Studenten gratis verzekerd

De komende weken is het nog mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Nu de Belastingdienst de officiele hoogte van de zorgtoeslag bekend heeft gemaakt lijkt verzekeren voor studenten volgend jaar wel heel voordelig te worden. De zorgtoeslag is namelijk hoger dan de premie van een aantal zorgverzekeringen. Je kunt als student in 2015 dus geld verdienen aan je zorgverzekering.

Hoogte premies en zorgtoeslag
Via de Belastingsdienst kunnen alle lage inkomensgroepen zorgtoeslag aanvragen. De meeste studenten vallen onder de groep met de laagste inkomens van Nederland en ontvangen daarom € 78,- zorgtoeslag per maand. Wanneer je als student een van de goedkoopste zorgerzekeringen afsluit en een vol vrijwillig eigen risico afsluit, dan ligt je maandelijkse premie ruim onder dit bedrag aan zorgtoeslag.

Welke zorgverzekering?
Er zijn meerdere zorgverzekeraars waarbij je een goedkope zorgverzekering kunt afsluiten. Zo is er bijvoorbeeld de Zilveren Kruis zorgverzekering waar je met studenten collectiviteit en een volledig eigen risico slechts € 60,12 betaalt. Je verdient als student dan bijna €18,00 per maand aan je zorgverzekering. Daarnaast zijn er de Anderzorg verzekering (€66,00), de Bewuzt verzekering (€70,00), de FBTO verzekering (€71,17) en nog een aantal aanbieders. Het kan als student dus zeker lonen om zorgverzekeringen te vergelijken en een goedkope polis te kiezen.

Hoogte van de zorgtoeslag
Minister Schippers van Volksgezondheid heeft laten weten dat de zorgtoeslag bedoeld is als tegemoetkoming in alle zorgkosten, dus naast de zorgpremie ook de eventuele kosten die gemaakt worden voor het aanbreken van het eigen risico. Het gevaar is echter wel dat wanneer mensen het eigen risico vrijwillig verhogen naar €875,00, ook de zorgtoeslag niet voldoende is om de kosten te dekken wanneer dit gehele bedrag gebruikt wordt. Hier tegenover staat dat zorgverzekeraars tegenwoordig wel de mogelijkheid bieden dat er in geval van hoge bedragen in termijnen betaald wordt. Het verhogen van het eigen risico blijft

Steeds vaker gekozen voor eigen risico
Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om het vrijwillig eigen risico te verhogen. Vooral hoger opgeleiden en jongeren besluiten om een hoog eigen risico te nemen, deze groepen maken in verhouding ook weinig zorgkosten.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?