Check reisverzekering via tool

Het Verbond van Verzekeraars en Wijzer in geldzaken van de Rijksoverheid hebben een onderzoek gedaan naar Nederlandse reizigers en hun reisverzekering. Hieruit bleek dat een groot deel van de Nederlanders een reisverzekering heeft en deze vooral afsluit om een dekking te hebben voor onverwachte kosten die ontstaan tijdens de reis. Om consumenten te helpen om nog kort voordat ze op vakantie te gaan de volledigheid hun reisverzekering te checken, hebben het Verbond van Verzekeraars en Wijzer in geldzaken een handige online tool gelanceerd: `Check je vakantieverzekeringen`.

Nederlanders en de reisverzekering
Uit het gehouden onderzoek werd duidelijk dat ruim 3 op de 4 Nederlanders een reisverzekering afsluit voor een vakantie. In de meeste gevallen (83 procent) is dit een doorlopende reisverzekering. De belangrijkste reden voor de reisverzekering is het verzekeren van onvoorziene uitgaven, voor 85% van de Nederlanders is dit de reden. Naast een reisverzekering kiest meer dan de helft van de Nederlanders ook voor een annuleringsverzekering. Ook hier worden er vooral doorlopende annuleringsverzekeringen afgesloten (71 procent).

Nieuwe tool voor je vakantieverzekering
Op vakantie onderneem je vaak activiteiten, ben je veel onderweg en bevindt jij je meestal in een andere cultuur. Dit zijn allemaal redenen waarom er meer kans is dat je tijdens de vakantieperiode iets verliest of een ziekte oploopt. Een reisverzekering die dit allemaal dekt is daarom geen overbodige luxe. Met de nieuwe tool `Check je vakantieverzekeringen` willen het Verbond van Verzekeraars en Wijzer in geldzaken Nederlanders helpen bij het goed verzekerd op reis gaan.

Hoe werkt de tool?
De tool bestaat uit een aantal vragen die over je vakantiebestemming en het soort vakantie dat je gaat houden gaan. Op basis daarvan wordt een advies gegenereerd over jouw vakantie en de beste verzekeringen. Dit advies ontvang je in de vorm van een lijstje met punten van aandacht en handige tips. Er zijn namelijk veel verschillende soorten reisverzekeringen met allemaal andere dekkingen. Het aanpassen van de reisverzekering op de vakantie is daarom altijd een goed idee.

Wil je meer lezen over de reisverzekering? Ga dan naar onze overzichtspagina Reisverzekering.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?