Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 26 december 2019

5 Tips om te besparen op je zorgkosten

Onlangs zijn de nieuwe zorgpremies van 2020 bekend gemaakt door de zorgverzekeraars. Over het algemeen verhogen de meeste verzekeraars de maandelijkse kosten van hun zorgverzekeringen. Vaak gaat het om grote bedragen die je meer betaalt voor je verzekering. Neem bijvoorbeeld Promovendum met een stijging van €8,- per maand. Aan de andere kant verlagen andere verzekeringen, zoals Univé en VGZ, de maandelijkse premie. Je kan er dit jaar dus veel op vooruit gaan door over te stappen.

Hieronder staan vijf tips waarmee je kunt besparen op je zorgkosten voor 2020. Zo kun je het aankomende jaar toch goedkoper uit zijn dan nu.

1. Eigen risico verlagen

De eerste tip is gelijk de meest voor de hand liggende. Door je eigen risico te verhogen naar €885,-, verlaag je de premie die je maandelijks moet betalen. Dit scheelt al snel €20,- per maand. Vergeleken met het minimum eigen risico van €385,- is dat bijna €250,- op jaarbasis! Houd er wel rekening mee dat als je zorg nodig hebt, je de eerste €885,- zelf betaalt. Goed om te weten, de huisarts is altijd gratis.

Als je verwacht dat je geen zorg nodig hebt aankomend jaar, kun je dus verdienen door je eigen risico te verhogen. Zeker voor studenten kan dit slim zijn, aangezien deze groep over het algemeen weinig zorg nodig heeft.

2. Kies een (aanvullende) zorgverzekering die bij je past

Zowel het opzeggen van een aanvullende verzekering die je nu hebt als het afsluiten van een aanvullend pakket kan helpen om maandelijks geld te besparen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een tijd terug een aanvullende dekking hebt gekozen, die nu niet meer van toepassing is. Hier betaal je wel maandelijks geld voor.

Aan de andere kant, als je weet dat je het aankomende jaar veel naar de fysiotherapeut of tandarts moet, kun je jezelf hier financieel voor indekken met een aanvullende zorgverzekering. Lees meer over aanvullende zorgverzekeringen en kijk of jij het aankomende jaar geld kan besparen met een aanvullend pakket.

3. Een collectieve verzekering afsluiten

Sommige verzekeraars bieden kortingen wanneer een groep een collectieve verzekering afsluit. Zo bestaan er collectieve kortingen voor personeel in de zorg, leden van sportverenigingen of studenten. Dit scheelt al snel flink in de kosten. Neem bijvoorbeeld de studentenverzekering van Studenten Goed Verzekerd. Deze maatschappij geeft je maandelijks 5% korting! Klik op onderstaande knop om meer te lezen over Studenten Goed Verzekerd.

Student Goed Verzekerd

4. Online contact of offline?

Veel verzekeraars bieden korting aan als je kiest voor een online versie van de polis. Dan heb je alleen nog contact via de mail of app. Op deze manier bespaart de maatschappij geld, waardoor jij goedkoper uit bent! Een voorbeeld van zo’n zorgverzekering is Anderzorg.

5. Keuze ziekenhuizen en zorg

Een andere manier om de maandelijkse premie te verlagen is door te kiezen voor een naturapolis. Verzekeraars die een naturapolis aanbieden maken onderling afspraken met zorgaanbieders. Zorg die verleend wordt bij zorgaanbieders die niet onder contract staan bij je zorgverzekeraar wordt vaak maar deels vergoed. Het is een overweging die je zelf kunt maken, belangrijk is om eerst uit te zoeken welke instanties onder contract staan, zodat je voorbereid bent in het geval je zorg nodig hebt. Lees meer over vrije zorgkeuze.

Overstappen van zorgverzekering

Al met al zijn er dus meerdere manieren om aankomend jaar te besparen op je zorgverzekering. Door te vergelijken wat verzekeringsmaatschappijen precies aanbieden en dit af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren zorg je dat je niet teveel betaalt.

Gebruik de Goedkoopste studenten zorgverzekeringvergelijker van Studentenverzekering.nl om de goedkoopste zorgpolissen te vergelijken en direct diegene af te sluiten die het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s