Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 1 november 2019

Online studieschuld verwijderen of diploma kopen, trap er niet in

Studieschuld verwijderen diploma kopen

Op internet circuleert de website van Diploma Nederland. Het bedrijf biedt klanten aan om de studieschuld te verwijderen via een ingang bij DUO of diploma’s te vervalsen. Via WhatsApp reageert het bedrijf snel op vragen, volgens de site zijn ze altijd bereikbaar. Ook de Telegraaf kopte vandaag over deze praktijken.

Uiteraard is het niet mogelijk om je studieschuld te verwijderen of een diploma te kopen. Hoogstwaarschijnlijk wordt de website gerund door oplichters. Trap er niet in. Lees hieronder meer over Diploma Nederland.

Studieschuld verwijderen

Sinds 2010 zou Diploma Nederland de mogelijkheid hebben om een studieschuld te verwijderen. Klanten hoeven ‘slechts’ 10% van de studieschuld over te maken naar het bedrijf. Hierna zou de studieschuld in drie dagen verwijderd worden uit het landelijk register. Het proces wordt volgens de website zelfs bevestigd middels een schriftelijke brief van DUO. Het feit dat er van te voren betaald moet worden wijst op oplichting.

Snel een MBO, HBO of Master diploma

Naast het kwijtschelden van leningen tegen betaling kunnen studenten ook een ‘diploma kopen’ via de site. Vanaf €425,- is het al mogelijk om een MBO diploma te kopen. Ook andere diploma’s zouden verkrijgbaar zijn via de site. Er wordt een uitzondering gemaakt voor diploma’s voor de zorgsector, omdat de mensen achter het bedrijf niet geholpen willen worden door iemand met een gekocht diploma.

De enige manier om een diploma te behalen is via de universiteit of hogeschool zelf. Trap niet in oplichters die goedkope, snelle diploma’s aanbieden.

Reactie van DUO

De website is onder de aandacht gebracht door CDA-kamerlid Harry van der Molen. Hij wil via de kamer kijken of er daadwerkelijk gefraudeerd wordt via DUO. Een reactie wil DUO niet geven. Volgens de organisatie voldoet DUO aan de hoogste kwaliteitseisen, meer wil de woordvoerder niet kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s