Agis wordt Zilveren Kruis

Verzekeraar Agis heeft bekendgemaakt om vanaf 1 januari 2015 door te gaan onder verzekeraar Zilveren Kruis. Ook de jongerenverzekering van AGIS, verzekeraar TakeCareNow!, gaat over in Zilveren Kruis. De Nederlandsche Bank moet nog wel officieel goedkeuring geven voor de fusie.
 
Huidige samenwerkingsverband
Agis en Zilveren Kruis zijn geen vreemden van elkaar. Beide zorgverzekeraars vallen ook nu al onder hetzelfde bedrijf, verzekeraar Achmea. Er worden nu door de twee partijen al samen contracten afgesloten met bijvoorbeeld ziekenhuizen, fysiotherapeuten en huisartsen. Door de twee merken nu te combineren wordt er meer efficiency gerealiseerd. De zorgverzekeraars willen zo hun dienstverlening verbeteren en de premie laag houden.
 
Toekomstvisie
Ondanks dat de naam Agis verdwijnt, zullen de waarden van Agis wel opgenomen worden in de huidige strategie van Zilveren Kruis. Alle regionale initiatieven die lopen onder Agis worden bijvoorbeeld voortgezet. Voor bestaand klanten van Agis zal dus niet alles veranderen.
 
Veranderingen voor bestaande klanten
De veranderingen gaan (na goedkeuring van De Nederlandsche Bank) per 1 januari 2015 in. Voor de lopende zorgverzekeringen in 2014 verandert er dus niets. Iedereen die bij Agis, TakeCareNow! of Zilveren Kruis verzekerd is, krijgt in november van dit jaar bericht over de wijzigingen.
 

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?