Bekenden beïnvloeden overstappen

Uit recent onderzoek van Blauw Research is gebleken dat familieleden, vrienden en collega`s van grote invloed zijn op de keuze voor een nieuwe zorgverzekering. In het onderzoek werden 1000 overstappers in de overstapperiode eind juni gevraagd naar hun ervaringen rondom het bespreken van zorgverzekeringen met bekenden.
 
Praten over de zorgverzekering
In totaal gaf 3 op de 4 deelnemers van het onderzoek aan te spreken met vrienden, familie en collega`s over het kiezen van een zorgverzekering. Ruim een derde van de ondervraagden gaf aan een verzekeraar aan te bevelen aan gemiddeld vier mensen. Tijdens de overstapperiode aan het eind van het jaar is de zorgverzekering dus bij veel mensen onderdeel van gesprek.
 
Verhalen van mensen uit de directe omgeving zijn voor 1 op de vier overstappers de reden om zich te gaan verdiepen in het afsluiten van een andere zorgverzekering. Tijdens dit proces laat nog eens 40 procent zich extra voorlichten door bekenden.
 
Overstappen
Van alle deelnemers geeft 29 procent aan overgestapt te zijn mede door de invloed van haar directe omgeving. Op Nederlands niveau gezien is dit een totaal van 275 miljard euro aan premie dat verschuift door advies van vrienden, familie en collega`s.
 
Voor verzekeraars betekent dit dat een goed imago en veel aandacht aan klantenservice een belangrijke manier is om nieuwe klanten te bereiken. Voor veel mensen zijn deze aspecten belangrijker dan het scoren van de allerlaagste premie.
 
Onderzoek studenten zorgverzekeringen
Studentenverzekering.nl doet jaarlijks onderzoek naar alle zorgverzekeringen die aangeboden worden. Hierbij letten ook wij niet alleen op de laagste premie, maar bekijken wij ook klantenbeoordelingen, speciale dekkingen en kortingen voor studenten en de voorwaarden. Je vindt de resultaten van dit onderzoek op de pagina Top 5 zorgverzekeringen.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?