Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 5 september 2019

De verwachte stijging van de zorgpremie in 2020

Wijzigingen zorgpremies

Het kabinet heeft aangegeven dat de zorgpremies in 2020 naar verwachting zullen stijgen. Gemiddeld gaat het om ongeveer 3 euro per maand meer. Een schatting van de maandelijkse premie die Nederlanders gemiddeld gaan betalen komt na de verhoging neer op €118,-, vergeleken met €115,- in 2019. Er moet wel benadrukt worden dat dit gaat om een verwachting, gebaseerd op de cijfers die het kabinet op Prinsjesdag zal delen. Hieronder lees je meer over de datum waarop de zorgpremies voor 2020 bekend worden.

Waardoor stijgt de zorgpremie?

Een reden waarom de zorgpremie stijgt is doordat de lonen en prijzen in de zorg oplopen. Omdat zorgkosten stijgen, gaat de zorgpremie dus ook omhoog. Een andere verklaring voor deze stijging is de opname van nieuwe behandelingen en medische hulpmiddelen in het basispakket. Daarnaast wordt er ook verwacht dat er meer zorgkosten gemaakt zullen worden vanwege de vergrijzing.

Om Nederlanders met een laag inkomen te helpen om de zorgkosten te betalen heeft de overheid de zorgtoeslag in het leven geroepen. Vanaf je 18e kun je dit zelf aanvragen. De meeste studenten komen voor zorgtoeslag in aanmerking. Met de berekentool kun je eenvoudig zien hoeveel zorgtoeslag jij kan aanvragen.

Wanneer worden de zorgpremies voor 2020 bekend?

De zorgverzekeraars zijn verplicht om voor 12 november 2020 de zorgpremies te publiceren. Vanaf deze datum is het dus mogelijk om te beginnen met het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars, om zo de goedkoopste polis uit te zoeken. Klik op de onderstaande button om de goedkoopste studenten zorgverzekeringen te vergelijken. Tot 31 december is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s