Het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering brengt enkele voordelen met zich mee. Deze voordelen gelden niet voor alle verzekeraars, maar de belangrijksten staan hier opgesomd:
Een kostbaarhedenverzekering wordt heel vaak samen afgesloten met een inboedelverzekering. Het is zelfs regelmatig het geval dat een verzekeraar enkel een kostbaarhedenverzekering aanbiedt, als de persoon in kwestie ook een inboedelverzekering heeft afgesloten bij hun. Wanneer je al een inboedelverzekering hebt is het daarom slim om te kijken of jouw verzekeraar een combinatie met de kostbaarhedenverzekering aanbiedt.
Zoals al eerder vermeld zijn je kostbaarheden gedekt tegen praktisch alles wat er kan gebeuren. Er zijn verschillende voorwerpen in de dekking opgenomen. Hier een lijstje van de belangrijkste:
Er zijn ook verzekeraars die enkele specifieke gebruiksvoorwerpen niet opnemen in een kostbaarhedenverzekering. Dit vind je terug in de polis. Meestal zijn de uitzonderingen gebaseerd op situaties. Zo zijn er enkele gebeurtenissen waarvoor je niet verzekerd bent. Hiermee wordt bedoeld: Opzettelijke schade, schade door onvoldoende zorg, schade door slijtage, etc.
Het prijskaartje van een kostbaarhedenverzekering is zeker niet te onderschatten. Hoe groter de waarde van je kostbaarheden, hoe hoger de premie. Voor juwelen betaal je het meest. Foto- en filmapparatuur is echter ook niet goedkoop.
Een kostbaarhedenverzekering is kort samengevat een bescherming tegen het verlies of kapot gaan van dure spullen buitenshuis. Thuis zijn je kostbaarheden natuurlijk verzekerd met een inboedelverzekering. Dus als je regelmatig naar buitenland gaat, simpelweg niet vaak thuis bent of als je veel sieraden, kunstwerken of dure spullen in huis hebt, dan is het verstandig om voor een kostbaarhedenverzekering te kiezen.
Je moet natuurlijk kunnen bewijzen dat je de kostbaarheden zelf hebt gekocht en wat de prijs van de producten is. Daarom vragen de meeste verzekeraars een soort van aankoopbon of bewijs om zeker te zijn van de aankoop en de prijs van het product.
Vind je deze informatie nuttig?