Verzekeringen in digitale kluis

Heb je allerlei verzekeringen afgesloten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen? Het Verbond van Verzekeraars is een veilige, digitale kluis aan het ontwikkelen waar je deze polissen straks allemaal in kunt bewaren. Zo heb je al je particuliere verzekeringen snel bij de hand.

Een beter inzicht in je verzekeringen
De digitale poliskluis moet ervoor zorgen dat Nederlanders een beter overzicht krijgen in hun verzekeringszaken. Veel burgers weten niet precies waar ze voor verzekerd zijn en bij wie deze verzekering loopt. Doordat je in de digitale omgeving alle polissen bij elkaar hebt staan, kun je eenvoudig zien welke dekkingen je al hebt, welke er nog missen en bij welke verzekeringsmaatschappij je voor welke claim moet aankloppen. Het versturen van klachten of schademeldingen kan direct via deze online omgeving.

Hoe werkt het?
De poliskluis is te bereiken via een website en is een digitale omgeving waar je als gebruiker kunt inloggen. Je kunt dit op ieder moment van de dag doen en via zowel je computer, tablet als smartphone. Maar hoe krijg je nou al je gegevens in die digitale kluis? Ook dat is erg simpel. Je ontvangt straks via e-mail of post een code van jouw verzekeraar(s). Deze code voer je online in om aan de verzekeraar te laten weten dat je de polis in je digitale kluis wilt hebben.

Een gepersonaliseerde digitale omgeving
Je kunt jouw digitale kluis zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kiest zelf of en welke verzekeringen je toevoegt en wie dit kan zien. Wanneer je bijvoorbeeld graag hebt dat je ouders ook inzicht hebben in je verzekeringszaken, dan kun je hun machtigen om ook altijd toegang tot de gegevens te krijgen.

Veiligheid en privacy
Voor de ontwikkeling van de digitale poliskluis werkt het Verbond van Verzekeraars met zeer strenge privacyregels en veiligheidsnormen. Daarnaast zal er een speciale stichting aangesteld worden om de digitale omgeving te beheren. De online verzamelde informatie van verzekeraars zal niet opgeslagen worden in een grote database en organisaties zullen je gegevens niet kunnen gebruiken. Iedere keer dat je inlogt worden jouw verzekeringsgegevens opnieuw opgehaald bij de server van jouw verzekeraar.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?