Geschreven door Linda van Reen op 29 december 2020

FBTO pakt het anders aan

FBTO is een verzekeraar die het anders aanpakt. Alle verzekeraars werken met een basisverzekering en aanvullende pakketten, maar FBTO werkt met modules. Hierdoor kun je tegen een lage prijs allerlei extra’s meeverzekeren, wat de verzekering flexibel maakt en aantrekkelijk voor jongeren. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Basisverzekering van FBTO

FBTO heeft een basisverzekering die je met een module kan uitbreiden naar een basisverzekering met vrije zorgkeuze. Op deze manier kun je kiezen tussen een natura verzekering en een restitutiepolis:

  • Natura: €122,50 p/m
  • Restitutie: €128,50 p/m

Bij veel verzekeraars hebben pakketten een naam waardoor je lastig kan achterhalen wat voor verzekering het is. Bij FBTO is dit niet het geval: duidelijker kan het niet. Met de natura verzekering heb je enigszins beperkte zorgkeuze en wanneer je kiest voor de restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Kies je voor de goedkopere naturapolis dan krijg je 100% vergoeding wanneer je naar een zorgverlener gaat waarmee FBTO een contract heeft en in andere gevallen 75%.

Wanneer kan ik overstappen? Van 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. De meeste mensen kiezen dan direct hun nieuwe zorgverzekeraar uit. Je hebt echter tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Verschillende modules

Naast de basisverzekering biedt FBTO klanten de keus uit vier verschillende modules:

  • Spieren&Gewrichten: €5,95 p/m
  • Gezichtszorg&Orthodontie: €15,25 p/m
  • Zorg&Herstel: €1,25 p/m
  • Zorg in Buitenland: €1,25 p/m

De namen van de pakketten geven eigenlijk al aan wat er verzekerd wordt. Zo kun je met de module Spieren&Gewrichten fysiotherapie verzekeren en met de module Gezichtszorg&Orthodontie beugels en brillen. Met Zorg&Herstel kun je onder meer mindfullness en zorg na blessures vergoed krijgen.

Tandartsverzekering

Wil je naast reguliere zorg ook mondzorg vergoed krijgen, dan heeft FBTO hier twee modules voor:

  • Tand: vanaf €10,95 p/m
  • Tand Ongeval: €0,95 p/m

Het pakket Tand kun je naar wens invullen. Je kunt kiezen of je jaarlijks €250,-, €500,- of €750,- vergoed wil krijgen en daarnaast kun je kiezen of je 75% of 100% vergoed wil krijgen. Vanzelfsprekend wordt de premie duurder, naarmate je een hogere vergoeding kiest. De module Tand Ongeval geeft een vergoeding voor tandzorg tot maximaal € 10.000,- per kalenderjaar.

Handig om te weten

Dat de verzekering van FBTO meer flexibiliteit geeft dan andere verzekeringen blijkt wel uit het feit, dat je de modules Tand Ongeval en Zorg in Buitenland ook gedurende het jaar aan kan zetten. Deze optie biedt geen enkele andere verzekeraar. Daarnaast is het goed om te weten dat alle premies ‘vanaf prijzen’ zijn: de premie hangt af van je leeftijd. Hoe jonger je bent, hoe minder premie je betaalt bij FBTO.

Direct naar FBTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *