200 miljoen euro geclaimd op reisverzekering

Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat er in 2012 voor 200 miljoen euro aan claims voor gestolen, verloren of beschadigde spullen zijn uitgekeerd door reisverzekeringen. Dit is ongeveer gelijk aan het aantal claims in 2011.
De meeste claims sloegen op een vergoeding voor beschadigde of gestolen koffers en tassen. Daarnaast kregen reisverzekeraars veel claims binnen voor verloren, gestolen of kapotte smartphones en brillen op sterkte.
Volgens het Verbond van Verzekeraars kan het aantal claims omlaag wanneer mensen meer aandacht aan hun spullen schenken en huizen beter beveiligen. Laat bijvoorbeeld je huis bewoonbaar lijken en gebruik kluisjes in accomodaties. Voorkomen is beter dan genezen.
De verzekeraars dringen erop aan dat wanneer er bagage, spullen, reisdocumenten of cash verloren raakt of gestolen wordt, het belangrijk is om altijd direct aangifte te doen bij de politie. Met het afschrift van het proces verbal kunnen verzekeraar vervolgens in Nederland sneller de claim afhandelen.
Volgens cijfers van de ANWB en het Verbond van Verzekeraars worden er dit jaar meer tijdelijke reisverzekeringen afgesloten dan vorig jaar. Deze kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke vakantie. Er zijn nu al 11 procent meer kortlopende reisverzekeringen afgesloten dan vorig jaar.
Ondanks de stijging zijn er nog steeds meer mensen met een doorlopende reisverzekering dan met een tijdelijke reisverzekering. Van de 5 vakantiegangers in het buitenland zijn er 3 verzekerd via een doorlopende reisverzekering. Bij de vakantiegangers in eigen land zijn dit er 2 van de 5.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?