Extra reisverzekering Griekenland

We hebben het allemaal in het nieuws voorbij zien komen, de crisis in Griekenland is nog lang niet opgelost. Maar wat als je een reis gepland hebt naar Griekenland en het gaat mis? Kan een eventueel faillissement van het land gevolgen hebben voor jouw reis? Je vindt hier een uitleg van de situatie en wat een reisverzekering voor jou kan betekenen.

Reisadvies Griekenland

De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) heeft aan vakantiegangers geadviseerd om extra contant geld en een creditcard mee te nemen tijdens een reis naar Griekenland. De vereniging is bang dat een faillissement dat escaleert kan leiden tot lege pinautomaten en gestrande toeristen.

Ook prominente Nederlandse economen waarschuwen voor een mogelijke Griekse bankrun en zeggen dat het verstandig is om extra cash mee te nemen. Het Grieks Verkeersbureau heeft echter woedend gereageerd op het advies van de ANVR en zegt dat het land zeer stabiel is en alle pinautomaten gewoon werken.

Griekenland

Contant geld verzekeren

Door het meenemen van extra cash ben je natuurlijk kwetsbaarder voor het verlies en diefstal van dit geld. Het is daarom verstandig om dit mee te verzekeren op jouw reisverzekering. Per verzekeringspolis verschilt welk bedrag aan contant geld verzekerd is, meestal is dit tussen de €250 en €800 per persoon. Wanneer je bewust extra geld opneemt om mee te nemen naar Griekenland is het handig als je kunt bewijzen dat je dit geld hebt meegenomen. Bewaard daarom de pinbonnen en doe bij diefstal ook direct aangifte. Zonder dit bewijs krijg je mogelijk niets vergoed van de reisverzekeraar.

Meer voordelen reisverzekering Griekenland

De reisverzekering kan je ook in andere gevallen nog ondersteunen. Zo biedt de verzekering hulp voor onvoorziene kosten wanneer je door stakingen in het land niet terug kunt reizen en langer op locatie moet blijven. Wanneer je door een faillissement in Griekenland niet eens kan vertrekken, dan valt deze dekking echter meestal niet onder de annuleringsverzekering. Dit soort situaties zijn een uitzondering op de polis. Je kunt dan soms wel een vergoeding krijgen via de reisorganisatie en de ANVR. Grootschalige stakingen zijn op sommige annuleringsverzekeringen wel gedekt.

Griekenland populaire bestemming

In de afgelopen jaren is het aantal Nederlanders dat naar Griekenland vloog voor een zonvakantie gestegen met ruim 13 procent. Ook dit jaar hebben velen een reis naar het land in de planning staan. Vanwege de crisis hopen toeristen op een goedkope vakantie naar Griekenland. Volgens de ANVR is alleen afgelopen week een lichte afname in geboekte reizen te zien, wellicht beginnen mensen toch wat huiverig te worden over de situatie.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?