Budgetpolis populair

Als student wil je natuurlijk niet te veel betalen, niet voor je huur, niet voor de boodschappen en dus ook niet voor jouw zorgverzekering. Een budgetpolis is een van de goedkoopste opties op de zorgverzekeringsmarkt. Het is wel belangrijk dat je goed weet wat een budgetpolis precies is en wat de voorwaarden zijn voordat je deze afsluit, zo voorkom je nare verrassingen. Hieronder lees je wat een budgetpolis precies is en of het interessant kan zijn voor jou!

Wat houdt een budgetpolis in?

Een budgetpolis is een van de goedkoopste opties voor een zorgverzekering. De zorgverzekeraar bespaart op een aantal vlakken en kan zo een scherpe maandelijkse premie bieden. Belangrijk is om te weten dat deze lagere premie niet betekent dat de zorg van mindere kwaliteit is. De kwaliteit is hetzelfde, de opties die jij hebt als zorgbehoevende zijn wat beperkter.

Zo kun je slechts bij een beperkt aantal ziekenhuizen en zorgcentra terecht voor zorg die geheel vergoed wordt. Dit komt omdat de zorgverzekeraars de zorg inkopen bij een aantal ziekenhuizen en zo een lage prijs kunnen afspreken. Ga je wel naar een ziekenhuis dat niet gecontracteerd is door jouw zorgverzekering? Dan betaal je een deel van de rekening zelf. Dit kan oplopen tot wel 35%. Het is goed om je hiervan bewust te zijn, want op deze manier kan je relatief goedkope zorgpremie toch duur uitpakken.

Waarom een budgetpolis afsluiten?

Het grootste voordeel van een budgetpolis is waarschijnlijk voor jou als student ook de belangrijkste reden om een budget verzekering af te sluiten: de polis is namelijk een van de goedkoopste zorgverzekeringen. De maandelijkse premie kan zo €25 goedkoper zijn dan die van niet-budgetpolissen. Dit is toch al snel €300 op jaarbasis!

Wat zijn de nadelen van een budgetpolis?

Het grootste nadeel van een budgetpolis is het feit dat bij sommige ziekenhuizen je een deel van de kosten zelf moet betalen. Misschien is de dichtstbijzijnde optie niet gecontracteerd door jouw verzekering en moet je verder reizen voor een zorgcentrum waar je wel de volledige kosten vergoed krijgt. Ook bespaart de zorgverzekeraar door te bezuinigen op klantenservice. Vaak kun je alleen online terecht voor vragen over jouw polis.

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een budgetpolis?

Belangrijk is dat je goed weet welke ziekenhuizen en zorgcentra bij jou in de buurt wél gecontracteerd zijn door de zorgverzekeraar. Op deze manier bespaar je lange ritjes naar het ziekenhuis in de toekomst als je zorg nodig hebt. Een uitzondering op de regel is de spoedeisende hulp, deze is altijd vergoed, bij alle ziekenhuizen in Nederland.

Denk je dat een student budgetpolis voor jou de uitkomst kan zijn? Lees dan voordat je een budgetpolis afsluit altijd goed de polisvoorwaarden door, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Wil je je
oriënteren op je nieuwe zorgverzekering, bekijk dan hier de top 5 studentenverzekeringen voor 2019. Hier staan zowel budgetpolissen, andere naturapolissen als restitutiepolissen tussen.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?