Betaal je premie met bitcoins

Bij de Nederlandse verzekeraar CoverYou.nl is het vanaf nu mogelijk om te betalen met bitcoins. Het is de eerste verzekeraar in Europa waar je het digitale geld als officieel betaalmiddel kunt gebruiken.

Innovatie in de verzekeringswereld

CoverYou.nl is een online verzekeraar, dit houdt in dat alles rondom de verzekeringen online geregeld wordt. De verzekeraar gaat nu echter nog een stapje verder in de innovatie van de verzekeringsmarkt en maakt het mogelijk voor consumenten om de premie te betalen met bitcoins. Dit geldt voor de online telefoon-, tablet- en laptopverzekeringen. CoverYou.nl is niet de allereerste verzekeraar die bitcoins accepteert, in Amerika kan dit al langer. Bij de verzekeraar Beauchamp-McSpadden is het sinds eind 2013 mogelijk om de premiebetalingen via bitcoins te doen. Meer Nederlandse verzekeraars zouden dus snel kunnen volgen.

Populariteit bitcoin neemt toe

De bitcoin is een moderne vorm van betalen waarbij digitaal geld zich in de cloud bevindt. De betalingen zijn veilig en snel te doen. Een groot voordeel van bitcoins is dat ze geen rekening hoeven te houden met landen, grenzen en munteenheden. Volgens onderzoek zal het aantal gebruikersde komende jaren groeien van 1,3 miljoen naar wel 4,7 miljoen in 2019. Ook in Nederland wordt het gebruik van bitcoins steeds populairder. Zo kun je het betaalmiddel nu al gebruiken om eten te bestellen bij Thuisbezorgd.nl, om een hotel te boeken via Expedia.nl en is de stad Arnhem hard aan het werk om zich een officiele Bitcoinstad te mogen noemen.

Elektronicaverzekering

CoverYou.nl is niet de enige verzekeraar die online smartphone-verzekeringen aanbiedt. Door de hoge prijzen van smartphones en tablets en het feit dat iedereen zijn gadgers tegenwoordig overal mee naar toeneemt stijgt de vraag naar de populariteit. Het verzekeren van elektronische gadgets kan bij vele aanbieders eenvoudig online gedaan worden. Kijk voor meer informatie op de pagina buitenshuisverzekering.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?