Vergoeding gadgets reisverzekering

In contact blijven met het thuisfront via Whatsapp, gave foto`s maken met je spiegelreflexcamera en muziek luisteren via je tablet; een vakantie zonder gadgets kun jij je bijna niet meer voorstellen. Maar wat als je bestolen wordt, iets kwijtraakt of iets beschadigd… wordt dit gedekt door de reisverzekering?

Dekking reisverzekering
Over het algemeen geldt dat reisverzekeringen in de meeste gevallen een dekking bieden voor schade aan gadgets en ook verloren of gestolen gadgets vergoeden. Een belangrijke voorwaarde voor de vergoeding is dat er geen sprake mag zijn van opzet of nalatigheid. Zo zal de verzekeraar streng zijn wanneer je de deur van je hotelkamer niet op slot hebt gedaan en vervolgens je iPad kwijt bent. Wat jouw reisverzekering precies vergoedt kun je vinden in de polisvoorwaarden, iedere polis is weer anders. Twijfel je? Neem dan contact op met de klantenservice van je reisverzekeraar.

Hoogte vergoeding gadgets
Je krijgt niet automatisch de nieuwprijs van je gadget vergoedt. Er zijn een aantal zaken die bepalen hoeveel je terug zult krijgen van de verzekeraar, zoals:

• Het soort item dat je declareert
• Hoe oud dit item was
• Wat de maximale vergoeding voor elektronische spullen is

Wanneer je het erg belangrijk vindt om goed verzekerd te zijn voor je gadgets, dan is het een belangrijk punt om tijdens het afsluiten van een reisverzekering te kijken naar de maximale vergoeding. Elektronische spullen worden meestal tot een maximumbedrag vergoed en reisverzekeraars bepalen zelf hoe hoog dit bedrag is. Enkele reisverzekeraars bieden een vergoeding tot de nieuwwaarde.

Schade melden
Pas nadat je de schade of diefstal hebt gemeld krijg je van de reisverzekeraar te horen hoe hoog de vergoeding wordt. Deze schademelding kun je meestal op een aantal manieren doen; via een online formulier, via de post en telefonisch via de klantenservice.

Een aantal tips bij het invullen van een schadeformulier:

• Doe de schademelding zo snel mogelijk
• Doe de schademelding naar alle eerlijkheid
• Voeg zoveel mogelijk bewijsmateriaal toe: aankoopbonnen, een aangifterapport van de politie, etc.
• Bewaar andere bewijsstukken: een beschadigd item, gesprekken die je hebt gehad met medewerkers, etc.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?