Trends in reizen

Het wordt genoemd als dé reistrend van 2014: de multigeneratievakantie. Tijdens een generatievakantie gaat de hele familie samen met elkaar op reis. Dit type vakantie lijkt een gevolg te zijn van de moderne samenleving. Tussen alle drukke schema`s door is de gezamelijke vakantie een moment van samenzijn. De vakantie van tegenwoordig moet dan ook meer zijn dan alleen een weekje naar het strand. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een actieve en variërende belevenis.
 
Meer generaties en familieleden
De generatiereis bestaat natuurlijk al langer. In 2014 lijkt dit echter een grote trend te gaan worden. Grootouders zijn steeds langer energiek en willen rondreizen. De kinderen en kleinkinderen hebben door hun drukke bestaan steeds minder tijd voor intensief contact. Deze aspecten vallen samen in de multigeneratiereis. Daarnaast zorgt de crisis ervoor dat mensen meer moeten nadenken over de kosten van hun vakantie en minder vaak op reis kunnen.
 
Trends in de generatiereis
Daarnaast zal deze zich dit jaar ontwikkelen van een drie- naar een viergeneratievakantie. Er zijn steeds meer actieve overgrootouders die ook nog reislustig zijn. Vanwege de crisis en het samenzijn lijkt de trend zich ook horizontaal te verplaatsen, ook ooms, tantes, neefjes en nichtjes gaan meer op vakantie. Een reis die in populariteit toeneemt is de cruisevakantie. Deze vakantie is een all-inclusivevakantie waarbij alle generaties zich pretting voelen.
 
Rolverdeling tijdens het organiseren
De multigeneratievakantie wordt samengesteld door input van verschillende familieleden. Tijdens de vakantie heeft iedere generatie vaak namelijk een eigen rol. De jongeren zoeken met al hun kennis van moderne technologiën op websites en op sociale media naar de bestemming. De grootouders zijn vaak op een stabiel financieel punt in hun leven en betalen de reis. Meestal is het de vrouw van rond de 35 die de reis echt organiseert. Tijdens de reis wordt er afwisselend onderling met elkaar opgetrokken. De ene dag brengen de kleinkinderen bijvoorbeeld met de grootouders door, zodat de ouders wat quality time met elkaar kunnen beleven.
 
De reisverzekering
Ook wanneer je met de hele familie op reis gaat is een reisverzekering belangrijk. Het is verstandig om eerst bij je ouders te informeren over hun reisverzekering. Als je met je ouders op vakantie gaat ben je soms namelijk nog meeverzekerd op die verzekeringspolis. Is dit niet het geval? Zorg er dan voor dat je zelf een kortlopende of reisverzekering afsluit die jouw vakaniebestemming en de activiteiten die je wilt gaan ondernemen dekt.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?