Inboedelverzekeraar Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden logo

Naast bijvoorbeeld een opstalverzekering, een rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kan je bij Nationale Nederlanden ook terecht voor een inboedelverzekering. Als je een inboedelverzekering afsluit ben je verzekerd voor schade aan alle spullen in je huis die niet vastzitten aan je huis.

Direct naar Nationale Nederlanden

Wat dekt de inboedelverzekering?

De dekking van de inboedelverzekering kan verschillen per verzekeringsmaatschappij en het type inboedelverzekering dat je hebt afgesloten. Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade aan de spullen in je huis als gevolg van bepaalde gebeurtenissen. Enkele veelvoorkomende dekkingen zijn:

 • Schade door brand of rook
 • Schade door diefstal of inbraak
 • Schade door storm of extreme weersomstandigheden
 • Schade door water, bijvoorbeeld lekkage
 • Schade door vandalisme
 • Schade aan spullen in huis die niet aan jou toebehoren, bijvoorbeeld van logés

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed door te nemen om precies te weten welke gebeurtenissen wel en niet gedekt zijn. Bepaalde waardevolle bezittingen, zoals sieraden of elektronica, kunnen apart verzekerd moeten worden of er kunnen bepaalde maximumbedragen gelden voor vergoedingen. Neem bij twijfel contact op met je verzekeraar voor meer informatie.

Wat kost de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden?

Voor een inboedelverzekering met allrisk dekking betaal je maandelijks meer premie dan voor een inboedelverzekering met basisdekking. Ook kun je bij het afsluiten van je inboedelverzekering extra dekking aanzetten voor bijvoorbeeld elektronica of glas. Hiernaast is de maandelijkse premie van je inboedelverzekering afhankelijk van nog een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan je gezinssamenstelling, je woonplaats, het soort woning en het bouwjaar van je woning. Ook zijn er uitzonderingen: is je dak niet bedekt met dakpannen of bitumen, dan kun je helaas geen inboedelverzekering afsluiten bij Nationale Nederlanden. Ook als je huis niet is gemaakt van steen kun je bij Nationale Nederlanden niet terecht voor een inboedelverzekering.

Verzekering

Premie

Nationale Nederlanden Inboedelverzekering

Vanaf €7,97 per maand

Allriskdekking

Vanaf €10,34 per maand

Naar Nationale Nederlanden

Een andere factor die invloed heeft op de hoogte van je premie is de hoogte van je eigen risico. Kies je voor een hoger eigen risico, dan zal je premie lager uitvallen. Kies je voor een laag eigen risico, dan betaal je meer. Bij Nationale Nederlanden kun je kiezen tussen een eigen risico van €0,- of €100,- per gebeurtenis.

Jouw premie is dus afhankelijk van veel factoren. Op de website van Nationale Nederlanden kun je heel gemakkelijk jouw premie berekenen. Een inboedelverzekering kan je daar al afsluiten vanaf een paar euro per maand.

Wat krijg je precies vergoed?

Is het product nog te repareren, dan betaalt Nationale Nederlanden de reparatie. Is de schade aan je spullen onherstelbaar, dan vergoedt Nationale Nederlanden tot 5 jaar na aanschaf de nieuwwaarde van het product. Zijn de spullen die beschadigd zijn ouder dan 5 jaar, dan wordt door Nationale Nederlanden de dagwaarde vergoed. Voor sommige spullen geldt wel een maximale vergoedingswaarde. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden.

Hiernaast is je eigen risico altijd van toepassing als je schade hebt geleden. Heb je tijdens het afsluiten van je inboedelverzekering een eigen risico afgesloten van €100,- en lijd je €600,- schade, dan ontvang je €500,-.

Ook extra kosten worden bij Nationale Nederlanden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het opruimen van de schade
 • Een tijdelijke noodoplossing
 • Een tijdelijke slaapplek als je woning onbewoonbaar is geworden

Houd er wel rekening mee dat je spullen voor maximaal €100.000,- per schadegeval worden vergoed.

Herstellen of vervangen?

Sommige spullen in je inboedel zijn moeilijk te vervangen. Bijvoorbeeld doordat ze antiek zijn of emotionele waarde hebben. Daarom biedt Nationale Nederlanden Direct Herstel Service. Je kunt dan kiezen voor een van de professionele herstelbedrijven waarmee Nationale Nederlanden samenwerkt om de schade te laten herstellen. In de meeste gevallen vervalt dan ook nog het eigen risico.

Verzekerde bedragen

Voor veel spullen geldt een maximaal te vergoeden bedrag. Hieronder vind je een overzicht met de maximaal te vergoeden bedragen als je een inboedelverzekering afsluit bij Nationale Nederlanden.

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Sieraden

Max. €5000,-

Bijzondere bezittingen

€15.000,-

Audiovisuele en computerapparatuur

Max. €7.500,-

Huurdersbelang

Max. €10.000,-

Eigenarenbelang

Max. €10.000,-

Kosten om tijdelijk ergens anders te wonen bij schade

Max. €5000,-

Zakelijke inventaris

Max. €2000,-

Naar Nationale Nederlanden

Kies je voor de all-in inboedelverzekering van Nationale Nederlanden, dan zijn sommige dekkingen hoger: bij sieraden, audiovisuele en computerapparatuur, huurdersbelang en eigenarenbelang krijg je bij schade een hogere vergoeding dan wanneer je voor de basisdekking kiest.

Wat is niet verzekerd?

De inboedelverzekering van Nationale Nederlanden vergoedt de schade aan je inboedel, dus alle spullen die los in je huis te vinden zijn. Echter, zijn er wel een paar uitzonderingen: smartphones, tablets, laptops en smartwatches vallen niet onder de standaard basis- of allrisk inboedelverzekering van Nationale Nederlanden. Deze moet je apart verzekeren. Ook schade die je zelf opzettelijk hebt aangebracht, wordt in zowel de basis- als de allrisk inboedelverzekering niet vergoed. Hiernaast valt schade door normaal huishoudelijk gebruik en slijtage schade niet onder de inboedelverzekering. Ook wordt schade door inbraak/diefstal niet vergoed als de woning meer dan twee maanden leeg staat of als de woning is gekraakt.

Extra Modules

Als je een inboedelverzekering afsluit bij Nationale Nederlanden, kan je kiezen voor extra dekking. Je kunt uit drie aanvullende dekkingen kiezen:

 • Mobiele elektronica
 • Buitenshuis
 • Glas

Met de mobiele elektronica dekking verzeker je laptops, smartphones en tablets voor schade door diefstal, vandalisme en ook voor schade door het laten vallen. De dekking is wereldwijd. Ten tweede kun je bij Nationale Nederlanden kiezen voor extra glasdekking. Hiermee verzeker je het glas in de ramen en de deuren van je woning. Schiet je bijvoorbeeld een bal door het raam, dan wordt de schade vergoed.

Als laatste kun je bij Nationale Nederlanden kiezen voor buitenshuisdekking. Met deze module wordt schade aan je kostbaarheden ook buiten je huis en in het buitenland vergoed. Neem je waardevolle spullen zoals bijvoorbeeld een camera mee op vakantie, dan kan het dus handig zijn om deze aanvullende dekking af te sluiten. Deze extra module is echter alleen af te sluiten bij de allrisk inboedelverzekering. Hiernaast zijn mobiele elektronica niet meeverzekerd, hiervoor sluit je de aparte dekking mobiele elektronica af.

Inboedelverzekering tijdens een verhuizing

Sluit je je inboedelverzekering bij Nationale Nederlanden af, dan is je inboedel tijdens je verhuizing tot maximaal 3 maanden in zowel je nieuwe als je oude woning verzekerd. Deze drie maanden gaan in zodra er meubels in de nieuwe woning staan. De inboedel is tijdens deze periode voor maximaal €5000,- verzekerd voor schade door ongevallen. Ga je verhuizen? Meld het dan in ieder geval binnen twee maanden na je verhuizing.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.