Ski’s meest geclaimd

De zon breekt steeds vaker door, de temperaturen gaan omhoog, de zomertijd is begonnen en het is langer licht. Het mag duidelijk zijn, de winter is voorbij! Met het einde van de winter is ook het wintersportseizoen weer afgelopen. Tijd om de stand op te maken, welke spullen raken er nou tijdens een wintersportvakantie het meest beschadigd of gaan verloren?
 
Ieder jaar maakt De Europeesche Verzekeringen een overzicht van de spullen die het meest geclaimd worden op de reisverzekering. Hier zijn vele verschillen te zien tussen de wintersportvakantie en de zomervakantie. Tijdens wintersport maak je natuurlijk veel gebruik van dure wintersportspullen, die kwetsbaar en prijzig zijn.
 
Schadegevallen
Dit wintersportseizoen zijn de ski’s het meest geclaimd op de reisverzekering. Op nummer twee staat de ski- of zonnebril en op de derde plaats volgt de smartphone. In de zomermaanden staat de smartphone altijd op de eerste plaats van schademeldingen. Een nieuwkomer in de lijst dit jaar is de helmcamera. Waarschijnlijk zijn er steeds meer mensen die deze gadget meenemen tijdens hun wintersportvakantie. De complete lijst van de winter is:
 
1. Ski’s: totaal 22%
2. Ski- of zonnebril: totaal 18%
3. Smartphone: totaal 12%
4. Skikleding: totaal 8%
5. Bril met sterkte: totaal 8%
6. Helm: totaal 6%
7. Snowboard: totaal 4%
8. Digitale camera: totaal 4%
9. Helmcamera: totaal 3%
10. Skistokken: totaal 1%
 
Lichamelijk letsel
Naast beschadigde of gestolen spullen is medische hulp voor verzekeraars een andere kostenpost tijdens wintersport. De wintersportvakantie is de vakantie waar de meeste ongelukken gebeuren. Het soort letsel is eigenlijk ieder jaar gelijk, vooral de benen en armen hebben het tijdens wintersport veel te verduren. Het opgelopen letsel van dit jaar:
 
1. Knie: totaal 23%
2. Been- of scheenbeen: totaal 10%
3. Schouder: totaal 10%
4. Pols: totaal 9%
5. Kuit: totaal 9%
6. Arm: totaal 9%
7. Ribben: totaal 8%
8. Hoofd: totaal 6%
9. Rug: totaal 5%
10. Heup/bekken: totaal 5%

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?