Verzekeraars waarschuwen automobilisten

Het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat automobilisten moeten opletten wanneer ze schade aan hun autoruit laten herstellen. Verzekeraars waarschuwen voor fraude. Er zijn de afgelopen tijd bij verzekeringsbedrijven tientallen meldingen binnengekomen van mensen die een rekening moesten betalen voor het repareren van autoruitschade, terwijl de verzekeraar die rekening al betaald had.
In de meeste gevallen ging het om bedrijven die door Nederland trekken en hun werk uitvoeren vanuit tenten op parkeerplaatsen van onder andere supermarkten en bouwmarkten. De meldingen van de fraudepraktijken komen dan ook uit heel Nederland. De schadebedrijven beweren vaak dat ze sterretjes gratis uit autoruiten halen. De ondernemers laten de consumenten een bewijs tekenen dat het schadebedrag op de verzekering wordt verhaald.
Nadat deze bedrijven het geld gedeclareerd hebben bij de verzekeraar krijgen de consumenten echter zelf ook nog een rekening. Hierbij wordt vermeld dat de declaratie de kosten niet dekte en dat de consumenten binnen een paar dagen moeten bijbetalen. Volgens het Verbond van Verzekeraars kan dit nog 2 tot 3 jaar na het repareren van de schade gebeuren.
De schadebedrijven beginnen vaak al direct met het dreigen met een incassobureau. Aangezien het vaak om lage bedragen gaat, besluiten veel autobezitters de rekening maar direct te betalen. Het Verbond van Verzekeraars adviseert consumenten om altijd eerst contact met de verzekeraar op te nemen. Daarnaast kan je als autobezitter het herstelbedrijf om een bewijs vragen dat de verzekeraar het betalen van rekening heeft afgewezen.
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de verzekeraar bij autoruitschade moet je een WA beperkt casco verzekering of een all risk verzekering hebben. De verplichte WA-verzekering dekt alleen schade die jij aan anderen veroorzaakt. Kijk voor meer informatie of jouw verzekeraar de rekening van een herstelbedrijf moet betalen in de polisvoorwaarden van je autoverzekering.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?