Geschreven door Linda van Reen op 30 december 2020

Check al je verzekeringen!

Stap je nog snel even over van zorgverzekeraar? Dan is nu is het moment om al je verzekeringen na te lopen. Wist je dat veel verzekeraars korting aanbieden als je meerdere verzekeringen bij hen hebt? Wij zetten op een rijtje welke verzekeringen je het beste even na kunt lopen.

Zorgverzekering

Vanzelfsprekend check je als eerste je zorgverzekering. Dit is namelijk de enige periode waarin je kunt overstappen van zorgverzekeraar. Je hebt tot en met oudejaarsavond de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen en je kunt tot 1 februari een nieuwe uitkiezen.

Is het wel verstandig om over te stappen? Veel mensen vinden het spannend om over te stappen van zorgverzekeraar, omdat ze bang zijn dat een goedkopere zorgverzekering minder goed is. Maar wist je dat de inhoud van de basisverzekering bij elke verzekeraar gelijk is? De inhoud wordt namelijk door de overheid bepaald. De aanvullende pakketten verschillen wel en hetzelfde geldt voor een eventuele tandartsverzekering.

Kies een pakket dat past bij je zorgbehoefte en neem niet klakkeloos de verzekering van je ouders over. Je kunt als student vaak flink besparen als je kiest voor een pakket dat bij je lifestyle past!

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste studenten hebben geen grote financiële buffer. Om deze reden is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Want wanneer je per ongeluk schade veroorzaakt aan de eigendommen van een ander, wil je niet dat dit grote financiële consequenties heeft. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je niet direct in de stress te schieten als je een keer te dicht langs een auto fietst of een dure vaas omstoot op familiebezoek.

Inboedelverzekering

Ook al is je studentenkamer niet groot, de waarde van de je inboedel is hoger dan je denkt! De meeste studenten hebben vandaag de dag een laptop, een grote tv en nog meer elektronica op hun kamer. Tel daarbij de waarde van je meubels op en dan komt bijna elke student uit op een bedrag dat hoger is dan wat ze op hun rekening hebben staan. Een inboedelverzekering is dus zo gek nog niet. Natuurlijk hoop je nooit lekkage te hebben of geconfronteerd te worden met diefstal of brand, maar als dit wel het geval is, is het ontzettend fijn als dit niet uitloopt op een financieel drama. Check trouwens altijd of je elektronica valt onder de inboedelverzekering, sommige verzekeraars laten dit vallen onder een zogenaamde ‘buitenshuisverzekering’.

Reisverzekering

Het zijn gekke tijden: de meeste van ons zijn de afgelopen tijd niet op vakantie geweest of in eigen land. Tijd om even je reisverzekering te checken! Want als je als student een doorlopende reisverzekering hebt, kan het handig zijn om deze even stop te zetten. Of om de werelddekking te wijzigen naar europadekking. Dat scheelt vaak al in de kosten. Vergeet niet om weer een reisverzekering af te sluiten wanneer je wel kunt gaan reizen!

Overige verzekeringen

We hebben hierboven de meest afgesloten verzekeringen onder studenten gezet. Natuurlijk kan het zijn dat je ook een rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, scooter- of autoverzekering hebt. Loop die dan ook even na. Check daarnaast of je niet dubbel verzekerd bent, want dat is natuurlijk zonde van het geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *