Geschreven door Linda van Reen op 22 december 2020

Meest gekozen via studentenverzekering.nl: Ziezo

ZieZo is een label van Zilveren Kruis en geïntroduceerd in 2015. Sindsdien is het een zeer populaire zorgverzekering. Dit komt onder meer doordat ZieZo meerdere jaren op rij de laagste premie had en een hoge service biedt. Lees hier hoe het zit met de premie, aanvullende pakketten en de tandartsverzekering voor 2021.

Basisverzekering van ZieZo

De meeste zorgverzekeraars met een lage premie bieden maar één basisverzekering aan. Ondanks het feit dat ZieZo al jaren in het lijstje van goedkoopste zorgverzekeraars staat, bieden ze wel twee verschillende basis zorgverzekeringen aan:

  • ZieZo Selectief: €109,25 p/m
  • ZieZo Basis: €112,25 p/m

Beide verzekeringen zijn naturaverzekeringen, wat betekent dat je niet bij iedere zorgverlener terecht kan als je alles vergoed wil hebben. Met de verzekering ZieZo Basis kun je bij meer zorginstanties terecht dan met de ZieZo Selectief verzekering. Ga je naar een zorgverlener waarmee geen contract is, dan krijg je 75% van de zorgkosten vergoed. Dit geldt voor de beide basisverzekeringen van ZieZo.

Wanneer kan ik overstappen? Van 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. De meeste mensen kiezen dan direct hun nieuwe zorgverzekeraar uit. Je hebt echter tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering biedt ZieZo klanten de keus uit twee aanvullende verzekeringen:

  • ZieZo Werelddekking: €1,25 p/m
  • ZieZo Aanvullend 1: €5,75 p/m

Zoals de naam van het eerste pakket al aangeeft, krijg je met dit pakket spoedeisende zorg in het buitenland vergoed en repatriëring wanneer dit noodzakelijk is. De Ziezo Aanvullend 1 verzekering biedt dezelfde dekking in het buitenland en vergoedt daarnaast 6 fysiotherapiebehandelingen, anticonceptie en is een tandongevallenverzekering tot een bedrag van €10.000,-.

Tandartsverzekering

Wil je naast je basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering? ZieZo heeft één tandartsverzekering:

  • ZieZo Tand 1: € 10,75 p/m

Met deze verzekering krijg je tot een maximum van € 250,- per jaar 75% tot 100% van je tandartsrekeningen vergoed.

Handig om te weten

ZieZo biedt jongeren korting aan: tot je dertigste betaal je een lagere premie. Wil je contact met de verzekeraar dan is het de bedoeling dat dit online gebeurt of via de app. ZieZo profileert zich als de online verzekering van Zilveren Kruis Achmea. Wil je toch persoonlijk contact, dan kun je bellen met Zilveren Kruis.

Direct naar ZieZo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *