Meer geld naar zelfmoordpreventie

Afgelopen jaar bleek er een stijging van het aantal zelfmoorden onder jongeren. Een flinke stijging en om deze reden heeft de politiek aangekondigd dat er meer geld gaat naar zelfmoordpreventie. In totaal zal er door de politiek 15 miljoen meer worden besteed om te zorgen dat het aantal suïcides afneemt.

Besteding budget

De 15 miljoen wordt onder meer geïnvesteerd in de zelfmoordpreventiehulplijn, met deze hulplijn kunnen mensen met zelfmoordgedachten gratis in contact komen met hulpverleners. Daarnaast wordt het geld besteed aan scholen, huisartsen en mensen die bijvoorbeeld rondom het spoor werkzaam zijn. Zij worden getraind om mensen met zelfmoordgedachten eerder te herkennen. Ook gaan er meer vrijwilligers worden begeleid, zodat zij zorg van een hogere kwaliteit kunnen leveren aan mensen die rondlopen met psychische problemen.

Zelfmoord onder LHBTI

Speciale aandacht en extra geld gaat uit naar LHBTI jongeren, een groep die een grotere kans loopt om zelfmoordgedachten te krijgen. Lesbiennes, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele jongeren krijgen om deze reden extra steun. Hierbij worden ook hun ouders betrokken en daarnaast wordt er geprobeerd bij de campagne alle culturen in Nederland te bereiken. Bekende Nederlanders worden ingezet om filmportretten te maken en taboes te doorbreken. Ook jongeren zelf worden bij de campagne betrokken om de informatievoorziening en de aanpak omtrent zelfmoordpreventie te verbeteren.

Loop jij rond met zelfmoordgedachten? Of maak jij je zorgen om iemand in je omgeving? Blijf dan niet rondlopen met je zorgen en neem gratis en anoniem contact op met de zelfmoordpreventielijn via telefoonnummer 0900-0113.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?