Verzekeringen voor jongeren goedkoper

De hoogtes van de verzekeringspremies voor 2014 worden langzaamaan bekend. Steeds meer verzekeraars komen met hun prijzen naar buiten. Voor jongeren lijkt dit gunstig uit te pakken. Meerdere verzekeraars bieden lagere prijzen voor jongeren om ze te paaien.

Voordelen jongeren
De afgelopen jaren sloten steeds minder jongeren een aanvullende zorgverzekering af. Veel jongeren denken niet dat ze de zorg die in deze pakketten aangeboden worden nodig hebben. Om jongeren toch over te halen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, verlagen zorgverzekeraars de prijzen voor deze doelgroep.

Ouderen duurder uit
In tegenstelling tot de jongeren zijn veel ouderen er wel van overtuigd de aanvullende zorgverzekering nodig te hebben. Voor deze doelgroep ligt de prijs van een aanvullend pakket daarom hoger. Ouderen betalen voor precies hetzelfde aanvullende pakket meer dan jongeren. Dit verschil kan oplopen tot 300 euro per jaar.

Weinig zorgkosten
Over het algemeen maken jongeren sowieso minder zorgkosten dan ouderen. Voor verzekeraars is het daarom mogelijk om deze groep een korting te bieden op de zorgverzekering. Er zijn ook verzekering die speciaal afgestemd zijn op jongeren door alleen voor jongeren interessante zorg aan te bieden. Deze verzekeringen bieden daarnaast vaak alleen online diensten aan, waardoor er minder personeelskosten zijn en de premie ook omlaag kan.

Prijsverschil 2014
Het prijsverschil geldt overigens alleen op de aanvullende zorgverzekering. Voor het verplichte basispakket wordt er geen verschil gemaakt tussen jongeren en ouderen wanneer het op de prijsbepaling aankomt. In 2014 verlagen bijna alle zorgverzekeraars de prijzen van hun pakketten. De premies voor jongeren zullen dus echter nog iets meer dalen dan de premies voor ouderen. Dit is al zichtbaar bij verzekeraars VGZ en Zilveren Kruis.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?