Kostbaarhedenverzekering

Ben je het beu om voor al je dure spullen een aparte verzekering aan te gaan? Wil je één enkele, eenvoudige verzekering tegen verlies, beschadiging en/of diefstal van je meest waardevolle bezittingen? Al die kostbare spullen kunnen namelijk onder een verzekering geplaatst worden. Deze verzekering wordt de kostbaarhedenverzekering genoemd.

Voordelen

Het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering brengt enkele voordelen met zich mee. Deze voordelen gelden niet voor alle verzekeraars, maar de belangrijksten staan hier opgesomd:

  • Je eigendommen zijn niet alleen binnenshuis maar ook buitenshuis verzekerd. Dit is vaak zeer handig aangezien je ze buitenshuis gemakkelijk verliest. Bij sommige verzekeraars is de dekking geldig over de hele wereld. Controleer dit eerst goed voor je de verzekering afsluit.
  • Met behulp van een all-riskdekking van de kostbaarhedenverzekering ben je verzekerd tegen alle mogelijke dingen die schade kunnen brengen aan jouw kostbare bezittingen.
  • Bij de aanschaf van nieuwe kostbaarheden geldt de dekking automatisch voor die producten. Je hebt dan 60 dagen de tijd om die kostbaarheden in te schrijven en te registreren onder je verzekering. De eerste 60 dagen is het toestel dus automatisch verzekerd.
  • De kosten die je betaalt voor een schade-expert kan je gemakkelijk terugvorderen.

Kostbaarheden met inboedelverzekering

Een kostbaarhedenverzekering wordt heel vaak samen afgesloten met een inboedelverzekering. Het is zelfs regelmatig het geval dat een verzekeraar enkel een kostbaarhedenverzekering aanbiedt, als de persoon in kwestie ook een inboedelverzekering heeft afgesloten bij hun. Wanneer je al een inboedelverzekering hebt is het daarom slim om te kijken of jouw verzekeraar een combinatie met de kostbaarhedenverzekering aanbiedt.

Dekking

Zoals al eerder vermeld zijn je kostbaarheden gedekt tegen praktisch alles wat er kan gebeuren. Er zijn verschillende voorwerpen in de dekking opgenomen. Hier een lijstje van de belangrijkste:

  • Kunstwerken
  • Fototoestellen/camera’s
  • Juwelen
  • Kostbare muziekinstrumenten
  • Bontwerken

Niet verzekerd

Er zijn ook verzekeraars die enkele specifieke gebruiksvoorwerpen niet opnemen in een kostbaarhedenverzekering. Dit vind je terug in de polis. Meestal zijn de uitzonderingen gebaseerd op situaties. Zo zijn er enkele gebeurtenissen waarvoor je niet verzekerd bent. Hiermee wordt bedoeld: Opzettelijke schade, schade door onvoldoende zorg, schade door slijtage, etc.

Premie

Het prijskaartje van een kostbaarhedenverzekering is zeker niet te onderschatten. Hoe groter de waarde van je kostbaarheden, hoe hoger de premie. Voor juwelen betaal je het meest. Foto- en filmapparatuur is echter ook niet goedkoop.

Wanneer kostbaarhedenverzekering afsluiten?

Een kostbaarhedenverzekering is kort samengevat een bescherming tegen het verlies of kapot gaan van dure spullen buitenshuis. Thuis zijn je kostbaarheden natuurlijk verzekerd met een inboedelverzekering. Dus als je regelmatig naar buitenland gaat, simpelweg niet vaak thuis bent of als je veel sieraden, kunstwerken of dure spullen in huis hebt, dan is het verstandig om voor een kostbaarhedenverzekering te kiezen.

Wat moet je hebben om te verzekeren?

Je moet natuurlijk kunnen bewijzen dat je de kostbaarheden zelf hebt gekocht en wat de prijs van de producten is. Daarom vragen de meeste verzekeraars een soort van aankoopbon of bewijs om zeker te zijn van de aankoop en de prijs van het product.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.