Grootste zorgverzekeraars drukken premie

Het ministerie van Volksgezondheid kwam hier een paar weken geleden mee naar buiten. Ook de Consumentenbond heeft berekend dat de zorgverzekeraars genoeg reserves hebben om een korting aan de verzekerden door te berekenen. Hierdoor zullen we dit jaar allemaal kunnen profiteren van een fikse korting op de zorgpremie. Een premie die nu al bekend is, van de verzekeraar VGZ, biedt nu een basiszorgverzekering aan die 12 euro per maand lager is dan de premie in 2013.
 
Lagere zorgpremies
Rond begin november worden de meeste polissen bekend gemaakt. DSW, de zorgverzekeraar uit Schiedam, was dit jaar traditiegetrouw de zorgverzekering die het spits afbeet. Ze kwam als eerste met de premie voor 2014 naar buiten. Deze zorgverzekering biedt nu een polis die 7,50 euro per maand goedkoper is. Andere zorgverzekeraars waarvan bekend is dat ze hun basispolis naar beneden hebben geschroefd zijn Agis, De Friesland, Avéro Achmea, Interpolis, Stad Holland en Zilveren Kruis Achmea.
 
Nog niet alle zorgverzekeringen hebben hun premies bekend gemaakt. De verzekeraar Zekur, die vorig jaar als goedkoopste een basiszorgverzekering aanbood, heeft op dit moment nog geen duidelijkheid gegeven of we weer het minst bij deze maatschappij gaan betalen.
 
Lagere premie, hoe komt dat?
Zorgverzekeringen geven aan dat ze op veel kosten kunnen besparen. Zorgverzekeraars kunnen bijvoorbeeld meer online regelen. Een andere besparing komt doordat er betere afspraken zijn gemaakt met specialisten. Hierdoor zijn naturapolissen een stuk aantrekkelijker geprijsd. Je krijgt namelijk met een naturapolis een polis waar je zorg afneemt van een specialist die aangesloten is bij jouw zorgverzekeraar.
 
Duurder
Hoewel veel zorgverzekeringen hun premie al bekend hebben gemaakt en we kunnen zien dat ook de restitutiepolissen naar beneden zijn gegaan, is de verwachting dat sommige restitutiepolissen nog omhoog kunnen gaan. Ook de premie van de tandartsverzekering gaat bij sommige verzekeringsmaatschappijen omhoog. Een aanvullende polis voor medische zorg zal waarschijnlijk ook in sommige gevallen duurder uitvallen.
 
Overzicht studenten zorgverzekeringen
Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste en goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten, deze zijn de te vinden op onze pagina studenten zorgverzekering top 5

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?