Studentenverzekering Specialist

Op zoek naar de beste en goedkoopste verzekering voor studenten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Welkom op Studentenverzekering.nl

Al meer dan 17 jaar zijn wij gespecialiseerd in studentenverzekeringen. Met een vast team experts zorgen wij ervoor dat alle informatie over verzekeringen up-to-date is en wordt uitgelegd in begrijpelijke taal.

Naast alle informatie over verzekeringen kan je op onze site ook alle verzekeringen vergelijken. Wij hebben alle tools zelf ontwikkeld en afgestemd op de behoefte van studenten en jongeren.

Meer informatie over ons

FAQ

Wat kost een studentenverzekering?

De kosten van een studentenverzekering variëren afhankelijk van de dekking die je kiest en de verzekeringsmaatschappij waarbij je de verzekering afsluit. Het is verstandig om verschillende verzekeraars te vergelijken om te bepalen welke verzekering het best bij jouw behoeften. Daarnaast bieden veel verzekeraars speciale studentenpakketten aan, waarmee verschillende verzekeringen gebundeld worden.

Ben ik meeverzekerd bij mijn ouders?

Totdat je 18 bent ben je automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders. Op het moment dat je 18 wordt dien je een eigen zorgverzekering af te sluiten. Je hebt hierbij twee opties: je kunt een eigen zorgverzekering afsluiten of je blijft via je ouders verzekerd. Wanneer je ervoor kiest om via je ouders verzekerd te blijven betalen zij de zorgpremie. Het is wel verstandig de dekking van de zorgpremie te controleren, hetzelfde pakket nemen als je ouders is vaak niet het voordeligst.

Ik ben 18 jaar geworden, wat moet ik regelen?

Wanneer je 18 jaar wordt, zijn er verschillende dingen die je moet regelen:

  • Zorgverzekering: Je bent vanaf je achttiende niet meer automatisch meeverzekerd met je ouders. Je moet zelf een zorgverzekering afsluiten.
  • Zorgtoeslag: Als student is de kans groot dat je recht hebt op zorgtoeslag en dus een tegemoetkoming kunt ontvangen voor de zorgpremiekosten. Via het Ministerie van Financiën kun je zorgtoeslag aanvragen.
  • Studiefinanciering: Als je studeert, kun je studiefinanciering aanvragen bij DUO.
  • Overige verzekeringen: Controleer welke andere verzekeringen je mogelijk nodig hebt, zoals een aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering.
Wat zijn de belangrijkste studentenverzekeringen?

Er zijn verschillende verzekeringen die voor studenten van belang zijn. De belangrijkste studentenverzekeringen zijn:

  • Zorgverzekering: Verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Inboedelverzekering: Beschermt de spullen op je studentenkamer, bijvoorbeeld tegen diefstal of schade.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: Dekking voor schade die je per ongeluk aan anderen of hun eigendommen toebrengt.
Welke studentenverzekering heb ik nodig op stage?

Welke verzekeringen je tijdens je stage nodig hebt hangt af van het soort stage en de locatie van je stage. Wanneer je stage gaat lopen in het buitenland is het belangrijk een doorlopende reisverzekering af te sluiten, die bijvoorbeeld waardevolle spullen, schade aan je accommodatie en extra medische hulp dekt. Check daarnaast of je Nederlandse zorgverzekering geldig blijft. Bij betaalde stages in het buitenland komt de Nederlandse zorgverzekering soms te vervallen.

Dé Studentenverzekering Specialist

  • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
  • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
  • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze vergelijkers.
  • Gecertificeerd door: Logo Erkend Vergelijker

Studentenverzekering.nl neemt deel aan de collectieve vergunning in bemiddeling van Awin BV
AFM Nummer 12042897