Studenten Inboedelverzekering

Woon je op kamers, dan is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering beschermt tegen schade, diefstal of verlies. Een brand of wateroverlast kun je nooit uitsluiten. Met een inboedelverzekering zijn die kosten gedekt.

Vergelijken & Afsluiten 2024

Vergelijk alle studenten inboedelverzekeringen op dekking, eigen risico en soort woning.
Binnen 2 minuten geregeld!

Studenten inboedelvergelijker

Studenten voordeelpakket

Naast een inboedelverzekeringen zijn er een aantal andere belangrijke verzekeringen waar je aan dient te denken op het moment dat je uit huis gaat. Om deze reden heeft een aantal verzekeraars, om studenten een hoop regel- en vergelijkwerk uit handen te nemen, speciale studentenpakketten in het leven geroepen. Deze pakketten bevatten de belangrijkste dekkingen voor de uitwonende student en kunnen naar wens worden uitgebreid.


Alles in 1 Studentenpakket

Dekking

Je gaat er niet vanuit dat er in je huis brand uitbreekt of dat er in Nederland een wateroverstroming plaatsvindt. Toch kan het gebeuren en dan komt een inboedelverzekering goed van pas. Er zijn verschillende dekkingen die je af kunt sluiten.

Basisdekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen bliksem, brand en waterschade. Tevens wordt er een bedrag uitgekeerd bij vandalisme en roof. Dit is echter niet het volledige bedrag. Lees goed de verzekeringspolis voor de precieze voorwaarden.

Uitgebreide dekking

De uitgebreide dekking is een aanvulling op de basisdekking. Deze vergoed ook schade die ontstaan is door schroeien of smelten, diefstal van tuinmeubels en tuingereedschap, stroomuitval in vriezer of koelkast en het opsporen van een lek aan waterleidingen.

All risk dekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen alle zaken die bij de basisdekking en uitgebreide dekking zijn genoemd. Daarnaast ben je nog verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen die van buitenaf komen, zoals: oorlog, terrorisme, natuurrampen e.d.

Inboedelverzekering voor studentenkamer

Ben jij student en vind je een inboedelverzekering onzin, omdat je kamer vol staat met goedkope spullen en meubels van de kringloop? Wees je er dan van bewust dat de inboedel van je studentenkamer vaak duizenden euro’s waard is. Bijvoorbeeld door de computer die je hebt en de televisie die je misschien in je kamer hebt staan.

Als je slachtoffer wordt van een inbraak, diefstal, brand of een lekkage, heb je als student meestal geen financiële buffer om in één keer een nieuwe inboedel te kopen. Precies om deze reden is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Meer informatie over de inboedelverzekering voor je studentenkamer.

Eigen risico

Ook voor de inboedelverzekering geldt een eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt mocht er schade aan je inboedel ontstaan. De hoogte van dit bedrag hangt van verschillende factoren af en wordt vastgesteld voordat je de verzekering afsluit.

Veiligheid studentenhuis

Het is belangrijk dat je studentenhuis goed beveiligd is. Wanneer inbrekers een open deurbeleid opmerken is het vrij gemakkelijk om op tijden wanneer er niemand thuis is in te breken en spullen mee te nemen en schade aan te richten. Daarnaast zijn er landelijke veiligheidsregels waar ieder studentenhuis zich aan moet houden. Vanaf 1 juli 2022 is het vanuit de overheid verplicht om minimaal 1 rookmelder per etage te hebben. Check welke veiligheidsmaatregelen je kan nemen op veiligheid studentenhuizen.

Verzekerde som

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit leg je een verzekerde som vast. De verzekerde som is het bedrag waarvoor je jouw spullen wilt verzekeren. Bij schade krijg je dan maximaal dit bedrag uitgekeerd. De hoogte van je verzekerde som is daarnaast van invloed op de hoogte van je maandelijkse premie.

Opzeggen inboedelverzekering

Meestal sluit je een inboedelverzekering af voor een jaar. Wanneer je daarna de verzekering wilt opzeggen moet je altijd rekening houden met een opzegtermijn van ongeveer een maand. Je verzekeraar is verplicht om je op de hoogte te houden van veranderingen in de polis en automatische verlenging van je contract. De specifieke voorwaarden vind je bij opzeggen inboedelverzekering.

Overstappen inboedelverzekering

Het kan voorkomen dat je niet meer tevreden bent over je inboedelverzekering. Wanneer je wil overstappen naar een andere inboedelverzekeraar is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet een periode onverzekerd bent. Houd hier ook wederom rekening met een opzegtermijn van een maand. Meer informatie vind je op onze pagina overstappen inboedelverzekering.

Alle inboedelverzekeraars

In Nederland zijn er veel verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen. Door al die verschillende aanbieders kan het lastig zijn om te ontdekken welke inboedelverzekeraar het meest geschikt en voordeligt is. Wij zetten alle inboedelverzekeringen voor je op een rijtje, zodat jij makkelijker een keus kan maken!

Studenten inboedelverzekering FAQ

Wat is een studenten inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering is een verzekering die de spullen in je kamer, appartement of huis verzekert. Stel dat je last hebt van lekkage, brandschade of dat er wordt ingebroken: het is dan fijn als de verdwenen of beschadigde spullen verzekerd zijn. Door een inboedelverzekering af te sluiten, krijg je in geval van schade of diefstal een bedrag uitgekeerd zodat je weer nieuwe spullen aan kunt schaffen.
Hoe werkt een inboedelverzekering?
Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, spreek je met de verzekeraar af wat voor bedrag je wilt verzekeren, dit noemt men de ‘verzekerde som’. Aan de hand van deze verzekerde som wordt de premie bepaald en heb je zekerheid over het bedrag wat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal.
Is een inboedelverzekering verplicht?
In Nederland is een inboedelverzekering niet verplicht. Toch heeft bijna elke Nederlander wel een inboedelverzekering. Dit komt omdat een ongeluk in een klein hoekje zit en de schade erg groot kan zijn in geval van diefstal, lekkage of brand. Het is dan fijn als je een bedrag krijgt uitgekeerd van een verzekeraar en niet je spaargeld aan hoeft te spreken voor het herstellen van je inboedel.
Waarom heb ik een inboedelverzekering nodig?
Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Niemand hoopt ooit te maken te krijgen met een inbraak, brand of lekkage. Helaas overkomt het toch elk jaar een groot aantal mensen. De schade is vaak enorm en de kosten om de inboedel te herstellen hoog. Het is fijn als je dan in dergelijke gevallen kan terugvallen op een inboedelverzekering.
Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?
Wanneer je een inboedelverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk om goed te kijken wat de verzekering precies verzekert. Sommige verzekeraars sluiten bijvoorbeeld elektronica of laptops uit. Of stellen bepaalde eisen aan de brandveiligheid of de sloten op je huis om aanspraak te kunnen maken op de verzekering. Het is dus goed om de kleine lettertjes even te lezen, voordat je een inboedelverzekering afsluit.
Welke inboedelverzekering is het beste?
Er zijn veel verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen. Welke inboedelverzekering het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Welke items in je huis wil je precies verzekerd hebben? En wat heb je over voor een inboedelverzekering? Zet dit voor jezelf op een rijtje, zo kun je eenvoudig zien welke verzekeraar het beste aansluit bij jouw wensen.
Welke inboedelverzekering past bij mij?
De inboedelverzekering die het beste aansluit bij je persoonlijke situatie en de juiste dekking biedt tegen een redelijke prijs, is de beste inboedelverzekering voor jou. Welke dat is vergelijk je eenvoudig.
Heb ik een inboedelverzekering nodig als huurder?
Zodra je in een huurhuis trekt, plaats je er over het algemeen je eigen spullen in. Wanneer je wil dat deze verzekerd zijn, dat is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Wel kan het zijn dat je huisbaas, bijvoorbeeld in het geval van een studentenhuis, een collectieve inboedelverzekering heeft afgesloten. Vraag dit na om te zorgen dat er geen dubbele verzekering wordt afgesloten.
Kan ik een inboedelverzekering met huisgenoten afsluiten?
Bij de meeste verzekeraars kun je alleen een inboedelverzekering afsluiten met het gezin. Sommige verzekeraars hebben als optie dat je dit ook kunt afsluiten met huisgenoten. Meestal gelden er dan wel strengere eisen, bijvoorbeeld dat iedereen in het studentenhuis een eigen slot op zijn kamer heeft. Vraag dit na bij de verzekeraar als je met meerdere huisgenoten een inboedelverzekering af wil sluiten.
Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering?
Simpel gezegd is een opstalverzekering voor je huis zelf en een inboedelverzekering voor alles in je huis. Heb je bijvoorbeeld brandschade dan is de opstalverzekering er om de muren, het dak etc. te herstellen. De inboedelverzekering is er om de beschadigde meubels te herstellen of te vervangen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
  • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
  • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze eigen vergelijkers.
  • Vindt de beste Studenten inboedelverzekeringInboedelvergelijker

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.verzekeraars.nl
  • www.woonverzekeringen.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.