Dé studentenverzekering specialist

Laptopverzekering en Tabletverzekering

Ben je niet heel erg handig en raak je regelmatig dingen kwijt? Als je weet van jezelf dat het niet je allerbeste eigenschap is om dingen goed te bewaren, dan kun je het beste een verzekering tegen diefstal afsluiten. Maak je snel dingen (per ongeluk) kapot en spring je niet al te voorzichtig om met spullen? Dan sluit je het beste daarnaast ook een laptopverzekering voor studenten tegen schade af.

Laptop verzekeren met buitenshuisverzekering

Als student een laptop verzekeren tegen diefstal en schade? Dat kan met een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Al vanaf € 5,00 per maand! Vergelijk ze op onze top 5 en sluit direct af.

Waarom een laptopverzekering?

Bij de aankoop van delicate multimediatoestellen moet je altijd eerst nadenken over de grote waarde van het toestel. Je kan het je niet permitteren om zulke waardevolle apparaten te verliezen en er geen enkele vorm van vergoeding voor te krijgen. Ook als je het toestel laat vallen of als er ongewild schade berokkend wordt, is een vergoeding in cash of een reparatie zeker onmisbaar.

Buitenshuisverzekering

Je kan er voor kiezen om een kostbaarheden buitenshuisverzekering af te sluiten, voor je laptop en andere kostbare spullen. Je laptop is meestal met deze verzekering tot 1000 euro gedekt tegen schade en diefstal, zowel in het binnenland als het buitenland.

Diefstal

Het eerste wat je moet doen tegen diefstal is natuurlijk aangifte doen bij de politie. Daarna moet je, indien je een verzekering hebt, je verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Zorg dat je het bewijs van aangifte bewaart om het later voor te kunnen leggen aan de betreffende verzekeraar. Zonder dit bewijs van aangifte is het voor hen onmogelijk om je te geloven en zal je geen vergoeding ontvangen.

Verlies

Hoe vreemd het ook zou lijken, je laptop kan ook verzekerd worden tegen simpelweg verlies van het toestel. Een laptopverzekering waarbij verlies is inbegrepen, is vaak vrij duur. Dit is echter wel zeer handig als:

  • Je vaak op reis gaat;
  • Je erg vergeetachtig bent;
  • Je de laptop overal mee naartoe neemt;
  • Je hem op regelmatige basis nodig hebt voor (school)werk.

Schade

Een verzekering tegen schade is natuurlijk ook zeer handig. Op een laptop met een kapot scherm is het vaak niet gemakkelijk werken. Ook als er schade is aan de software of aan andere essentiële onderdelen van het multimediatoestel, is de reparatie gratis bij een verzekering tegen schade.

Drie in één

Een verzekering tegen diefstal wordt bijna altijd in één pakket aangeboden met een verzekering tegen schade. Dit omdat de verzekeraar dan meer voordelen kan aanbieden tegen een lagere prijs. Dat is dus voordelig voor de consument en voor de verzekeraar. Beschadiging van je laptop wordt regelmatig in dat pakket aangeboden. Zo ben je eenvoudig voor drie dingen verzekerd in de plaats van één.

Overal ter wereld

Je bent met je laptop of je pc vaak in je eigen huis en erbuiten verzekerd tegen de vervelendste ongelukken. In sommige gevallen dekt de verzekering zelfs verlies in andere landen. Dit moet je altijd goed nakijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je amper in buitenland bent is het natuurlijk niet nodig om een verzekering af te sluiten die ook verlies in buitenland dekt.

Zijn nog niet al je vragen over een laptopverzekering beantwoord? Neem dan vooral een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen over de laptopverzekering!

Stappenplan laptopverzekering afsluiten

Een laptopverzekering is eenvouding, maar er zijn enkele dingen waar je van te voren rekening mee dient te houden. Denk maar aan de verschillende verzekeraars op de markt waar je uit kunt kiezen, de looptijd van de verzekering en de andere multimediatoestellen die je mee kunt verzekeren waardoor je korting kunt krijgen. Hieronder vind je enkele stappen die je best kan doorlopen bij het aangaan van een laptopverzekering.

Ga ik mijn laptop verzekeren?

De eerste vraag die je natuurlijk aan jezelf moet stellen luidt: ‘Ga ik mijn laptop verzekeren of niet?’. Bekijk of het goed is voor jouw situatie om een verzekering aan te gaan. Heb je een goedkope laptop en is het niet van groot belang als hij eventueel kapot gaat of verloren raakt? Dan kan je beter beslissen om geen verzekering aan te gaan en om simpelweg het risico te nemen. Ook als je jezelf vertrouwt dat je er goed zorg voor draagt en hem niet laat rondslingeren, is het misschien wel geldverspilling om de laptop te verzekeren.

Andere toestellen

Als je in het bezit bent van andere multimediatoestellen zoals een smartphone, een iPod of een tablet is het wellicht verstandig om 1 verzekering te pakken voor ze allemaal. Hierdoor kun je ofwel korting krijgen, ofwel andere voordelen. Bespreek dit eerst altijd goed met de verzekeraar zodat je het maximale voordeel eruit krijgt.

De beste verzekeraar?

Natuurlijk wil iedereen zich aansluiten bij de beste verzekeraar. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Informeer daarom altijd bij meerdere verzekeraars in plaats van de eerste, de beste te pakken die je tegenkomt. Terwijl de ene veel duurder is per maand, biedt die ook vaak een betere dekking en service aan hun klanten. Op internet vind je vaak al genoeg informatie om de juiste richting uit te gaan op gebied van verzekeraars, tarieven en voordelen.

Wij hebben een aantal verzekeraars van buitenshuisverzekeringen, waarmee een laptop gedekt is met elkaar vergeleken. Op basis daarvan hebben we een top 5 buitenshuisverzekeringen samengesteld.

Duur van de verzekering

De looptijd van de verzekering is ook van groot belang. Zorg dat de tijd dat je verzekering loopt, niet de waarde van je laptop overschrijdt. Als je laptop is afgeschreven en geen waarde meer heeft, zou het niet verstandig zijn om daar nog een verzekering op te nemen/houden. Je kan dan beter zolang mogelijk proberen rond te komen met je oude laptop. Als die dan versleten is of plots kapot gaat of gestolen wordt, koop je een nieuwe en sluit je daar een verzekering voor af.

Garantie van de winkel

Als je een nieuwe laptop gaat kopen is het vaak het geval dat je automatisch 1,2 of zelfs 3 jaar garantie hebt op je laptop. Dit kan vaak voordelig zijn en is in de prijs van de laptop inbegrepen. Kijk wel altijd goed wat die winkelgarantie precies dekt en of je een vervangend toestel krijgt als jouw laptop plots kapot gaat.

Heb je nog vragen?

Is het nog niet helemaal duidelijk? De kans bestaat dat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen over de laptopverzekering staat. Kijk daarvoor op deze pagina.

Veelgestelde vragen laptopverzekering

Heb je nog enkele vragen in verband met laptopverzekering? Kijk dan zeker in deze lijst of jouw vraag ertussen staat. Wanneer je een andere vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Waarom zou ik een laptopverzekering nemen?

Je weet maar nooit of er iets gebeurt met je laptop. In sommige situaties kan het heel naar zijn om je laptop te verliezen. Met een laptopverzekering heb je altijd enige vorm van zekerheid dat je hem niet definitief kwijt bent. Denk daarbij aan een vervangende laptop, een snelle reparatie van de schade of een mooie vergoeding om een nieuwe laptop te kopen.

Wat moet ik doen als mijn laptop beschadigd is?

Je laptop valt opengeklapt op de grond en er is een barst in je scherm ontstaan. Wat kan je dan het beste doen? Het eerste wat je kan doen is contact opnemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij. Zij zullen je meer informatie geven over de stappen die je dan moet ondernemen. Meestal gaat het om een schadeformulier invullen online. Het is ook vaak het geval dat ze foto’s vragen van het toestel en de oorzaak hoe het precies heeft kunnen gebeuren. Na het contact met de verzekeringsmaatschappij zullen zij het schadegeval zo snel mogelijk afhandelen.

Hoe achterhaal ik de opzegtermijn/aflooptermijn van mijn verzekering?

De opzegtermijn van je verzekering kan je op verschillende manieren gemakkelijk achterhalen. Als je de verzekeringspapieren goed hebt bewaard kan je ze daarop terugvinden. Als je ze niet terugvindt kan je nog naar je verzekeringsmaatschappij bellen of mailen. Bij enkele instellingen is het daarnaast ook mogelijk om op de website in te loggen voor een overzicht en online te kijken naar jouw polis.

Wat is de precieze dekking van mijn verzekering?

Als je laptop iets overkomt in verband met een technisch probleem of zelf aangebrachte schade is het niet onhandig om te weten welke gevallen van beschadiging in de dekking zijn opgenomen. Het antwoord hierop vind je zo goed als altijd op de site van de verzekeraar. Kan je het daar niet vinden? Neem dan telefonisch contact op met hun of via mail.

Waarom zou ik een laptopverzekering afsluiten als ik al een algemene inboedelverzekering/speciale kostbaarhedenverzekering heb?

Een inboedelverzekering of speciale kostbaarhedenverzekering is vaak onvolledig op het gebied van multimediatoestellen en dekt meestal geen draagbare producten. Je beslist natuurlijk nog altijd zelf of je er een laptopverzekering bijneemt. Of dit verstandig is verschilt van situatie tot situatie.

Wat moet ik doen als mijn laptop gestolen is?

Het eerste wat je moet doen is een aangifte bij de politie. Dit omdat je een aangifteformulier nodig hebt om mee op te sturen bij de schademelding. Het is vanzelfsprekend dat je een bewijs van diefstal nodig hebt om recht te hebben op een vergoeding. Neem daarna contact op met je verzekeraar voor de afhandeling van de procedure.

Wat voor soort laptopverzekering kan ik afsluiten?

Een algemene inboedelverzekering dekt doorgaans het verlies of diefstal van een draagbaar en/of elektronisch product niet. Wil je hiervoor wel verzekerd zijn, dan kan een buitenshuisverzekering uitkomst bieden. Er zijn meerdere soorten buitenshuisverzekeringen, met een variëteit in dekking, maximale vergoeding en vanzelfsprekend wisselt hierdoor ook de premie.

Tabletverzekering

Een tablet is tegenwoordig zeer gewild door vele Nederlanders. Het is niet alleen erg handig om mee te surfen op het net, maar het design is ook goed ontwikkeld wat een tablet leuk maakt om mee te werken. Het aanschaffen van een tablet is niet zomaar beslist, want er hangt veelal een flink prijskaartje aan vast. Je zou hem natuurlijk ook nooit willen verliezen of beschadigen. Daarom is het niet zo’n slecht idee om een tabletverzekering af te sluiten.

Tablet verzekeren: Ja of nee?

Bij de aankoop van een tablet moet je altijd een beslissing maken: “Ga ik hem verzekeren of niet?”. Je kan beter ook naar de prijs kijken van je tablet. Als de kostprijs heel hoog ligt, kun je er beter een goede verzekering bijnemen. Bij een goedkoper toestel is een lage verzekering aan te raden of zelfs geen verzekering. Als je niet zonder je tablet kan voor je werk of andere belangrijke zaken, dan kun je er het best een verzekering op nemen. In het geval dat je tablet dan kwijt raakt of stuk gaat heb je altijd die verzekering achter de hand. Als je voldoende spaargeld achter de hand hebt om onmiddellijk een nieuwe te kopen, is het minder noodzakelijk om elke maand te betalen voor een tabletverzekering.

Welke tabletverzekering?

Er zijn verschillende soorten tabletverzekeringen. De verzekeraars zijn vaak dezelfde als de verzekeraars voor een mobiele telefoon. Je kan ook vaak een goedkopere verzekering krijgen wanneer je jouw gsm- en tabletverzekering onder dezelfde verzekeraar afsluit.

Een complete kostbaarhedenverzekering is ook een handige optie. Je kan dan in één pakket je laptop, gsm, tablet, wederom al je multimedia apparatuur laten verzekeren. Je kan deze kostbaarhedenverzekering aangaan als extensie op je inboedelverzekering. Hierdoor is hij goedkoper en betaal je slechts een klein bedrag per maand.

Diefstal

Één van de belangrijkste redenen waarom je een tabletverzekering zou aangaan is natuurlijk diefstal. Als je tablet gestolen wordt en je hebt geen verzekering, dan ben je hem simpelweg kwijt. Ben je wel verzekerd? Dan kun je een hoge vergoeding krijgen. Hiervoor zal je vaak wel een proces verbaal of een ander soort bewijs van diefstal moeten voorleggen aan de verzekeraar.

Schade

Is er schade door brand, storm of andere natuurrampen? Als je verzekerd bent is dit helemaal geen probleem. Je hebt dan wel een bewijs nodig om de grootte en impact van de schadeoorzaak op jouw toestel te kunnen vaststellen. Schade door slijtage is normaal gesproken niet in de polis opgenomen. Dan draai je dus zelf voor de kosten op. Het is daarom verstandig dat je een bescherming in de vorm van een rubberen hoesje of iets anders gebruikt om snellere slijtage tegen te gaan. Zo kan de tablet er na een jaar gebruik nog steeds splinternieuw uitzien!

Vind je deze informatie nuttig?