Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 22 augustus 2019

Hoeveel zorgtoeslag kan ik aanvragen?

Zorgtoeslag aanvragen

Vanaf je 18e ben je in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Tot deze leeftijd ben je via je ouders gratis meeverzekerd. De eerste stap voor het krijgen van zorgtoeslag is het afsluiten van een zorgverzekering. Je kunt zelf kiezen hoeveel eigen risico je wil betalen indien je zorg nodig hebt. Hoe meer eigen risico je kiest, hoe goedkoper de maandelijkse premie wordt. Zeker als student is het fijn om zo min mogelijk te hoeven betalen voor je zorgverzekering. Tot 1 september kun je nog zorgtoeslag aanvragen voor 2018. Als je dit nog niet gedaan hebt kun je dus met terugwerkende kracht veel geld ontvangen.

Mijn zorgtoeslag berekenen

Bereken dan direct de hoogte van je zorgtoeslag met de tool van Studentenverzekering.nl. Klik op onderstaande button om gelijk meer te weten.

Wat is zorgtoeslag?

De overheid helpt Nederlanders door zorgtoeslag aan te bieden. Op deze manier wil de overheid het mogelijk maken dat iedereen een zorgverzekering kan betalen. Als je zelf je zorgtoeslag moet betalen is het handig om te weten of je zorgtoeslag kan aanvragen. In dit artikel lees je het antwoord op alle vragen over zorgtoeslag.

Wanneer wordt zorgtoeslag gestort?
Zorgtoeslag wordt op de 20ste van de maand overgemaakt door de Belastingdienst. Als de 20ste in het weekend of op een feestdag valt, wordt de zorgtoeslag de eerstvolgende werkdag gestort. Op de pagina vind je een overzicht van de uitbetaling van zorgtoeslag per maand.

Wie kan zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag kan aangevraagd worden door iedereen, mits je voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst. Zo moet je bijvoorbeeld bij een Nederlandse zorgverzekeraar verzekerd zijn, niet meer dan €29.562,- per jaar verdienen, niet meer dan €114.776,- op de bank hebben staan en dien je de Nederlandse nationaliteit te hebben.

Waar kun je zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag ontvang je niet automatisch vanaf je 18e. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen hiervan. Voordat je zorgtoeslag aanvraagt is het slim om te kijken of je voldoet aan de voorwaarden die hiervoor zijn genoemd. Hierna kun je de aanvraag voorbereiden en via DigiD een officiële aanvraag indienen. Meer informatie over dit proces vind je op Belastingdienst.nl.

De maandelijkse kosten die verbonden zijn aan een zorgverzekering verschillen sterk per verzekeraar. Ook aanvullende verzekeringen verschillen sterk onderling. Om zeker te weten dat je niet te veel betaalt kun je de meest afgesloten studenten zorgverzekeringen vergelijken en direct degene afsluiten die het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s