mocht er schade aan je inboedel ontstaan. De hoogte van dit bedrag hangt van verschillende factoren af en wordt vastgesteld voordat je de verzekering afsluit.

Veiligheid studentenhuis

Het is belangrijk dat je studentenhuis goed beveiligd is. Wanneer inbrekers een open deurbeleid opmerken is het vrij gemakkelijk om op tijden wanneer er niemand thuis is in te breken en spullen mee te nemen en schade aan te richten. Daarnaast zijn er landelijke veiligheidsregels waar ieder studentenhuis zich aan moet houden. Vanaf 1 juli 2022 is het vanuit de overheid verplicht om minimaal 1 rookmelder per etage te hebben. Check welke veiligheidsmaatregelen je kan nemen op veiligheid studentenhuizen.

Verzekerde som

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit leg je een verzekerde som vast. De verzekerde som is het bedrag waarvoor je jouw spullen wilt verzekeren. Bij schade krijg je dan maximaal dit bedrag uitgekeerd. De hoogte van je verzekerde som is daarnaast van invloed op de hoogte van je maandelijkse premie.

Je inboedelverzekering stopzetten

Meestal sluit je een inboedelverzekering af voor een jaar. Wanneer je daarna de verzekering wilt opzeggen moet je altijd rekening houden met een opzegtermijn van ongeveer een maand. Je verzekeraar is verplicht om je op de hoogte te houden van veranderingen in de polis en automatische verlenging van je contract. De specifieke voorwaarden vind je bij opzeggen inboedelverzekering.

Veelgestelde vragen over studenten inboedelverzekeringen

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering die de spullen in je kamer, appartement of huis verzekert. Stel dat je last hebt van lekkage, brandschade of dat er wordt ingebroken: het is dan fijn als de verdwenen of beschadigde spullen verzekerd zijn. Door een inboedelverzekering af te sluiten, krijg je in geval van schade of diefstal een bedrag uitgekeerd zodat je weer nieuwe spullen aan kunt schaffen.

Hoe werkt een inboedelverzekering?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, spreek je met de verzekeraar af wat voor bedrag je wilt verzekeren, dit noemt men de ‘verzekerde som’. Aan de hand van deze verzekerde som wordt de premie bepaald en heb je zekerheid over het bedrag wat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal.

Is een inboedelverzekering verplicht?

In Nederland is een inboedelverzekering niet verplicht. Toch heeft bijna elke Nederlander wel een inboedelverzekering. Dit komt omdat een ongeluk in een klein hoekje zit en de schade erg groot kan zijn in geval van diefstal, lekkage of brand. Het is dan fijn als je een bedrag krijgt uitgekeerd van een verzekeraar en niet je spaargeld aan hoeft te spreken voor het herstellen van je inboedel.

Waarom heb ik een inboedelverzekering nodig?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Niemand hoopt ooit te maken te krijgen met een inbraak, brand of lekkage. Helaas overkomt het toch elk jaar een groot aantal mensen. De schade is vaak enorm en de kosten om de inboedel te herstellen hoog. Het is fijn als je dan in dergelijke gevallen kan terugvallen op een inboedelverzekering.

Waar kan ik een inboedelverzekering afsluiten?

Een inboedelverzekering is een populaire verzekering, bijna elke Nederlander heeft een inboedelverzekering. Er zijn dan ook veel aanbieders, vergelijk eenvoudig welke inboedelverzekering het beste past bij je persoonlijke situatie.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Wanneer je een inboedelverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk om goed te kijken wat de verzekering precies verzekert. Sommige verzekeraars sluiten bijvoorbeeld elektronica of laptops uit. Of stellen bepaalde eisen aan de brandveiligheid of de sloten op je huis om aanspraak te kunnen maken op de verzekering. Het is dus goed om de kleine lettertjes even te lezen, voordat je een inboedelverzekering afsluit.

Welke inboedelverzekering is het beste?

Er zijn veel verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen. Welke inboedelverzekering het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke items in je huis wil je precies verzekerd hebben? En wat heb je over voor een inboedelverzekering? Zet dit voor jezelf op een rijtje, zo kun je eenvoudig zien welke verzekeraar het beste aansluit bij jouw wensen.

Welke inboedelverzekering past bij mij?

De inboedelverzekering die het beste aansluit bij je persoonlijke situatie en de juiste dekking biedt tegen een redelijke prijs, is de beste inboedelverzekering voor jou. Welke dat is vergelijk je eenvoudig.

Heb ik een inboedelverzekering nodig als huurder?

Zodra je in een huurhuis trekt, plaats je er over het algemeen je eigen spullen in. Wanneer je wil dat deze verzekerd zijn, dat is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Wel kan het zijn dat je huisbaas, bijvoorbeeld in het geval van een studentenhuis, een collectieve inboedelverzekering heeft afgesloten. Vraag dit na om te zorgen dat er geen dubbele verzekering wordt afgesloten.

Kan ik een inboedelverzekering met huisgenoten afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars kun je alleen een inboedelverzekering afsluiten met het gezin. Sommige verzekeraars hebben als optie dat je dit ook kunt afsluiten met huisgenoten. Meestal gelden er dan wel strengere eisen, bijvoorbeeld dat iedereen in het studentenhuis een eigen slot op zijn kamer heeft. Vraag dit na bij de verzekeraar als je met meerdere huisgenoten een inboedelverzekering af wil sluiten.

Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering?

Simpel gezegd is een opstalverzekering voor je huis zelf en een inboedelverzekering voor alles in je huis. Heb je bijvoorbeeld brandschade dan is de opstalverzekering er om de muren, het dak etc. te herstellen. De inboedelverzekering is er om de beschadigde meubels te herstellen of te vervangen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.verzekeraars.nl
  • www.woonverzekeringen.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Informatie gecontroleerd door onze expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Keurmerk

Studentenverzekering.nl is gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

Vind je deze informatie nuttig?