Dé studentenverzekering specialist

Inboedelverzekeraar Lemonade

Lemonade is een verzekeraar die het anders aanpakt dan de concurrentie. Zo kun je bij Lemonade je schade soms binnen enkele seconden uitgekeerd zien en geld dat niet wordt gebruikt gaat naar goede doelen. Verzekerden bij Lemonade kunnen zelf bepalen welke goede doelen dit zijn. Door de transparantie en snelheid van de verzekeraar heeft Lemonade een erg hoge tevredenheidscore.

Direct naar Lemonade

Lemonade logo

Wat dekt de inboedelverzekering van Lemonade?

Wanneer je de basis inboedelverzekering afsluit bij Lemonade, verzeker je de huisraad tegen onder meer diefstal en brand- en waterschade. Zaken die niet aan het huis vastzitten zijn verzekerd, bijvoorbeeld:

 • Meubilair;
 • Audiovisuele apparaten, zoals je tv;
 • Muziekinstrumenten;
 • Bijzondere verzamelingen

Ook zaken rondom je huis, bijvoorbeeld in een schuurtje of op je balkon, vallen onder de dekking. Kijk voor een volledig dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden van de Lemonade inboedelverzekering.

Wat kost de Lemonade inboedelverzekering?

Wat de inboedelverzekering kost, is onder meer afhankelijk van het type woning waarin je woont. In dit voorbeeld gaan we uit van een student die in een grote stad een kamer of appartement huurt van 40 m2. Vervolgens kiezen we in het voorbeeld voor de laagst mogelijke basisdekking, namelijk €10.000,- en een eigen risico van €100,-.

Verzekering

Premie

Lemonade inboedelverzekering standaard

Vanaf €2,- per maand

Lemonade inboedelverzekering compleet

Vanaf €7,59 extra per maand

Naar Lemonade
De Lemonade inboedelverzekering standaard is de basisverzekering, deze kan je opwaarderen naar een complete variant die nog meer dekt. De basis inboedelverzekering van Lemonade kan je al vanaf €2,59 per maand afsluiten.

Wat krijg je precies vergoed?

Lemonade vergoedt in de meeste gevallen de nieuwwaarde van de (onherstelbaar) beschadigde of gestolen inboedel. Wel wordt eerst gekeken of beschadigde spullen gerepareerd kunnen worden. Is dat het geval, dan krijg je de kosten voor de reparatie vergoed. Als je inboedel of de spullen niet meer te repareren zijn, dan krijg je een vergoeding om ze opnieuw aan te schaffen. Wanneer hetzelfde product niet meer verkocht wordt, ontvang je een bedrag om een vergelijkbaar product te kopen van dezelfde kwaliteit. In dergelijke gevallen wordt naar de nieuwwaarde gekeken: je krijgt geen lager bedrag uitgekeerd omdat het product al door je was gebruikt.

Verzekerde bedragen

Welke zaken

Verzekerd bedrag

Inboedel

Min. €10.000,-, max. €200.000,-*

Waardevolle spullen

Max. €5.000,-

Sieraden

Max. €50.000,-

Mobiele elektronica en apparatuur

Max. €10.000,-

Naar Lemonade

*De verzekerde som kun je zelf bepalen, wanneer je een inboedelverzekering afsluit bij Lemonade.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn ook zaken die worden uitgezonderd van vergoeding door de inboedelverzekering van Lemonade. Het gaat onder meer om:

 • De woning is slecht onderhouden;
 • Beschadigde spullen als gevolg van extreem weer;
 • Opzettelijk veroorzaakte schade aan of verlies van je inboedel;
 • Schade aan illegale spullen, waaronder wapens;
 • Bouw- en constructiefouten;
 • Schade veroorzaakt door huisdieren;
 • Schade die veroorzaakt wordt door onderhuurders;

Allrisk inboedelverzekering

Een allrisk inboedelverzekering biedt nog meer dekking dan de standaard inboedelverzekering. Bij Lemonade heet de allrisk verzekering de ‘inboedelverzekering compleet’. Hiermee verzeker je ook schade die je zelf in huis hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat je tijdens het schoonmaken een beeldje omstoot. Normaal vallen dit soort ongelukjes niet onder de standaard inboedelverzekering, de Lemonade inboedelverzekering compleet kan voor dit soort situaties uitkomst bieden.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat je zelf betaalt indien je schade hebt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Bij Lemonade kan je kiezen of je een eigen risico wilt of niet. Kies je wel voor een eigen risico, dan kun je kiezen hoe hoog dit bedrag moet zijn. Je kunt kiezen uit de volgende bedragen:

 • €100,-
 • €250,-
 • €500,-
 • €1.000,-

Aanvullende dekkingen

Bij Lemonade bestaat de mogelijkheid om de inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Aanvullende dekking

Verzekerd bedrag

Anti diefstal

Max. €5000,- per item

Tijdelijke huisvesting

Min. €2.000,- max. €50.000,-

Aansprakelijkheid

Max. €1.250.000,- of €2.500.000,-

Naar Lemonade

Met de module tijdelijke huisvesting, verzeker je het bedrag wat je kwijt bent als je door schade aan je huis een tijdje ergens anders moet bivakkeren. Je kunt bij het afsluiten van deze aanvullende dekking zelf het maximale bedrag kiezen wat je in een dergelijke situatie wil ontvangen. Bij de aanvullende dekking aansprakelijkheid kun je ook zelf bepalen welk bedrag je maximaal uitgekeerd wil krijgen wanneer je per ongeluk schade toebrengt aan een ander zijn eigendommen.

Vind je deze informatie nuttig?