Laptopverzekering en Tabletverzekering

Ben je niet heel erg handig en raak je regelmatig dingen kwijt? Als je weet van jezelf dat het niet je allerbeste eigenschap is om dingen goed te bewaren, dan kun je het beste een verzekering tegen diefstal afsluiten. Maak je snel dingen (per ongeluk) kapot en spring je niet al te voorzichtig om met spullen? Dan sluit je het beste daarnaast ook een laptopverzekering voor studenten tegen schade af.

Laptop verzekeren met buitenshuisverzekering

Als student een laptop verzekeren tegen diefstal en schade? Dat kan met een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Al vanaf € 5,00 per maand! Vergelijk ze op onze top 5 en sluit direct af.

Waarom een laptopverzekering?

Bij de aankoop van delicate multimediatoestellen moet je altijd eerst nadenken over de grote waarde van het toestel. Je kan het je niet permitteren om zulke waardevolle apparaten te verliezen en er geen enkele vorm van vergoeding voor te krijgen. Ook als je het toestel laat vallen of als er ongewild schade berokkend wordt, is een vergoeding in cash of een reparatie zeker onmisbaar.

Buitenshuisverzekering

Je kan er voor kiezen om een kostbaarheden buitenshuisverzekering af te sluiten, voor je laptop en andere kostbare spullen. Je laptop is meestal met deze verzekering tot 1000 euro gedekt tegen schade en diefstal, zowel in het binnenland als het buitenland.

Diefstal

Het eerste wat je moet doen tegen diefstal is natuurlijk aangifte doen bij de politie. Daarna moet je, indien je een verzekering hebt, je verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Zorg dat je het bewijs van aangifte bewaart om het later voor te kunnen leggen aan de betreffende verzekeraar. Zonder dit bewijs van aangifte is het voor hen onmogelijk om je te geloven en zal je geen vergoeding ontvangen.

Verlies

Hoe vreemd het ook zou lijken, je laptop kan ook verzekerd worden tegen simpelweg verlies van het toestel. Een laptopverzekering waarbij verlies is inbegrepen, is vaak vrij duur. Dit is echter wel zeer handig als:

  • Je vaak op reis gaat;
  • Je erg vergeetachtig bent;
  • Je de laptop overal mee naartoe neemt;
  • Je hem op regelmatige basis nodig hebt voor (school)werk.

Schade

Een verzekering tegen schade is natuurlijk ook zeer handig. Op een laptop met een kapot scherm is het vaak niet gemakkelijk werken. Ook als er schade is aan de software of aan andere essentiële onderdelen van het multimediatoestel, is de reparatie gratis bij een verzekering tegen schade.

Drie in één

Een verzekering tegen diefstal wordt bijna altijd in één pakket aangeboden met een verzekering tegen schade. Dit omdat de verzekeraar dan meer voordelen kan aanbieden tegen een lagere prijs. Dat is dus voordelig voor de consument en voor de verzekeraar. Beschadiging van je laptop wordt regelmatig in dat pakket aangeboden. Zo ben je eenvoudig voor drie dingen verzekerd in de plaats van één.

Overal ter wereld

Je bent met je laptop of je pc vaak in je eigen huis en erbuiten verzekerd tegen de vervelendste ongelukken. In sommige gevallen dekt de verzekering zelfs verlies in andere landen. Dit moet je altijd goed nakijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je amper in buitenland bent is het natuurlijk niet nodig om een verzekering af te sluiten die ook verlies in buitenland dekt.

Zijn nog niet al je vragen over een laptopverzekering beantwoord? Neem dan vooral een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen over de laptopverzekering!

Stappenplan laptopverzekering afsluiten

Een laptopverzekering is eenvoudig, maar er zijn enkele dingen waar je van tevoren rekening mee dient te houden. Denk maar aan de verschillende verzekeraars op de markt waar je uit kunt kiezen, de looptijd van de verzekering en de andere multimediatoestellen die je mee kunt verzekeren waardoor je korting kunt krijgen. Hieronder vind je enkele stappen die je best kunt doorlopen bij het aangaan van een laptopverzekering.

Ga ik mijn laptop verzekeren?

De eerste vraag die je natuurlijk aan jezelf moet stellen luidt: ‘Ga ik mijn laptop verzekeren of niet?’. Bekijk of het goed is voor jouw situatie om een verzekering af te sluiten. Heb je een goedkope laptop en is het niet van groot belang als hij eventueel kapot gaat of verloren raakt? Dan kan je beter beslissen om geen verzekering af te sluiten en het risico te nemen. Ook als je er vertrouwen in hebt dat je er goed voor zorgt en hem niet laat rondslingeren, is het misschien wel geldverspilling om de laptop te verzekeren.

Andere toestellen

Als je in het bezit bent van andere multimediatoestellen zoals een smartphone, een iPod of een tablet, is het wellicht verstandig om één verzekering af te sluiten voor al deze toestellen. Op die manier kun je mogelijk korting krijgen of andere voordelen ontvangen. Bespreek dit altijd goed met de verzekeraar, zodat je het maximale voordeel eruit haalt.

De beste verzekeraar?

Natuurlijk wil iedereen zich aansluiten bij de beste verzekeraar. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Informeer daarom altijd bij meerdere verzekeraars in plaats van de eerste de beste te kiezen die je tegenkomt. Terwijl de ene verzekeraar misschien duurder is per maand, biedt die wellicht ook een betere dekking en service aan hun klanten. Op internet kun je vaak voldoende informatie vinden om de juiste richting op te gaan wat betreft verzekeraars, tarieven en voordelen.

Wij hebben een aantal verzekeraars van buitenshuisverzekeringen waarmee een laptop gedekt is met elkaar vergeleken. Op basis daarvan hebben we een top 5 buitenshuisverzekeringen samengesteld.

Duur van de verzekering

De looptijd van de verzekering is ook van groot belang. Zorg ervoor dat de duur van de verzekering niet langer is dan de waarde van je laptop. Als je laptop is afgeschreven en geen waarde meer heeft, zou het niet verstandig zijn om daar nog steeds een verzekering voor te hebben. In dat geval kun je beter proberen zo lang mogelijk met je oude laptop te doen. Als deze versleten raakt, kapot gaat of gestolen wordt, kun je een nieuwe laptop kopen en daarvoor een verzekering afsluiten.

Garantie van de winkel

Als je een nieuwe laptop koopt, krijg je vaak automatisch 1, 2 of zelfs 3 jaar garantie op je laptop. Deze garantie is meestal inbegrepen in de prijs van de laptop. Het kan voordelig zijn om van deze garantie gebruik te maken. Het is echter belangrijk om goed te kijken naar wat precies gedekt wordt door de winkelgarantie en of je in geval van een defect een vervangend toestel krijgt.

Heb je nog vragen?

Is het nog niet helemaal duidelijk? De kans bestaat dat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen over de laptopverzekering staat. Kijk daarvoor op deze pagina.

Veelgestelde vragen laptopverzekering

Heb je nog enkele vragen in verband met laptopverzekering? Kijk dan zeker in deze lijst of jouw vraag ertussen staat. Wanneer je een andere vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Waarom zou ik een laptopverzekering nemen?

Je weet maar nooit of er iets gebeurt met je laptop. In sommige situaties kan het heel naar zijn om je laptop te verliezen. Met een laptopverzekering heb je altijd enige vorm van zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent. Denk daarbij aan een vervangende laptop, een snelle reparatie van de schade of een mooie vergoeding om een nieuwe laptop te kopen.

Wat moet ik doen als mijn laptop beschadigd is?

Je laptop valt opengeklapt op de grond en er is een barst in je scherm ontstaan. Wat kan je dan het beste doen? Het eerste wat je kan doen is contact opnemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij. Zij zullen je meer informatie geven over de stappen die je dan moet ondernemen. Meestal gaat het om een schadeformulier invullen online. Het is ook vaak het geval dat ze foto’s vragen van het toestel en de oorzaak hoe het precies heeft kunnen gebeuren. Na het contact met de verzekeringsmaatschappij zullen zij het schadegeval zo snel mogelijk afhandelen.

Hoe achterhaal ik de opzegtermijn/aflooptermijn van mijn verzekering?

De opzegtermijn van je verzekering kan je op verschillende manieren gemakkelijk achterhalen. Als je de verzekeringspapieren goed hebt bewaard kan je ze daarop terugvinden. Als je ze niet terugvindt kan je nog naar je verzekeringsmaatschappij bellen of mailen. Bij enkele instellingen is het daarnaast ook mogelijk om op de website in te loggen voor een overzicht en online te kijken naar jouw polis.

Wat is de precieze dekking van mijn verzekering?

Als je laptop iets overkomt in verband met een technisch probleem of zelf aangebrachte schade is het niet onhandig om te weten welke gevallen van beschadiging in de dekking zijn opgenomen. Het antwoord hierop vind je zo goed als altijd op de website van de verzekeraar. Mocht je het daar niet kunnen vinden, neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail naar de verzekeraar voor meer informatie.

Waarom zou ik een laptopverzekering afsluiten als ik al een algemene inboedelverzekering/speciale kostbaarhedenverzekering heb?

Een inboedelverzekering of speciale kostbaarhedenverzekering is vaak onvolledig op het gebied van multimediatoestellen en dekt meestal geen draagbare producten. Je beslist natuurlijk nog altijd zelf of je er een laptopverzekering bijneemt. Of dit verstandig is verschilt van situatie tot situatie.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

Als je laptop gestolen is, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Het eerste wat je moet doen is aangifte doen bij de politie. Dit is belangrijk omdat je een aangifteformulier nodig hebt voor de schademelding en als bewijs van diefstal voor je verzekeraar. Neem vervolgens contact op met je verzekeraar om de diefstal te melden en de afhandeling van de procedure in gang te zetten. Zij zullen je verder informeren over de te volgen stappen en welke documenten of informatie ze nodig hebben.

Wat voor soort laptopverzekering kan ik afsluiten?

Er zijn verschillende soorten laptopverzekeringen die je kunt afsluiten. Een algemene inboedelverzekering dekt meestal niet het verlies of diefstal van een draagbaar elektronisch product zoals een laptop. Daarom kan een specifieke buitenshuisverzekering een goede optie zijn. Deze verzekering biedt dekking voor schade, verlies of diefstal van je laptop buitenshuis. Het is belangrijk om te kijken naar de dekking, maximale vergoeding en premie van verschillende verzekeraars om de beste optie voor jouw situatie te vinden.

Tabletverzekering

Een tablet is tegenwoordig zeer gewild door vele Nederlanders. Het is niet alleen erg handig om mee te surfen op het net, maar het design is ook goed ontwikkeld wat een tablet leuk maakt om mee te werken. Het aanschaffen van een tablet is niet zomaar beslist, want er hangt veelal een flink prijskaartje aan vast. Je zou hem natuurlijk ook nooit willen verliezen of beschadigen. Daarom is het niet zo’n slecht idee om een tabletverzekering af te sluiten.

Tablet verzekeren: Ja of nee?

Bij de beslissing om je tablet te verzekeren, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is de prijs van je tablet belangrijk. Als het een kostbaar apparaat is, kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten. Bij goedkopere tablets kan een lage verzekering of zelfs geen verzekering voldoende zijn.

Een andere overweging is het belang van je tablet voor werk of andere belangrijke zaken. Als je afhankelijk bent van je tablet en het verlies of schade aan je werk belemmert, kan een verzekering nuttig zijn. Het hebben van een verzekering geeft je gemoedsrust in het geval van verlies of schade aan je tablet.

Als je voldoende spaargeld hebt om direct een nieuwe tablet te kopen, kan het minder noodzakelijk zijn om maandelijks te betalen voor een tabletverzekering. Het hangt af van je persoonlijke financiële situatie en de waarde die je hecht aan het beschermen van je tablet.

Welke tabletverzekering?

Er zijn verschillende opties als het gaat om het verzekeren van je tablet. Vaak zijn de verzekeraars voor tabletverzekeringen dezelfde als die voor mobiele telefoons. Het kan voordelig zijn om je smartphone- en tabletverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, omdat je mogelijk een lagere premie kunt krijgen.

Een andere handige optie is een complete kostbaarhedenverzekering. Hiermee kun je al je waardevolle elektronische apparaten, zoals je laptop, smartphone, tablet en andere multimedia-apparatuur, in één pakket verzekeren. Je kunt deze kostbaarhedenverzekering als een uitbreiding op je inboedelverzekering afsluiten. Hierdoor is het vaak goedkoper en betaal je slechts een klein bedrag per maand.

Voor meer informatie en specifieke details over tabletverzekeringen kun je terecht bij de verzekeraars en hun websites. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste verzekering die past bij jouw behoeften en budget.

Diefstal

Een van de belangrijkste redenen om een tabletverzekering af te sluiten, is natuurlijk bescherming tegen diefstal. Als je tablet gestolen wordt en je hebt geen verzekering, dan ben je het apparaat simpelweg kwijt. Maar als je wel verzekerd bent, kom je in aanmerking voor een hoge vergoeding. Houd er wel rekening mee dat je vaak een proces-verbaal of ander bewijs van diefstal moet overleggen aan de verzekeraar om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Door een tabletverzekering af te sluiten, heb je dus gemoedsrust en ben je financieel beschermd als je tablet gestolen wordt. Het is belangrijk om de voorwaarden van de verzekering goed door te lezen, zodat je weet wat er precies gedekt wordt en welke stappen je moet nemen bij diefstal.

Schade

Als er schade aan je tablet ontstaat door brand, storm of andere natuurrampen, is dit geen probleem als je verzekerd bent. Je hebt dan echter wel bewijs nodig om de omvang en impact van de schadeoorzaak op je apparaat vast te stellen. Het is belangrijk om contact op te nemen met je verzekeraar en de schade te melden volgens de procedure die in je polis staat vermeld.

Het is goed om te weten dat schade door normale slijtage meestal niet gedekt is door de verzekering. In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. Om slijtage te verminderen, is het verstandig om beschermende maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een rubberen hoesje of andere vormen van bescherming. Hierdoor kan je tablet er na een jaar gebruik nog steeds als nieuw uitzien en voorkom je onnodige slijtageschade.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.