Overstappercentage zorgverzekering 2019 bekend

Onlangs is het overstappercentage betreft zorgverzekeringen van 2018 naar 2019 bekend geworden. Er werden al langer schattingen gemaakt, maar nu is het definitieve percentage vastgesteld.

Wat is het overstappercentage zorgverzekering voor 2019?

7.0% Van de verzekerden veranderde eind 2018 van zorgverzekeraar. Dit percentage staat voor 1,2 miljoen verzekerden.

Dit percentage is sinds 2013 niet meer zo hoog geweest. Alleen in 2006, toen de Zorgverzekeringswet werd ingevoerd, was dit percentage nog hoger. Vorig jaar stapte 6,2% van de verzekerden over van zorgverzekering. Het jaar daarvoor, in 2017, was dat aantal 6,4%. Als oorzaak van dit hoge percentage worden vaak de stijgende premies genoemd. Verzekerden zijn de afgelopen jaren meer gaan betalen voor hun zorgverzekering.

Wanneer kun je van zorgverzekering wisselen?

Ieder jaar kun je tot 1 januari je zorgverzekering opzeggen. In de praktijk zegt het grootste gedeelte van de overstappers hun zorgverzekering op 31 december op. Indien je voor 1 januari je huidige zorgverzekering hebt opgezegd kun je tot uiterlijk 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Veel aanbieders van zorgverzekeringen zeggen zelf jouw huidige zorgverzekering op als je bij hen een verzekering afsluit.

Hoeveel zijn de zorgpremies gestegen voor 2019?

Gemiddeld stegen de zorgpremies dit jaar 6,- euro. Sommige verzekeraars kozen ervoor om de premie verder te verhogen. Hier kun je de top 5 studenten reisverzekeringen vergelijken en gelijk de goedkoopste afsluiten.

Verzekerd van de juiste informatie

Studentenverzekering.nl is de grootste informatieve website op het gebied van studentenverzekeringen. Om verzekeringen te kunnen en mogen vergelijken zijn wij onderdeel van de collectieve vergunning in bemiddelen van Awin BV AFM Nummer: 12042897