Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Koen op 7 februari 2020

Ruim 1,1 miljoen overstappers naar andere zorgverzekeraar

Ruim 1,1 miljoen overstappers naar andere zorgverzekeraar

Uit onderzoek van Vektis.nl blijkt dat per 1 januari 2020 in totaal 6,5% van de Nederlanders is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. In aantallen uitgedrukt betekent dat er ongeveer 1,1 miljoen mensen hebben gekozen voor een andere zorgverzekering. Vorig jaar was dat percentage iets hoger, namelijk 7%.

Wanneer kan je overstappen naar een andere zorgverzekering?

Je kan vanaf 12 november van elk kalenderjaar tot uiterlijk 31 december klokslag middernacht de overstap maken. Dat betekent dat je in ieder geval je oude zorgverzekering voor 1 januari van het komende jaar dient op te zeggen. Voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering heb je dan nog maximaal een maand, tot 1 februari van het betreffende jaar.

Ben je net 18 jaar geworden? Je gaat nu voor het eerst een eigen zorgverzekering afsluiten. Dit is waarschijnlijk het enige moment dat je buiten de overstapperiode om een zorgverzekering afsluit.

Wie zijn de overstappers uit het onderzoek?

In de onderzoeksresultaten, gebaseerd op overstapinformatie verkregen bij alle aanbieders van zorgverzekeringen, worden alleen de overstappers die daadwerkelijk naar een andere zorgverzekeraar zijn overgestapt meegenomen. Hoewel de volgende categorieën overstappers wel een soort overstap hebben gemaakt, tellen deze niet mee voor het definitieve overstappercentage. Het gaat om:

• Verzekerden die bij dezelfde zorgverzekeraar een andere polis hebben afgesloten;
• Verzekerden die overstappen omdat het collectief waar zij deel van uit maken onder wordt gebracht bij een andere zorgverzekeraar.

Waarom zou je overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Er zijn diverse argumenten te bedenken voor het maken van een overstap naar een andere zorgverzekeraar. Eén van de meest voorkomende beweegredenen om de overstap te maken is de besparing in euro’s die je het oplevert, bijvoorbeeld door een lagere premie of extra collectiviteitskorting. Andere mogelijke redenen van overstap zijn een beter serviceniveau bij de nieuwe zorgverzekeraar of betere aansluiting met je persoonlijke zorgbehoefte.

Nieuwsgierig naar een uitgebreide analyse van alle overstappers in 2020? Op de website Vektis.nl wordt in april de ‘Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2020’ gepubliceerd. Inzicht in de cijfers van vorig jaar is al wel mogelijk.

Bron: Vektis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s