Dé studentenverzekering specialist

Inboedelverzekeraar Nationale Nederlanden

Direct naar Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden logo

Naast bijvoorbeeld een opstalverzekering, een rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kan je bij Nationale Nederlanden ook terecht voor een inboedelverzekering. Als je een inboedelverzekering afsluit ben je verzekerd voor schade aan alle spullen in je huis die niet vastzitten aan je huis.

Wat dekt de inboedelverzekering?

De dekking van de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden hangt af van het soort inboedelverzekering die je hebt afgesloten. Kies je voor de basis inboedelverzekering, dan worden verschillende soorten schade vergoed, bijvoorbeeld:

 • Schade door brand of rook
 • Schade door diefstal of inbraak
 • Schade door storm of extreme weersomstandigheden
 • Schade door vorst
 • Schade door water
 • Schade door vandalisme
 • Schade aan spullen in jouw huis die niet aan jou toebehoren

Kies je voor de allrisk inboedelverzekering van Nationale Nederlanden, dan wordt ook de schade die je zelf ‘per ongeluk’ veroorzaakt vergoed. Let wel op, want schade die je zelf veroorzaakt aan elektronica wordt bij Nationale Nederlanden niet vergoed bij een allrisk inboedelverzekering. Hiervoor moet je de aparte dekking mobiele elektronica afsluiten.

Wat kost de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden?

Voor een inboedelverzekering met allrisk dekking betaal je maandelijks meer premie dan voor een inboedelverzekering met basisdekking. Ook kun je bij het afsluiten van je inboedelverzekering extra dekking aanzetten voor bijvoorbeeld elektronica of glas.
Hiernaast is de maandelijkse premie van je inboedelverzekering afhankelijk van nog een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan je gezinssamenstelling, je woonplaats, het soort woning en het bouwjaar van je woning. Ook zijn er uitzonderingen: is je dak niet bedekt met dakpannen of bitumen, dan kun je helaas geen inboedelverzekering afsluiten bij Nationale Nederlanden. Ook als je huis niet is gemaakt van steen kun je bij Nationale Nederlanden niet terecht voor een inboedelverzekering.

Verzekering

Premie

Nationale Nederlanden Inboedelverzekering

Vanaf €7,97 per maand

Allriskdekking

Vanaf €10,34 per maand

Naar Nationale Nederlanden

Een andere factor die invloed heeft op de hoogte van je premie is de hoogte van je eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, dan zal je premie lager uitvallen. Kies je voor een laag eigen risico, dan betaal je meer. Bij Nationale Nederlanden kun je kiezen tussen een eigen risico van €0,- of €100,- per gebeurtenis.

Jouw premie is dus afhankelijk van veel factoren. Op de website van Nationale Nederlanden kun je heel gemakkelijk jouw premie berekenen. Een inboedelverzekering kan je daar al afsluiten vanaf een paar euro per maand.

Wat krijg je precies vergoed?

Is het product nog te repareren, dan betaalt Nationale Nederlanden de reparatie. Is de schade aan je spullen onherstelbaar, dan vergoedt Nationale Nederlanden tot 5 jaar na aanschaf de nieuwwaarde van het product. Zijn de spullen die beschadigd zijn ouder dan 5 jaar, dan wordt door Nationale Nederlanden de dagwaarde vergoed. Voor sommige spullen geldt wel een maximale vergoedingswaarde. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden.

Hiernaast is je eigen risico altijd van toepassing als je schade hebt geleden. Heb je tijdens het afsluiten van je inboedelverzekering een eigen risico afgesloten van €100,- en lijd je €600,- schade, dan ontvang je €500,-.

Ook extra kosten worden bij Nationale Nederlanden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het opruimen van de schade
 • Een tijdelijke noodoplossing
 • Een tijdelijke slaapplek als je woning onbewoonbaar is geworden
 • Houd er wel rekening mee dat je spullen voor maximaal €100.000,- per schadegeval worden vergoed.

  Herstellen of vervangen?

  Sommige spullen in je inboedel zijn moeilijk te vervangen. Bijvoorbeeld doordat ze antiek zijn of emotionele waarde hebben. Daarom biedt Nationale Nederlanden Direct Herstel Service. Je kunt dan kiezen voor een van de professionele herstelbedrijven waarmee Nationale Nederlanden samenwerkt om de schade te laten herstellen. In de meeste gevallen vervalt dan ook nog het eigen risico.

  Verzekerde bedragen

  Voor veel spullen geldt een maximaal te vergoeden bedrag. Hieronder vind je een overzicht met de maximaal te vergoeden bedragen als je een inboedelverzekering afsluit bij Nationale Nederlanden.

  Welke zaken?

  Verzekerd bedrag

  Sieraden

  Max. €5000,-

  Bijzondere bezittingen

  €15.000,-

  Audiovisuele en computerapparatuur

  Max. €7.500,-

  Huurdersbelang

  Max. €10.000,-

  Eigenarenbelang

  Max. €10.000,-

  Kosten om tijdelijk ergens anders te wonen bij schade

  Max. €5000,-

  Zakelijke inventaris

  Max. €2000,-

  Naar Nationale Nederlanden

  Kies je voor de all-in inboedelverzekering van Nationale Nederlanden, dan zijn sommige dekkingen hoger: bij sieraden, audiovisuele en computerapparatuur, huurdersbelang en eigenarenbelang krijg je bij schade een hogere vergoeding dan wanneer je voor de basisdekking kiest.

  Wat is niet verzekerd?

  De inboedelverzekering van Nationale Nederlanden vergoedt de schade aan je inboedel, dus alle spullen die los in je huis te vinden zijn. Echter, zijn er wel een paar uitzonderingen: smartphones, tablets, laptops en smartwatches vallen niet onder de standaard basis- of allrisk inboedelverzekering van Nationale Nederlanden. Deze moet je apart verzekeren. Ook schade die je zelf opzettelijk hebt aangebracht, wordt in zowel de basis- als de allrisk inboedelverzekering niet vergoed. Hiernaast valt schade door normaal huishoudelijk gebruik en slijtage schade niet onder de inboedelverzekering. Ook wordt schade door inbraak/diefstal niet vergoed als de woning meer dan twee maanden leeg staat of als de woning is gekraakt.

  Extra Modules

  Als je een inboedelverzekering afsluit bij Nationale Nederlanden, kan je kiezen voor extra dekking. Je kunt uit drie aanvullende dekkingen kiezen:

 • Mobiele elektronica
 • Buitenshuis
 • Glas

Met de mobiele elektronica dekking verzeker je laptops, smartphones en tablets voor schade door diefstal, vandalisme en ook voor schade door het laten vallen. De dekking is wereldwijd. Ten tweede kun je bij Nationale Nederlanden kiezen voor extra glasdekking. Hiermee verzeker je het glas in de ramen en de deuren van je woning. Schiet je bijvoorbeeld een bal door het raam, dan wordt de schade vergoed.

Als laatste kun je bij Nationale Nederlanden kiezen voor buitenshuisdekking. Met deze module wordt schade aan je kostbaarheden ook buiten je huis en in het buitenland vergoed. Neem je waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld een camera mee op vakantie, dan kan het dus handig zijn om deze aanvullende dekking af te sluiten. Deze extra module is echter alleen af te sluiten bij de allrisk inboedelverzekering. Hiernaast zijn mobiele elektronica niet meeverzekerd, hiervoor sluit je de aparte dekking mobiele elektronica af.

Inboedelverzekering tijdens een verhuizing

Sluit je je inboedelverzekering bij Nationale Nederlanden af, dan is je inboedel tijdens je verhuizing tot maximaal 3 maanden in zowel je nieuwe als je oude woning verzekerd. Deze drie maanden gaan in zodra er meubels in de nieuwe woning staan. De inboedel is tijdens deze periode voor maximaal €5000,- verzekerd voor schade door ongevallen. Ga je verhuizen? Meld het dan in ieder geval binnen twee maanden na je verhuizing.

Vind je deze informatie nuttig?