Inboedelverzekeraar ABN AMRO

ABN AMRO logo

ABN AMRO is meer dan een bank. Je kunt bij de ABN AMRO ook terecht voor diverse verzekeringen, waaronder een inboedelverzekering. Met de inboedelverzekering van de ABN AMRO ben je verzekerd voor schade aan de inboedel in je woning door onder andere brand, vandalisme en diefstal. Maar niet alleen de spullen in je woning zijn verzekerd, ook spullen in je tuin of bijvoorbeeld auto worden gedekt met de inboedelverzekering van de ABN AMRO.

ABN AMRO Woonverzekering 2024

Wat dekt de inboedelverzekering van ABN AMRO?

Indien je een inboedelverzekering afsluit bij ABN AMRO, verzeker je de inboedel tegen onder andere brand-, rook- en waterschade en diefstal. Het gaat om spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals:

 • Huisraad, zoals meubilair;
 • Spullen in de garage of schuur
 • Audiovisuele apparaten, zoals je tv;
 • Muziekinstrumenten;
 • Bijzondere verzamelingen

Ook spullen rondom je huis, bijvoorbeeld in je tuin, vallen onder de dekking. Wil je precies weten wat er allemaal wordt gedekt door de inboedelverzekering van de ABN AMRO? Kijk dan voor het volledige dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden van de ABN AMRO inboedelverzekering.

Wat kost de ABN AMRO inboedelverzekering?

Wat de inboedelverzekering kost, is onder meer afhankelijk van het type woning en de inbraakpreventiemaatregelen. In dit voorbeeld gaan we uit van een 20-jarige student die in een grote stad een kamer/flat huurt en alleen woont. Indien je niet huurt, maar bijvoorbeeld via je ouders in een koophuis woont, kan het ook nodig zijn een opstalverzekering af te sluiten. Dit kan ook via ABN AMRO.
Naar ABN AMRO

Verzekering

Premie

ABN AMRO Inboedelverzekering

Vanaf €13,19 per maand

Allriskdekking

Vanaf €7,68 extra per maand

Wat krijg je precies vergoed?

ABN AMRO vergoedt in de meeste gevallen de nieuwwaarde van je spullen: koop je iets nieuws, dan zijn je spullen minimaal 3 jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Voor sommige spullen vergoedt ABN AMRO echter de dagwaarde, het gaat onder meer om:
 • Spullen die je gehuurd hebt
 • Mobiele apparaten
 • Sieraden
 • Muziekinstrumenten

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Huisraad

Max. €150.000,-

Audiovisuele apparaten en computer

€7.500,-

Sieraden

Max. €7.500,-

Antiek & Kunst

Max. €35.000,-

Naar ABN AMRO

Eigen risico

De meeste inboedelverzekeraars hebben een eigen risico, dit is het gedeelte van de schade dat je zelf moet betalen. Bij ABN AMRO kun je zelf kiezen of je een eigen risico wil. Je kunt kiezen voor een eigen risico van €0,- tot €500,-. Bij stormschade of schade door neerslag en uitstromend water is er een verplicht eigen risico van €220,-.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn ook zaken die uitdrukkelijk worden uitgesloten van vergoeding bij de inboedelverzekering van de ABN AMRO. Het gaat onder meer om:

 • Je hebt je woning slecht onderhouden;
 • De schade wordt veroorzaakt door een natuurramp;
 • Beschadigde spullen als gevolg van neerslag door open ramen of deuren;
 • Opzettelijk veroorzaakte schade aan of verlies van je inboedel;
 • Bouw- en constructiefouten;
 • Schade veroorzaakt door (huis)dieren;
 • Schade aan illegale spullen, zoals vuurwapens;

Allrisk inboedelverzekering

Een allrisk inboedelverzekering biedt dekking tegen schade die je zelf in huis hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat je tijdens het schoonmaken per ongeluk de televisie omstoot of van de trap afvalt en een dure vaas aantikt. Al deze ongelukjes vallen niet onder de standaard inboedelverzekering. Wil je voor dergelijke ongelukken wel verzekerd zijn, dan kan de ABN AMRO allrisk inboedelverzekering uitkomst bieden.

Aanvullende dekkingen

Bij de ABN AMRO bestaat de mogelijkheid om de inboedelverzekering nog verder uit te breiden, zodat nog meer spullen verzekerd zijn tegen diefstal en schade. Dit zijn de mogelijkheden:

Aanvullende verzekering

Max. vergoeding

Glasdekking

€1000,-

Buitenshuisdekking

€7.500,-

Mobiele apparaten

€7.500,-

Naar ABN AMRO

De aanvullende verzekering mobiele apparaten is alleen af te sluiten in combinatie met de allrisk inboedelverzekering van de ABN AMRO. Daarnaast geldt er bij deze aanvullende verzekering een eigen risico van €100,-. Dit eigen risico is ook van toepassing op de aanvullende verzekering buitenshuisdekking.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.