Geschreven door Linda van Reen op 28 december 2020

Univé voor studenten uitgelicht

Univé is een bekende en grote verzekeraar. Bij Univé kun je kiezen uit verschillende pakketten en door deze keuzemogelijkheden kun je eenvoudig een zorgverzekering samenstellen die past bij je persoonlijke wensen. Hierdoor is deze verzekeraar in alle leeftijdscategorieën populair, ook bij jongeren en studenten. Bekijk hieronder wat de keuzemogelijkheden zijn en wat de bijbehorende premies zijn voor 2021.

Basisverzekering van Univé

De meeste zorgverzekeraars bieden één of hooguit twee basisverzekeringen aan. Bij Univé heb je maar liefst de keuze uit drie basisverzekeringen:

  • Zorg Select: €110,90 p/m
  • Zorg Geregeld: €124,74 p/m
  • Zorg Vrij: €133,42 p/m

De drie basisverzekeringen verschillen niet wat betreft de inhoud, want die wordt door de overheid bepaald en is bij alle verzekeraars hetzelfde. Wel bepaalt de basisverzekering waar je terecht kunt als je zorg vergoed wil hebben. Met alledrie de basisverzekeringen van Univé kun je in alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Met de Zorg Vrij polis kun je daarnaast ook bij alle zorgverleners terecht. Bij de pakketten Zorg Select en Zorg Geregeld is dit niet zo: ga je met een dergelijk pakket naar een zorgverlener waar Univé geen contract mee heeft, dan krijg je met het pakket Zorg Select maar 65% vergoed en met het pakket Zorg Geregeld 80%.

Wanneer kan ik overstappen? Van 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. De meeste mensen kiezen dan direct hun nieuwe zorgverzekeraar uit. Je hebt echter tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering biedt Univé klanten de keus uit drie aanvullende verzekeringen:

  • Aanvullend Goed: €9,95 p/m
  • Aanvullend Beter: €25,95 p/m
  • Aanvullend Best: €36,95 p/m

Alle pakketten van Univé zijn vrij uitgebreid. Met het pakket Aanvullend Goed krijg je onder meer spoedeisende zorg in het buitenland vergoed, negen fysiotherapie behandelingen, €200,- aan alternatieve zorg en anticonceptie. De pakketten Aanvullend Beter en Best vergoeden hetzelfde, alleen krijg je daarnaast ook brillen en lenzen vergoed, kraamzorg, hulpmiddelen zoals hoortoestellen en is de maximale vergoeding voor alternatieve zorg hoger en krijg je meer fysiotherapie behandelingen vergoed.

Tandartsverzekering

Wil je naast je basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering? Bij Univé heb je de keus uit drie verschillende tandartsverzekeringen en een tandongevallenverzekering:

  • Tand Goed: €14,15 p/m
  • Tand Beter: €31,15 p/m
  • Tand Best: €49,15 p/m
  • Tand ongevallen: €1,50 p/m

Met al de tandartsverzekeringen krijg je 80% tot 100% van je tandartsrekeningen vergoed met een maximum van €250,-, €500,- of €1000,-, afhankelijk van het pakket waarvoor je kiest. Ga je voor het pakket Tand Best, dan geldt er een wachttijd van een jaar voordat je kosten kunt gaan declareren. Met de tandongevallenverzekering krijg je een vergoeding van maximaal €10.000,- om je gebit te herstellen, mocht dit beschadigd zijn na een ongeval.

Handig om te weten

Univé heeft geen speciale kortingen voor studenten of jongeren. Je kunt wel kijken of je gebruik kunt maken van collectiviteitskorting, waarmee je circa 5% korting krijgt op je premie. Daarnaast kun je korting krijgen op lenzen en brillen, wanneer je een verzekering afsluit bij Univé. Ook bestaat er de mogelijkheid om korting te krijgen, wanneer je ook andere verzekeringen afsluit bij deze verzekeraar. Tot slot biedt Univé verschillende services zoals wachtlijstbemiddeling.

Direct naar Univé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *