| Zorgverzekering | Inboedelverzekering | Actueel
print

Geschreven door Linda van Reen op 20 september 2018

Veranderingen zorgverzekering 2019

Nu Prinsjesdag 2018 achter de rug is, zijn de eerste veranderingen op het gebied van de zorgverzekering voor 2019 gepresenteerd. Het kabinet verwacht dat de zorgpremie in 2019 gaat stijgen, hoeveel dit is wordt in november door de zorgverzekeraars bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal dit rond de €10,- per maand zijn. Goed nieuws is dat de zorgtoeslag ook gaat stijgen, dit compenseert voor studenten (gedeeltelijk) de stijging van de zorgpremie.

Eigen risico en bijdrage 2019

Het kabinet wijzigt het eigen risico niet en blijft dus ook voor het komend jaar €385,-. Al eerder werd dit toegezegd en gelukkig blijft het kabinet hierbij. De eigen bijdrage is voor 2019 gemaximeerd op €250,-. Weet je niet wat het verschil is tussen het eigen risico en de eigen bijdrage, dan leggen we je dat hier uit.

Wijzigingen basisverzekering 2019

De inhoud van de basisverzekering gaat op verschillende punten wijzigen het komend jaar. Zo gaat hulp bij overgewicht vergoed worden. Loop je door je overgewicht bepaalde gezondheidsrisico’s? Dan kan je een programma volgen dat voortaan door je verzekering wordt vergoed. Zware paracetamol en voedingssupplementen gaan juist niet meer worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Wanneer je als student bijvoorbeeld reuma hebt zal deze maatregel financiële consequenties hebben.  

Wat je nog meer moet weten

Naast bovenstaande veranderingen, zijn er nog meer wijzigingen. Dit zijn waarschijnlijk veranderingen waar je als student niks van merkt, zoals de uitbreiding van vergoeding van zittend ziekenvervoer. Als alles definitief bekend is, zullen wij dit natuurlijk op studentenverzekering.nl zetten. Het is goed om te weten dat alle plannen die op Prinsjesdag zijn gemaakt nog niet definitief zijn. De plannen moeten namelijk eerst nog worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer.   

Pagina’s