Mobiele telefoon en Iphone verzekering

Stel je voor: je hebt lang gespaard voor die ene nieuwe iPhone. Eindelijk heb je genoeg geld bijeengesprokkeld om hem te betalen en koop je hem. Enkele weken later valt hij, komt er water in of raak je hem simpelweg kwijt. Wanneer je geen goede verzekering hebt is dit het scenario waar je zeker niet voor wil komen te staan. Daarom wil praktisch iedereen een goede verzekering voor zijn iPhone. Hierin staat kort uitgelegd wat belangrijk is om te weten over de iPhone verzekering.

Duurzaamheid

Een iPhone is een hoogwaardig en duurzaam toestel dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden. De hoge prijs weerspiegelt de kwaliteit en duurzaamheid van de mobiele telefoon. Met de juiste zorg kan een iPhone meestal minstens twee tot drie jaar meegaan. Echter, ongelukken kunnen altijd gebeuren en vooral het beeldscherm van een iPhone is kwetsbaar voor schade.

Daarom is het belangrijk om te overwegen om je iPhone te verzekeren, zodat je gedekt bent in geval van onverwachte schade. Een iPhoneverzekering biedt vaak dekking voor verschillende vormen van schade, zoals valschade, waterschade en schermreparatie. Op die manier kun je de levensduur van je iPhone verlengen en eventuele reparatiekosten dekken.

Aankoop van een nieuwe iPhone

Als je een nieuwe iPhone aanschaft, is er normaal gezien één jaar garantie inbegrepen. Daarnaast krijg je ook nog twee jaar technische bijstand. Deze kan hoger oplopen, maar dat hangt af van de winkel waar je de iPhone koopt. De garantie betekent niet meteen dat je toestel gedekt is tegen alles wat je zelf kan veroorzaken, zoals krassen en barsten in het scherm. Hij is wel gedekt tegen complicaties die voortkomen uit het toestel zelf. Het is verstandig om een iPhone buitenshuisverzekering af te sluiten.

iPhone verloren en niet verzekerd

Wanneer je je iPhone kwijt bent en je hebt geen verzekering, moet je altijd eerst je telefoonmaatschappij bellen om je simkaart te laten blokkeren. Daarna kun je een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider, omdat het abonnement dat je hebt zal blijven doorlopen gedurende de afgesproken termijn. Je zult dan zelf een nieuw toestel moeten kopen om toch het abonnement te kunnen blijven gebruiken. Hetzelfde geldt voor de dekking van alle andere soorten smartphones of mobiele telefoons.

Niet zomaar de eerste de beste

Kijk altijd goed uit voor addertjes onder het gras voordat je een verzekering voor je iPhone afsluit. Zo zijn er enkele regels in het contract waar je zeker rekening mee moet houden:

  • Wat is precies gedekt door de verzekering?
  • Kan ik hem gemakkelijk opzeggen of is er erg lange opzegtermijn?
  • Hoelang duurt het voor je toestel gerepareerd wordt als hij eenmaal kapot is?
  • Zijn er bijkomende kosten voor specifieke ongevallen met je iPhone?
  • Krijg je een vervangtoestel als je iPhone gerepareerd wordt. Zo ja, welke?

Prijs

Bovendien zijn er verschillende verzekeraars die elk verschillende verzekeringspakketten aanbieden. Kijk eerst naar de geschikte verzekering voor jouw situatie. Ga daarna zoeken in welke prijsklasse je het best de verzekering afsluit. Gemiddeld moet je toch op ongeveer 10 euro per maand rekenen voor een fatsoenlijke verzekering. Je hebt er goedkopere van bijvoorbeeld 7 euro, maar die verzekeren dan bijvoorbeeld niet tegen diefstal etc. Anderzijds heb je er ook duurdere tegen de 14 euro. Bij deze zijn dan weer veel uitzonderingen juist wel inbegrepen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een dure en kwetsbare smartphone of iPhone en kan je bijna niet meer zonder. Meestal krijg je deze telefoon in combinatie met een abonnement. Wanneer je telefoon kapot gaat zit je vast aan dit abonnement, maar is het kopen van een losse smartphone erg duur. Het is daarom verstandig om een mobiele telefoonverzekering af te sluiten.

Verschillende soorten

Elke verzekering voor mobiele telefoons heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Ze dekken allemaal verschillende ongevallen en hebben andere voorwaarden. Je kan dus het beste eentje zoeken die precies in jouw situatie past. Sommige verzekeraars dekken tegen vallen en stoten terwijl andere verzekeraars juist weer dekken tegen diefstal of waterschade.

Prijs

Natuurlijk speelt de prijs ook een heel belangrijke rol bij het kiezen van je mobiele telefoonverzekering. Vaak is het zo dat hoe hoger de prijs is, hoe groter/breder de dekking is van de verzekering. Als je een dure gsm koopt, neem je er beter een dure verzekering bij. Als hij kapot gaat is het verlies natuurlijk veel groter dan bij een goedkopere gsm.

Hoe kiezen

Er zijn erg veel verzekeringen voor mobiele telefoons op de markt. Door de hevige concurrentie die ze ten opzichte van elkaar ondervinden kunnen hun prijzen enorm zakken. Bij de keuze die je maakt moet je natuurlijk rekening houden met veel factoren. Als je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat voor een lange tijd kan je beter een verzekering pakken die schade en diefstal in het buitenland dekt. Bekijk eerst goed op welke manieren je mobiele telefoon gedekt is voordat je het contract tekent.

Uitsluitingen

Aan elke verzekering zijn voorwaarden gebonden. Neem deze ook altijd goed door voordat je het contract afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo zijn er een heel aantal situaties, waarvan je het meestal niet weet, waarvoor je gsm misschien niet verzekerd is. Enkele voorbeelden hiervan zijn: geen dekking voor kosten die worden veroorzaakt door een ongeval dat je zelf veroorzaakt hebt; als de premie niet op tijd betaald is wordt de schade niet terugbetaald of schade door dagelijks gebruik dat niet vergoed wordt.

Maximale vergoeding

De verzekeraar legt altijd een maximale vergoeding vast in zijn reglement. Deze is bijna in elk geval gelimiteerd en zal nooit de waarde van het toestel overschrijden. Vooral wanneer je een dure telefoon hebt is het belangrijk om dit goed te controleren, zo voorkom je dat je onderverzekerd bent.

Slijtage

Een logisch feit is dat slijtage niet inbegrepen is in de verzekering. Zo zijn er nog een aantal dingen zoals schrammen, barsten en deuken die ook niet gedekt worden. Deze worden beschouwd als oorzaken die voortkomen uit simpel dagelijks gebruik van het toestel. Het is vanzelfsprekend dat geen enkele verzekeraar dit aanbiedt aan zijn klanten. Schrammen en barsten die ontstaan door het per ongeluk laten vallen van het toestel worden vaak wel in de dekking opgenomen.

Niet gedekt

Verder zijn er nog een aantal zaken die praktisch nooit in de dekking opgenomen worden. Voorbeelden hiervan zijn schade door verhuur van het toestel, schade berokkend door dieren en schade door nucleaire rampen. Het is belangrijk om deze uitsluitingen te raadplegen in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.