Studenten gratis een zorgverzekering

Ja je leest het goed, als we de woordvoerder van een van de verzekeringsmaatschappijen in Nederland mogen geloven, kunnen studenten zich in 2014 gratis verzekeren. (Mits de zorgtoeslag onveranderd blijft) Dit liet de woordvoerder een aantal dagen geleden weten. Goed nieuws dus voor jullie studenten! Zeker in een tijd als deze, waarin we toch al wat meer op de kleintjes moeten letten.
 
Premie omlaag
Zoals je wellicht de afgelopen tijd wel hebt gehoord op het nieuws, de radio of hebt gelezen in de krant of op internet, gaan de premies van zorgverzekeringen (flink) omlaag. De reden hiervoor, is dat er efficiënter wordt gewerkt waardoor er minder onnodige kosten worden gemaakt. Ook hebben de zorgverzekeringen flink wat geld kunnen sparen de afgelopen jaren. Dit reservepotje is dermate goed gespekt, dat ze nu een deel kunnen uitkeren aan hun verzekerden.
 
Gratis zorgverzekering
Hoe werkt die gratis zorgverzekering nou precies? Want voor niks gaat natuurlijk de zon op en voor al het andere moeten we normaal gesproken betalen.
 
Hoogte zorgtoeslag
Studenten verdienen doorgaans niet enorm veel geld naast hun studie. Dit is natuurlijk niet vreemd, want de studie kost nu eenmaal veel tijd en energie. Om mensen met een laag inkomen tegemoet te komen, wordt er zorgtoeslag door de overheid betaald. In 2013 was de hoogte van de zorgtoeslag 88 euro wanneer je een minimaal inkomen had.

Een verzekeringsmaatschappij kwam nu met het bericht om een zorgverzekering aan te bieden voor 81,25 euro per maand. De snelle rekenaars onder ons hebben het al opgemerkt, we houden geld over! Dit is opmerkelijk te noemen. Zeker als je je bedenkt dat we niet te maken krijgen met beperkende voorwaarden.

Voor deze verzekering hoef je ook niet je eigen risico te verhogen naar 860 euro. Het bedrag van 81,25 euro betaal je per maand bij het verplichte eigen risico van 360 euro.
 
Goedkope zorgverzekeringen
Het loont zeker om even op onderzoek uit te gaan voor een goedkope zorgverzekering. Bij ZilverenKruis kun je voor 83,13 euro per maand, zonder verhoogd eigen risico, een basiszorgverzekering afsluiten. FBTO heeft een goed dekkende basiszorgverzekering voor 88,50. Hiermee zou je, wanneer de zorgtoeslag niet naar beneden gaat, slechts 00,50 cent per maand betalen. Wil je nu nog meer geld besparen, dan kun je natuurlijk je eigen risico verhogen naar 860 euro. Bij FBTO betaal je dan nog maar 67,67 euro per maand.

Het ziet er dus naar uit dat straks studenten goed verzekerd en met wat extra euro´s door het leven gaan!

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?